,,Conflictele sunt constructive.” Cum poți reinventa relația de cuplu


În multe cupluri se întâmplă ca cei doi parteneri să se înstrăineze, să piardă conexiunea și să realizeze că nu mai au nimic în comun, iar de cele mai multe ori mulți aleg să plece fără să se gândească dacă există o posibilă rezolvare, sau dacă problema este la ei, nu la partener.


In articol:

Foarte multe cupluri, mai ales la începutul relației, se ceartă foarte des, dar nu sunt conflicte grave, ci foarte minore, care ar putea fi evitate foarte ușor. Este foarte important să știți să comunicați, deoarece puteți rezolva foarte multe lucruri și să vă creați o relație sănătoasă.

Citeste si: 5 zodii care vor toată atenția bărbaților din încăpere

Cum poți reinventa relația de cuplu

Cum poți reinventa relația de cuplu

[Sursa foto: PixaBay]

Cum poți reinventa relația de cuplu

Psihologul Gabriela Maluf, a explicat, în cadrul emisiunii ,,Dimineața cu noi”, despre cum poți revigora o relație.

Ea a declarat că certurile și conflictele sunt normale și că nu există cuplu care să nu se certe.

Psihologul are o zicală care îi place foarte mult, ci anume:, ,Acolo unde este conflict minim unul gândește”.

,,Conflictele și certurile sunt normale până la urma urmei, nu cred că există un om, cuplu să nu se certe. Eu am o zicală care îmi place foarte mult ,,Acolo unde este conflict minim unul gândește”, pentru că dacă toți s-ar comporta la fel, ar însemna că unul este doar cel care urmează, în relație”, a

declarat psihologul.

Gabriela Maluf a mai spus despre conflicte că sunt constructive, mai ales când sunt relații în care sunt prezenți copii, deoarece este bine ca ei să vadă că părinții lor le rezolvă fără țipete, urlete și ceartă.

,,Conflictele sunt constructive, mai ales când sunt relații unde sunt copii, e bine ca ei să vadă că părinții lor le rezolvă fără ceartă, țipete, urlete. Nu vorbim despre cuplurile și situațiile în care există abuz, violență fizică sau emoțională, deoarece acolo lucrurile trebuie reparate în alt mod ”, a declarat psihologul.

Din punctul ei de vedere, cel mai important pas este comunicarea și sinceritatea. Este important ca într-o relație ambii parteneri să își împărtășească dorințele, așteptările și nevoile, deoarece mulți își doresc aceste lucruri, dar puțini le spun.

,,Cred că cel mai important pas este să învățăm să comunicăm, să spunem ce vrem, care sunt așteptările, care sunt nevoile noastre. E importantă, deoarece de foarte multe ori ne dorim, dar de cele mai multe ori nu spunem”, a mai spus Gabriela Maluf.

Psihologul consideră că nu este deloc indicat ca cei doi parteneri să intre într-o discuție în momentul în care unul dintre ei este nervos, deoarece nu se va rezolva nimic, iar conflictul va fi din ce în ce mai puternic.

,,S-ar putea atunci când îți pui așteptările tale, celălalt să realizeze că nu poate. Contează foarte mult să îi spui ce ai de spus partenerului pe un ton potrivit, iar atunci când ești nervos să nu ai genul acesta de conversație, mai bine te duci și dai două ture în jurul blocului, te plimbi, îți soții nervii pe care îi ai, deoarece știința ne arată că energia aceasta durează 90 de secunde, iar după acele 90 de secunde, este doar o decizie personală”, a mai spus psihologul.

Cum poți reinventa relația de cuplu

Cum poți reinventa relația de cuplu

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Trucuri prin care îți poți face partenerul mai fericit

Gabriela Mauf consideră că este foarte bine să analizezi situațiile

În relațiile de cuplu este foarte important să analizezi situațiile și să nu iei o decizie doar pentru că ai tras concluzii greșite. Este bine să discuți cu partenerul și să puneți în balanță lucrurile pozitive și pe cele negative, iar abia atunci să luați o decizie, împreună.

Psihologul, Gabriela Mauf, a spus că un alt pas atunci când simți că ai o problemă în cuplu este să te așezi în sufragerie și să analizezi ceea ce a mers bine și ceea ce nu a mers bine.

,,Un alt pas, atunci când simți că ai o problemă în cuplu, este să te așezi frumos în sufragerie și să analizezi ce a mers bine și ce nu a mers bine. O să realizați că vor fi mai multe lucruri care vor merge bine decât prost”, a mai declarat psihologul.

Gabriela Mauf

Gabriela Mauf, în cadrul emisiunii ,,Dimineața cu noi”

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Oamenii care fac ASTA sunt cei mai fericiți, arată studiile

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum poți evita certurile din concediu? Fii atentă la aceste detalii!

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

5 Semne care îți arată că iubitul tău este loial

Cu ce zodie se potrivește Fecioara. Au cea mai bună compatibilitate


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum a venit soția lui Alexandru Arșinel la căpătâiul marelui actor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri