//CITEȘTE// Cine este Irina Loghin. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră


Află detalii neștiute despre Irina Loghin, una dntre cele mai iubit cântărețe de muzică populară din România.


In articol:

Cine este Irina Loghin

Copilăria

Irina Loghin s-a născut pe data de 19 februarie 1939, în localitatea Gura Vitioarei, județul Prahova, într-o familie care s-a confruntat cu mari probleme financiare.


Copilăria interpretei a fost dură, atât ea, cât și cei șase frați ai săi fiind nevoiți să muncească din greu de la vârste fragede. Familiei sale i-a fost foarte greu să se descurce atunci când capul familiei a plecat pe front.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este INNA. Biografie: data nașterii, iubit, carieră

„Am fost învăţată cu munca, de mică.

Nici acum nu m-aş da în lături de la nici o muncă. Torc cu plăcere, sap pămîntul… Şi astăzi, dacă îmi dai o sapă în mînă şi mă trimiţi pe un rînd să sap, nu se ţine nimeni de mine. Mi-a plăcut munca, mi-a plăcut curăţenia mi se spunea «Topor de oase» la noi în sat… Cînd eram mică mergeam după lemne. Ne trezea mama cu noaptea în cap să ne ducem după lemne, în pădure, la ora trei-patru, noaptea, cînd era somnul cel mai dulce.
Ne duceam destul de departe, pentru că mai aproape nu mai erau. Uneori eram nevoiţi să urcăm pînă-n vîrf şi veneam cu lemnele în spate. Adevărate poveri. Pînă la ieşitul zorilor ne duceam de 2-3 ori… Altă soluţie nu aveam. Simţeam că mamei îi era milă de noi, dar asta era situaţia…" își amintește artista.

cati ani are irina loghin

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine a fost Elena Ceaușescu, considerată „geniul rău” al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu

Mama artistei nu o lăuda pentru meritele sale, mai mult îl simțea aproape pe tatăl său. Acesta a susținut-o și a încurajat-o să meargă pe acest drum.
„Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată- Uite, te-am văzut la tv!... Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea. Avea o bentiță din catifea verde pe frunte... Erau foarte dibace femeile care țeseau și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem ca să avem zestre de măritat", a povestit Irina Loghin.

Citeste si: //DESCRIERE// Cine este de fapt, Andreea Esca. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Cariera

Irina Loghin este una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară din România și datorită timbrului său deosebit, a fost supranumită ,,regina muzicii populare".
A făcut parte, în calitate de solistă, din ansamblurile de muzică populară românească Ciocârlia, Barbu Lăutaru și Ciprian Porumbescu.
A colaborat cu alți artiști celebrii, cum ar fi: Benone Sinulescu, Ion Dolănescu, Gheorghe Zamfir, Romica Puceanu, Maria Ciobanu, Florin Piersic, Daniela Condurache, Angela Similea, Andra, Fuego.
A colaborat timp de 30 de ani cu casa de discuri Electrecord.

Citeste si: //DESCRIERE// Cine este Andreea Marin. Biografie: data nașterii, căsătorii, divorțuri, iubit, copil

La acea vreme, au circulat zvonuri potrivit cărora artista s-ar fi iubit cu Benone Sinulescu, însă cântăreața neagă cu vehemență acest lucru.
„S-a spus că m-am iubit cu Benone Sinulescu, însă am fost doar prieteni foarte buni. De altfel, pe soțul meu l-am cunoscut prin Benone. Ion Cernea a fost primul și unicul meu bărbat cu acte. Trebuie însă să recunosc că nu am fost îndrăgostită nebunește. Eram mai înaltă decât el, iar la nuntă, în biserică, pe Cernea l-am urcat pe o lădiță.”
Se spune că și binecunoscutul interpret de muzică populară, Ion Dolănescu, i-ar fi făcut curte:
„Toata lumea zicea că noi doi suntem împreună, însă nu a fost așa. El era îndrăgostit de mine, mi-a scris două scrisori de dragoste pe care le am și acum într-o cutie unde păstrez amintirile. Când l-am cunoscut, era militar în termen și a venit la ansamblu îmbrăcat așa. După ce am devenit colegi îmi spunea “Regina”, a mai mărturisit Irina Loghin.

irina loghin biografie

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cine este Clotilde Armand. Biografie: data naşterii, studii, căsătorie, copii

Viața de familie

Irina Loghin este căsătorită cu lon Cernea și are doi copii, Ciprian și Irinuca.

Artista a ajuns la frumoasa vârsta de 82 de ani și se mândrește cu viața pe care a dus-o, fiind în permanență în lumina reflectoarelor.
În tinerețe, Irina Loghin era considerată una dintre cele mai frumoase interprete de muzică populară românească, însă farmecul acesteia nu s-a pierdut odată cu trecerea anilor.

Citeste si: Cine a fost Margaret Thatcher, „Doamna de Fier” a Marii Britanii

,„Când crezi că nu te mai poate uimi nimic și că despre o asemenea artistă s-a scris sau s-a speculat deja totul, nu se poate anticipa uimirea de a descoperi o persoană atât de surprinzătoare. Irina Loghin nu este doar un artist care și-a conservat iubirea publicului timp de șase decenii, este o femeie modernă, cu valori despre care astăzi se scriu cărți motivaționale, principii și obiceiuri pe care ea le respectă din instinct și o mare și prea puțin știută sensibilitate și intuiție feminină. O mamă care și-a crescut cei doi copii fără niciun ajutor, un artist care a dus cochetăria și respectul pentru public la maxim (niciodată, nici măcar la nunți sau botezuri) nu mergea să cânte fără echipa ei de lumină și sonorizare, un om atât de iubit încât în anii în care a fost în dizgrația comunistă umplea câmpuri de oameni care veneau s-a asculte", a precizat Irina Păcurariu, realizatoarea emisiunii "Rețeaua de idoli".

Citeste si: //DESCRIERE// Cine este.. de fapt Andreea Antonescu. Biografie: data nașterii, căsătorii, copil, divorț


Abonează-te pe

Citește și:

//DESCRIERE// Cine este.. de fapt Andreea Antonescu. Biografie: data nașterii, căsătorii, copil, divorț

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

Cum să te vopsești ca Roxen

PORTRET: cine este ROXEN, reprezentanta României la Eurovision

CITEȘTE: Cine a fost MARYLIN MONROE. Biografie: data nașterii, căsătorii, moarte

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri