CITEȘTE: Cine a fost Violeta Andrei. Actrița care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu


CITEȘTE: Cine a fost Violeta Andrei. Actrița care a făcut-o geloasă pe Elena Ceaușescu

Frumoasa actrița Violeta Andrei a fost rivala Elenei Ceaușescu. Soția dictatorului comunist a interzis-o timp de 20 de ani în cinematografe și televiziune.


In articol:

Violeta Andrei a fost una dintre cele mai apreciate actriţe ale cinematografiei romaneşti. Pentru că era de o frumuseţe aparte, actriţa şi-a atras o serie de antipatii.

Elena Ceauşescu, soţia marelui dictator comunist a urat-o până la moarte.  Violeta Andrei s-a născut pe data de 29 martie 1941, în Braşov la ferma tatălui ei. A fost de mic copil, talentată şi atrasă de scenă, deşi mama ei îşi doreasă devină arhitect. În anul 1965 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Se îndrăgosteşte de Ștefan Andrei, politician comunist și ministru de Externe al regimului Ceauşescu.
Acesta devine omul de bază pe latura externă în menţinerea relaţiilor cu alte ţări, sub imperiul regimului condus de Nicolae Ceauşescu. Cei doi amorezi se căsătoresc rapid şi devin părinţii unui băiat, Călin Andrei. Aveau multe lucruri în comun printre care şi faptul că erau născuți în aceeași zi, dar la zece ani distanță.

Cine a fost Violeta Andrei, actrița detestată de Elena Ceaușescu 

Citeste si: Baiatul fostului ministru de externe Stefan Andrei a lucrat in diplomatie! Calin a fost consul la Milano, unde castiga o suma considerabila

”Eu aveam doar 17 ani şi eram la Festivalul Internaţional al Studenţilor şi Tineretului. Ştefan era, cumva, şeful meu. Dar nu m-a sedus! Eram sălbatică! Toţi i-au spus să mă lase să cresc. Şi m-a urmărit, ca să nu mă piardă! Mi-era frică de noaptea nunţii. După ce m-am căsătorit, nu am cedat două săptămâni! Am ţinut foarte mult să mă mărit fecioară, n-aş fi conceput altfel.

Eu şi Ştefan ne-am iubit ca doi nebuni 53 de ani. Ne-au legat comunicarea şi dragostea frumoasă, romantică, lipsită de interes, transformată treptat într-o prietenie. Devii soţie, amantă, iubită, soră, mamă, infirmieră şi îl îngrijeşti până în ultima clipă ca pe un copil mic. Cu o seară înainte de a muri, am discutat vreo oră despre războiul din Ucraina, era foarte lucid. A fost un om deosebit, rafinat şi boem”, a declarat Violeta Andrei pentru un tabloid în 2014, după moartea soţului ei.

Debutul pe scena l-a avut la două teatre în Bucureşti: Odeon- fostul Giuleşti şi Bulandra. Propulsarea pe micile ecrane o are în momentul în care apare în seriale „Mușatinii”, „Saltimbancii”, „Neînfricații”, „Un august în flăcări”, „Amantul marii doamne Dracula”, „Lumini și umbre” și „Păcatele Evei”.  Joacă alături de Draga Olteanu Matei şi Sebastian Papaiani, în primul ei film “Golgota”. Atrage atenția asupra vocii ei și inregistrează pentru peliculele „Veronica” și „Veronica se întoarce”.

Şi-a atras o antipatie care i-a dăunat timp de 20 de ani. Elena Ceauşescu, soţia dictatorului comunist  o ura pentru că era frumoasă, elegantă și talentată ca actriță. Superiorilor în domeniul cinematografiei le-a ordonat să nu îi mai atribuie niciun rol şi mai mult de atât, i-a interzis accesul în televiziune.

Violeta Andrei a fost interzisă de Elena Ceaușescu la treatru și în televiziune 

Citeste si: Ea este femeia pe care Elena Ceausescu a urat-o cel mai mult, "Lasa, draga, o sa moara!" Ce i-a facut Ion Iliescu acesteia este ingrozitor

În anul 1982, Violeta Andrei este scoasă de pe platourile de filmare de către temuta dictatoare Elena Ceauşescu. A pierdut  18 roluri şi nu a a mai apărut în niciun film până la Revoluţia din 1989. “În 1965, am jucat în primul lungmetraj, apoi rolurile au venit unul după altul, până în 1972. Atunci a avut loc o întâlnire scurtă cu familia Ceauşescu, eram împreună cu soţul meu. Imediat după ce m-a văzut, soţia dictatorului a început să mă urască. Şi m-a urât toată viaţa, pur şi simplu. Pentru mine, Elena Ceauşescu a fost un coşmar care m-a urmărit aproape 20 de ani”, a declarat, pentru Libertatea, Violeta Andrei în anul 2011.

Anul 1988 a reprezentat o cumpănă foarte mare pentru actriţă. A suferit o operaţie grea și cei din jur nu credeau că vor mai fi speranțe de viață pentru ea. “În 1988, m-am îmbolnăvit destul de grav şi am fost supusă unei operaţii. Ceauşeasca îi tot repeta soţului meu: «Lasă, dragă, o să moară». Ei bine, n-am murit, a murit ea, în decembrie 1989”, a precizat Violeta Andrei în interviu.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine a fost Zoia Ceaușescu, singura fiică a cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu | Controversele care i-au marcat viața

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

CITEȘTE: Cine a fost Elena Ceaușescu, considerată „geniul rău” al dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu

CITEȘTE: Cine a fost Ileana Sărăroiu. Biografie: data nașterii, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

CITEȘTE: Cine este Gabriela Prisăcariu, soția lui Dani Oțil. Biografie: înălțime, greutate, vârstă, zodie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru toți angajații din sistemul privat! Orașul în care s-a implementat această regulă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri