Cine este Leon Dănăilă. „Nu mai am nimic, apartamentul l-am vândut ca să public cărțile.”

leon danaila
Leon Dănăilă

Leon Dănăilă este una dintre cele mai impresionante personalități din România. Este medic neurochirurg de peste 60 de ani și este un adevărat geniu în lumea medicinei și a științei.

Ce vârstă are Leon Dănăilă

dr leon danaila biografie
Dr. Leon Dănăilă biografie[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Leon Dănăilă, unul dintre cei mai buni neurochirurgi din lume, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Doctorul s-a născut în Botoșani, în anul 1933. Până la vârsta de 90 de ani a reușit să aibă succes pe plan profesional, obținând rezultate impresionante și funcții onorabile.

Medicul Dănăilă a făcut în jur de 40.000 de operații și a publicat 61 de cărți. Cu toate că are un rol important în societate, fiind unul dintre cei mai relevanți medici neurochirurgi din Europa, medicul mărturisește că nu a reușit să facă averi din această meserie, ba chiar trăiește la limita sărăciei. A vândut toate bunurile pentru a putea să scrie cărți, investind toate câștigurile în tipărirea cărților.

Eu am ajuns cel mai sărac medic din lume, nu din România. Nu mai am nimic, apartamentul l-am vândut ca să public cărțile astea, pentru că nimeni nu-ți publică pe degeaba. Așa, diplome toată lumea îți dă, dar nu-ți dă nimeni un leu, doar mulțumiri. Eu, salariul și indemnizația de la Academie îi cheltuiesc pentru a scrie, pentru a face cercetare, a aduce un câștig pentru România .”, a mărturisit doctorul.

Leon Dănăilă, un geniu al timpurilor noastre

leon danaila varsta
Leon Dănăilă vârstă[Sursa foto: Forbes Romania]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Pe lângă sumedenia de onoruri și titluri pe care le-a primit, grație devotamentului și talentului, neurochirurgul este inclus în topul celor 500 de genii ai secolului XX. Mai mult, între anii 2000 și 2002, acesta a descoperit, de-a lungul cercetărilor sale, o nouă celulă cerebrală, numită cordocyt.

Leon Dănăilă, dominat de dragostea față de oameni

Leon Dănăilă a mărturisit că a ales această meserie pentru a aduce un beneficiu în viața oamenilor. Și-a dorit să fie salvatorul acestora și nu l-a interesat niciodată partea financiară. De aceea, medicul face și consultații gratuit, chiar dacă are o situație financiară precară.

Bolnavii vin, îi consult și la plecare întreabă cât îi costă.

Eu le arăt afișul pe care scrie consultații gratuite. Ei zic că nu se poate să nu plătească și că așa ceva nu există în toată lumea. Eu le spun că nu sunt toată lumea. Eu fac ce vreau eu. Eu iubesc oamenii și vreau să le fac un bine. Când vrei să le faci bine, le faci. ”,   a declarat medicul.

Leon Dănăilă a fost senator

 

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

dr leon danaila
Dr. Leon Dănăilă[Sursa foto: Captură YouTube]

În urmă cu câțiva ani, doctorul a intrat în lumea politică, cu scopul de a moderniza spitalele și a schimba legislație din domeniul sănătății, din România.

Cât timp a ocupat acest post, Leon Dănăilă a reușit să obțină aparatură modernă, pentru ca bolnavii să faciliteze de condiții mai bune. Mai mult, cuvântul acestuia a reprezentat un factor important în deciziile parlamentare, fiindcă Leon Dănăilă a modificat unele legi de la noi din țară, în privința sănătății. Cu toate acestea, doctorul a ales să se retragă din politică și să se dedice mai mult pacienților, care au mare nevoie de el.  Acesta a declarat că tratează în mod egal fiecare pacient, indiferent de rolul pe care acesta îl are în societate, deoarece își dorește ca pacientul să fie sănătos, indiferent de sumele pe care le deține în buzunar.

„Am intrat în politică cu scopul de a îmi dota secția și de a ajuta bolnavul. Așa am și făcut și m-a ajutat foarte mult, dacă nu eram senator, nu câștigam nimic. M-am dus la Ministerul Sănătății, am făcut o cerere că am nevoie de instrumente, de aparatură. Pentru bolnavi am făcut foarte mult. Nu am continuat din cauza vârstei și a faptului că am vrut să mă dedic mai mult activității profesionale.”, a declarat Leon Dănăilă.Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cine este Mariana Ciutacu, soția lui Victor Ciutacu. „Tot timpul am fost discretă. Şi nu pentru că mi-am impus. Pur şi simplu. Am avut toate ocaziile din lume să nu stau în umbră.”

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Momente de coşmar pentru festivalierii Electric Castle 2024: "Ne mișcăm foarte greu". Ce dificultăţi au întâmpinat

Cum l-a cunoscut Anamaria Prodan pe Ronald Gavril și care au fost reacțiile când cei doi și-au afișat relația. “Eu cred foarte mult în destin.”

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Han, în fața unei situații tulburătoare

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies