Copilul, o încercare pentru relația de cuplu?


În mod evident, viața unui cuplu se schimbă după ce un copil apare pe lume. Din nefericire, multe relații amoroase pot avea probleme, după ce bebelușul a intrat în viața lor.


In articol:

În cadrul emisiunii, „Dimineața cu Noi”, psihologul Gabriela Maalouf a explicat care sunt încercările prin care trec proaspeții părinți, dar și cum pot să își păstreze relația bună cu partenerul de viață, după nașterea celui mic.

Cât de schimbată este femeia după naștere

cum se schimba femeia dupa nastere

Cum se schimbă femeia după naștere

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: 5 pași pentru a revigora o relație. „Conflictele sunt constructive”

Specialistul a mărturisit că după ce o femeie devine mamă, viața ei se schimbă complet. Instinctual, aceasta va pune prioritățile copilului pe primul loc. Cu toate acestea, majoritatea femeilor pun accent doar pe rolul de mamă, uitând complet de cel de soție sau de iubită.

„Nu prea vorbim despre relațiile de cuplu cu copii noștri, după naștere femeia trece printr-o avalanșă hormonală, care o face să fie foarte aproape de copil, se simte obosită. Păstrăm o normalitate în care femeia e mai mult preocupată de copil, nu se simte atrasă de partenerul de cuplu, libidoul scade, nu mai are nicio dorință de a intra într-o intimitate cu partenerul.”, a povestit psihologul.

Relatia de cuplu dupa nasterea copilului

Cum să salvezi relația de cuplu, după nașterea unui copil

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum scurtează o relație certurile din cuplu. ,,Nu tratezi cu empatie”

Mai mult, specialistul a menționat că proaspăta mămică nu mai dispune de timpul necesar pentru a se aranja ca înainte, de aceea nu se mai simte în largul ei, pentru momente intime cu partenerul de viață.

„Ciufulită, poate n-a mai făcut un duș calumea de nu știu când, poate nu are chef să se ducă să intre într-o relație intimă cu soțul ei, că nu se simte confortabil. De aia vine cineva, te mai ajută cu copilul, prin casă, ca să își facă și femeia ritualul ei și să se simtă femeie, când se duce către soțul ei.”, a explicat psihologul.

Cât de greu le este bărbaților cu noua schimbare

viata de cuplu cu copii

Cum se menține viața de cuplu

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”

În mod natural, bărbații nu se confruntă cu atâtea schimbări, iar dorințele lor rămân aceleași, ca înainte să apară cel mic pe lume. De aici, intervin problemele și neînțelegerile în cuplu, fiindcă cei doi parteneri gândesc diferit.

„Și pentru un bărbat este greu, mai ales că bărbații nu au trăit în mentalitatea asta, în care să li se spună cum să fie tați, cum ar fi bine să se poarte. Dacă au avut și ei tați mai absenți, nu au văzut un model și le este foarte greu să înțeleagă.”, a povestit specialistul.

Gabriela Maalouf a recomandat ca în cazul bărbaților acaparați de gânduri și incertitudini, în perioada de după naștere, aceștia ar trebui să comunice mai bine cu partenera de viață, pentru a găsi o soluție la problemele de cuplu.

Soluția pentru ca relația de cuplu să funcționeze, după nașterea copilului

problemele de cuplu dupa nastere

Ce probleme de cuplu apar după naștere

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum să adormi rapid un bebeluș. ,,Până la două luni nu avem foarte mari șanse”

Psihologul a explicat că perioada de după naștere, când viața copilului depinde de mamă, popate aduce grave dificultăți în relația de cuplu, care duc chiar la despărțire.

„Rata de divorț cea mai crescută este la cuplurile care au copii până în doi ani, pentru că infidelitatea este în creștere, tocmai pentru că femeile nu sunt conștiente că este o stare hormonală prin care trec o perioadă de timp, dar la un moment dat trebuie să iasă din ea, pentru că altfel vor pune cruce relației de cuplu., a declarat specialistul.

Una dintre cele maii importante soluții atunci când vorbim de acest caz, este ajutorul din partea celorlalți. Așadar, f amilia și cei apropiați ar trebui să ajute cuplul care tocmai se confruntă cu cea mai mare responsabilitate a vieții. Indiferent că vorbim de stat cu cel mic, curățenie sau mâncare, cei doi vor fi capabili să aibă timp și pentru ei, iar astfel relația nu se va destrăma.

„Ceilalți din jurul nostru nu  ne văd că ne este greu, că avem nevoie să vină să stea cu copilul, să ne ajute cu curățenia. Pentru o femeie care intră într-un moment intim cu partenerul de cuplu și începe cel mic să plângă, s-a terminat. Ai nevoie de sprijin, de oamenii din spatele tău.”, a mărturisit psihologul.


Abonează-te pe

Citește și:

„Să aibă parte de trei generații de boli.” Gheorghe Dincă, blesteme pentru cei care l-au condamnat la închisoare

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Am rămas fără”. Larisa Udilă, despre problemele de sănătate

Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin


DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri