Cum să aplici corect fardul de obraz. ”O greșeală în aplicarea fardului de obraz este cea de inundare a feței cu o culoare”


În cadrul emisunii de la Kanal D "Teo Show", prezentată de Teo Trandafir, Alex Abagiu a vorbit despre cum putem aplica corect fardul de obraz.


In articol:

Alex Abagiu, make-up artist, a vorbit în cadrul emisiunii difuzate de Kanal D despre metoda corectă de aplicare a fardului de obraz.

În începutul discuției, Alex Abagiu a vorbit despre diferite tehnici ale vedetelor, făcând o categorie de AȘA NU și AȘA DA.

Prima imagine redată pe ecran a fost cea a faimoasei vedete Penélope Cruz, care a folosit o tehnică bună pentru aplicarea fardului de obraz.
“Aici avem un exemplu de așa da, o avem pe  Penélope Cruz în imagine și este interesant la aplicarea asta de fard de obraz e că e foarte echilibrată în contrast cu nivelul ochilor. Dacă observi, machiajul ochilor este destul de intens, și în special pe un covor roșu sau atunci când știi că urmează să te fotografieze sau să te filmeze cineva, este super important să ai un fard de obraz puțin mai intens, bineînțeles, în
cromatica pielii tale.”
a spus make-up artistul.
În continuare, poza lui Kim Kardashian nu a trecut testul. Alex a explicat faptul că nu și-a ales o culoare potrivită subtonului pielii sale.
“Vorbim de o alegere greșită a culorii, nu neapărat a plasamentului fardului de obraz. Strict vorbind de fardul de obraz, culoarea pe care a folosit-o în obraji este o culoare rozalie, de subton rece în contextul în care pielea ei este semi-creolă.”
a precizat el.

Citeste si: Cum să te machiezi la școală. „Pentru că machiajul să arate foarte bine şi să fie rezistent, foartă importantă este rutina zilnică de îngrijire a tenului"

Citeste si: 3 Idei de machiaj pentru rochie neagră

Cu ce nuanță de fard de obraz nu vom da greș

A menționat în cadrul emisiunii că nuanțele sigure cu care nu putem da greș sunt cele de culoare a piersicii, deoarece conțin o cantitate egală și de roșu, și de portocaliu.
Nuanțele de piersică sunt poate cele mai sigure pentru oricine, pentru că au cantitatea egală și de roșu, și de portocaliu în compoziție. L-am putea numi neutrul fardului de obraji.” a precizat Alex.
Un exemplu pozitiv a fost Margot Robbie, cu un fard de obraji plasat cum trebuie pe zona centrală a feței. Mai apoi, a vorbit despre greșeala pe care a întâlnit-o de cele mai multe ori în aplicarea fardului de obraz.
“Dacă într-adevăr am întâlnit o greșeală în aplicarea fardului de obraz, este cea de inundare a feței cu o culoare, o singură culoare, deși fardul este compus din mai multe etape. Acea inundare făcută și în zonele în care în mod normal nu te înroșești.” a continuat el.

Citeste si: Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate

Catherine Zeta-Jones a fost exemplu nefericit prin amplasarea și alegerea fardului de obraz într-un mod greșit. Totodată, Alex a menționat un aspect foarte întâlnit în zilele noastre.
“Și-a aplicat culoare pe vârful nasului, și e ceva destul de des întâlnit în zilele noastre, pentru că multe fete încearcă să își contureze vârful nasului, iar acele fete “Rudolf”…nu vă sfătuiesc să îl aveți niciodată.” a spus el.

Cum aplicăm corect fardul de obraz

Mai apoi, am aflat de la make-ul artistul Alex Abagiu că fardul de obraz se aplică în trei etape diferite. În platou și-a făcut apariția cu un model de make-up, pe care a folosit toți pașii pentru o aplicare corectă a fardului de obraz. Iată care sunt pașii!
Primul pas este partea de sculptare, întotdeauna folosindu-se culori mate și care să facă parte din spectrul cromatic al pielii. Aplicarea se începe din zona de perciune pentru a nu risca formarea unei pete pe mijlociul feței, datorită faptului că pensula are o cantitate destul de mare la început. Se trasează culoarea pe o singură linie, pe direcția colțului buzei.

Citeste si: Machiaj-păun! Cele mai tari ponturi pentru realizarea lui!

Pasul doi constă în culoare. Culorile reci conțin culoarea roșie în compoziție, cele neutre sunt nuanțele pământii, iar culorile calde conțin portocaliu. Înainte de aplicare, pensula se lucrează în podul palmei pentru mai puțin exces de produs, se desenează un triunghi cu vârful orientat în jos, apoi se umple cu produs interiorul acestuia.
Pasul trei oferă efectul de pomeți ridicați. Pentru acest efect, se aplică a treia textură, mai exact un iluminator compact sau cremos. Culoarea de iluminator se aplică pe zona înaltă a sprâncenei, apoi se coboară cu ea în arc de cerc până la linia care definește centrul feței. În final, acest pas redă un efect de pomete bine definit.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce trebuie să conțină trusa de machiaj de acasă


Abonează-te pe

Citește și:

Pașii pentru un machiaj strălucitor. Ștefania: "Sprâncenele durează cel mai mult din întregul ritual, durează undeva la 20 de minute"

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Pașii pentru un machiaj de zi cu zi. Mira: "Întotdeauna o să fiu de părere că simplu va câștiga și va triumfa."

Cum își face Ilinca Vandici machiajul de seară. „Am un pont pentru voi, cele care vă confruntați cu aceeași problemă” 

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Andia. „Mi-am dat seama că am voce de radio!”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri