Coronavirus România. Cum arată declarația de proprie răspundere cu care poți ieși din casă în această perioadă


Ministerul Afacerilor Interne a publicat declarația pe proprie răspundere pe care cetățenii trebuie să o completeze pentru a putea părăsi locuința.


In articol:

  Modelul declarației pe propria răspundere pe care cetățenii trebuie să o completeze pentru a părăsi locuința în intervalul orar 22:00 - 06:00, potrivit Ordonanței Militare de sâmbătă, a fost publicat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

  Citeste si: Informații oficiale: alte 143 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 576 în România

  Iată mesajul integral care a fost publicat de către Ministerul Afacerilor Interne, precum și precizările autorităților pentru ca aceste declarații să fie completate corect și concis de către toată lumea. De asemenea, MAI a publicat și modelul adeverinței pe care angajații trebuie să o primească de la angajator. În plus, declarația este necesară DOAR pentru intervalul orar 22.00 - 06.00! 

  circulatia in oras
  circulatia in oras

  Citeste si: În China au început primele testări ale unui vaccin împotriva coronavirus

  „Vă punem la dispoziție MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

  🔴Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

  🔴Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

  declaratie pe proprie raspundere
  declaratie pe proprie raspundere

  🔴Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

  Citeste si: Ce să faci când ajungi acasă, pentru a evita infectarea cu coronavirusul COVID-19

  🔴Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

  🔴Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.


  Citește și:

  Ce să faci când ajungi acasă, pentru a evita infectarea cu coronavirusul COVID-19

  Singura veste bună în plină epidemie de Coronavirus. Surpriză pentru bucureșteni

  Cum se protejează vedetele de CORONAVIRUS? Ce fac Alina Eremia, Ana Baniciu și Nicoleta Nucă

  Horoscop zilnic joi, 24 septembrie 2020. Nativii zodiei Taur nu trebuie să facă schimbări pe plan profesional!

  Catalin Botezatu, premiat pentru “Excelenta in moda”

  Clipul zilei pe KFETELE.RO

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Horoscop zilnic

  Sfatul zilei de astăzi, joi 24 septembrie 2020. Leii fac pace cu trecutul

  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Informatiile zilei
  Parteneri