Cu ce se spală bureții de machiaj. Care sunt etapele pentru acest proces?

Cum cureți bureții de machiaj
Cum cureți bureții de machiaj în câteva minute

Vezi mai jos cum trebuie să cureți bureții de machiaj și pensulele, pas cu pas. De ce lucruri ai nevoie.

Curățarea corectă și regulată a bureților de machiaj, precum și a pensulelor este absolut necesară pentru a-ți păstra tenul sănătos și fără iritații.

În perii pensulelor de machiaj, precum și în bureții cosmetici se dezvoltă mii de bacterii după fiecare utilizare. Deși nu sunt vizibile cu ochii liberi, aceste bacterii ajung mai apoi pe față și sunt extrem de periculoase pentru ten. Pot genera afecțiuni ale pielii precum psoriazis, reactivitate cutanată, dermatită atopică, rozacee și chiar acnee, așa că nu trebuie să treci peste acest pas în rutina ta zilnică.

De aceea, specialiștii recomandă curățarea temeinică a tuturor ustensilelor folosite pentru machiaj, fie că este vorba despre beauty blender, bureței ori pensule.

De fiecare dată când aplici un nou produs pe față cu ajutorul unei pensule sau a unui burețel are loc un schimb invizibil de microorganisme, între față și produsele folosite. În interiorul bureților se pot forma colonii de bacterii, celule moarte, sebum și impurități.

Germenii se sedimentează și pot crea probleme grave la nivelul pielii. În cel mai fericit caz poate fi vorba despre o acnee ușoară, dar în cazuri mai grave poate fi vorba despre streptococi, stafilococi fungi sau virusuri.

Regula de aur a folosirii pensulelor de machiaj este aceea de a o folosi tu și doar tu, pentru a evita răspândirea unor boli. În cazul în care apelezi la un machiaj profesionist, fii foarte atentă la ce pensule sunt folosite și dacă sunt curate.
Același lucru se recomandă și în cazul bureților de machiaj.

Citeste si: DESCOPERĂ: Sfaturi pentru MACHIAJ. Cum să te machiezi respectând toți pașii

 

Cu

Cu ce se curata pensulele de machiaj
Cu ce se curata pensulele de machiaj rapid[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cu ce se spală bureții de machiaj

Deși există numeroase produse pe piață pentru curățarea pensulelelor sau a bureților de machiaj, ingredientele sunt cam aceleași cu cele pe care le ai deja în casă.

Pentru pensulele de pudră, farduri de pleoape și de obraz, cel mai simplu și mai accesibil produs de curățare este un șampin obișnuit pentru păr, urmat de aplicarea unei cantități mici de balsam. Aplică o picătură de șampon pe palma umezită, umezește pensula sau burețelul și apoi masează ușor pensula pe palmă, până observi că iese murdăria din ea.

Clătește cu apă din abundență până când apa este curată.

Citeste si: DESCOPERĂ: Machiajul de iarnă. Ce se poartă în 2021-2022

Nu exercita o presiune prea mare, deoarece se pot rupe firele ori se pot deteriora. Procedează la fel și cu burețelul umezit bine înainte. În acest caz, poți turna direct șampon sau un săpun lichid pe el și să îl freci ușor în mână.

Când cureți un burețel, ai grijă să nu îl zgârii sau să îl înțepi cu unghiile.

Stoarce-l ușor în mână de mai multe ori și repetă procesul cu șamponul ori cu săpunul, până când este perfect curat. Specialiștii recomandă spălarea bureților de machiaj imediat după folosire, pentru ca fondul de ten și celelalte produse cremoase să nu apuce să intre în profunzimea lui. Întregul proces de curățare al unui burețel nu durează mai mult de 1- 2 minute, așa că îl poți avea mereu curat și la îndemână pentru folosire.

După ce ai spălat burețeii sau pensulele de machiaj, trebuie lăsați la uscat pe un prosop curat sau pe mai multe șervețele de hârtie, care să absoarbă apa.

În cazul în care burețelul este foarte murdar, poți folosi pentru început ulei de măsline, apoi săpun lichid și apă călduță.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Set bureti machiaj
Cum cureti buretii de machiaj[Sursa foto: Unsplash]

O altă tehnică de a spăla pensulele este să adaugi apă într-un pahar, în care să pui câteva picături de șampon ori de săpun lichid hipoalergenic. De asemenea, poți adăuga și câteva picături de ulei de măsline. Ia fiecare pensulă și rotește-o de câteva ori în amestecul obținut, până pensula începe să se curețe.

Clătește bine fiecare pensulă apoi cu apă călduță și pune-o la uscat. De asemenea, poți apela și la un săpun solid, pe care să rotești cu atenție fiecare pensulă udă. Sub un jet de apă călduță, rotește ușor pensula pe săpunul solid și vei vedea cum încep să iasă urmele de machiaj.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cum sa iti scoti ochii în evidență cat mai usor!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cu ce poți înlocui rimelul

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies