Mama lui Mădălin Ionescu a dezvăluit, pas cu pas, cum prepară ciocolata de casă în jumătate de oră.
Mama lui Mădălin Ionescu a împărtășit rețeta de ciocolată de casă pe care o făcea copiilor de sărbători, când aceștia erau mici.
„Ciocolata de casă e perla coroanei. Am rugat-o să reproducă una din prăjiturile ei de top.” Rețeta simplă de ciocolată de casă a mamei lui Mădălin Ionescu
Citește și: Ruladă Pavlova. Un gust absolut divin!
Citește și: Cozonac Panettone. Pregătește-te mai devreme pentru Crăciun!
Ingrediente:
- 400g zahăr
- nuci
- 200 ml apă
- un pachet de unt
- un praf de vanilie
- rom
- 2-3 picături esență de migdale
- lapte praf
- 100g cacao
- lămâie
Urmăritorii de pe rețelele de socializare au ținut să o roage pe mama lui Mădălin Ionescu să reproducă una din rețetele ei de top de prăjituri, așa că aceasta a ales să dezvăluie cum le făcea copiilor ciocolata de casă în preajma sărbătorilor. Este o rețetă care se face în jumătate de oră și pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
„Mi-au scris câteva doamne din Râmnicu Vâlcea și au rugat-o să facă o demonstrație publică, să reproducă una din prăjiturile ei de top. Mama face multe prăjituri, știe să facă o mulțime de feluri de mâncare, dar ciocolata de casă e perla coroanei, dacă pot spune așa.”, a spus Mădălin Ionescu. „Nu durează mult. Este o prăjitură foarte ușor de realizat, în principiu jumătate de oră.
Cum face mama lui Mădălin Ionescu compoziția pentru ciocolata de casă?
Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro
Acum, că știm secretul pentru omogenizarea compoziției, ajungem și la compoziția solidă, pe care mama lui Mădălin spune pas cu pas cum o pregătește. Pentru aceasta ai nevoie de cacao, lapte praf, unt și zahăr.
„În acest bol am amestecat laptele praf cu cacao, multă lume vrea ciocolată albă și atunci nu mai pune cacao. Siropul fierbinte îl punem peste compoziția aceasta și trebuie să mestecăm foarte repede, adăugăm nuca pralinată pentru că o ajută la omogenizare. Mie îmi place ciocolata mai intensă la culoare. Se pot pune și alune. Toată compoziția o punem într-o tăviță unsă ușor cu unt, nu cu folie de aluminiu. Punem toată compoziția și o nivelăm. Poate să aibă și diferite aparate zimțate. Ea se răcește foarte repede. Poate fi ținută în frigider jumătate de oră, o oră. Eu vă zic poftă bună cu toată dragostea.”, a mai spus aceasta.