Comandă „Viaţa mincinoasă a adulţilor” de pe Librex.ro şi ai livrare gratuită – Un roman cheie din opera Elenei Ferrante


Autoarea sau autorul? Misterul încă planează deasupra celor interesaţi de operele semnate cu pseudonimul Elena Ferrante. Până în prezent a publicat 11 volume şi a câştigat numeroase premii literare. Odată cu lansarea colecţiei „Tetralogia Napolitană”, Elena Ferrante a devenit foarte populară. Cele patru volume ale acestei colecţii prezintă povestea prieteniei dintre două femei de la periferia oraşului Napoli.

Acţiunea se întâmplă în anul 1950. Deşi titlul colecţiei pare că nu atrage la prima vedere, toţi cei care au citit volumele au putut înlătura cu uşurinţă „voalul” banalităţii şi au descoperit ferocitatea dinamicii acțiunilor, descrierilor minuţioase, atât de vii şi reprezentative pentru Ferrante. În 2018, HBO a lansat primul sezon al serialului „Prietena mea genială / My Brilliant Friend”, o adaptarea după primul volum din colecţia napolitană.

Primele două sezoane au cucerit rapid pasionaţii de gen, în special datorită producţiei, jocul actorilor şi a modului de dezvoltare a prieteniei dintre două fete.  Încă de la debutul său, odată cu lansarea romanului „Iubire amară” şi până la cea mai recentă operă a sa, un roman psihologic de ficţiune, „Viaţa mincinoasă a adulţilor”, Elena Ferrante a primit constant aprecierea publicului său şi a criticilor deopotrivă.

Librex.ro - Livrare gratuită pentru orice comandă şi -6 % reducere pentru „Viaţa mincinoasă a adulţilor”

Despre roman se pot spune foarte multe lucruri. Importantă este experiența fiecărui cititor şi ce efect are scriitura asupra vieţii sale. În schimb, există câteva aspecte mai puţin ştiute. De exemplu:

  •       Cartea a fost lansată în limba italiană în noiembrie 2019

Şi imediat după apariţia ei, oamenii au început să o iubească. Inclusiv criticii literari au recunoscut că romanul Elenei Ferrante este o modalitate de a te întoarce acasă, la cele mai fericite amintiri din copilărie. Pe de altă parte, mulţi oameni au salutat curajul autoarei de a expune lumea lăuntrică a vieţii adulţilor şi influenţa pe care aceştia o au asupra celor din jurul său, fie prin ascunderea adevărului, fie prin manipularea acestuia.

  •       În curând, cartea se va bucura de ecranizare

Aceasta va fi disponibilă într-o serie Netflix. La fel ca în cazul serialului, „Prietena mea genială”, seria Netflix va fi tot în italiană. Încă nu a fost anunţată data de lansare, dar circulă online un teaser al acestei serii mult așteptată de fanii Elenei Ferrante.

  •       Povestea este tot a unei fete din Napoli

Spre deosebire de povestea lui Lenu, povestea Giovannei nu este modelată de idealurile de la mijlocul secolului XX. Romanul „Viaţa mincinoasă a adulţilor” are loc în anii ’90, iar Giovanna este afectată de o problemă „suprarealistă”: ambii părinţi cred că ea seamănă cu mătuşa ei, Vittoria, pe care o dispreţuiesc. 

Hotărâtă să îşi dea seama cine este cu adevărat, Giovanna începe să-şi caute mătușa. Această călătorie o va scoate din clasa rafinată şi superioară a culturii din Napoli, unde a crescut, conducând-o către adâncurile întortocheate şi tulburi ale oraşului.

Acceseza Librex.ro şi, indiferent de destinaţie sau totalul comenzii, livrarea este gratuită

Pentru că finalul anului 2020 este un motiv de sărbătoare, în pofida provocărilor pe care acest an le-a adus în vieţile tuturor, oferta librăriei online Librex îşi propune să includă pe lista cadourilor de la Moş Crăciun o serie impresionantă de titluri şi posibilitatea de a comanda cărţi fără nicio taxă de transport.


Abonează-te pe

Citește și:

Petre Roman, următorul invitat, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, marți, 26 ianuarie, de la ora 22:30, la Kanal D!

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Aseara, Romania a urmarit cu sufletul la gura batalia dintre Faimosi si Razboinici, in jocul pentru Imunitate, castigat de Razboinici; Roxana Nemes, nominalizata de Faimosi...

Rafaelo de la "Puterea Dragostei" și-a făcut praf Mustangul! Fostul concurent a făcut accident seara trecută

O fostă concurentă de la Puterea dragostei, în prag de nuntă? „Am fost cerută!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Alexandru Zănoagă de la Puterea dragostei vrea la Survivor România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri