Cine este Florin Călinescu. „Nu pot să nu remarc grija pe care Florin şi-a aşternut-o, după pierderea soţiei. El devenise şi mama şi tata"

cati ani are florin calinescu
Cine este Florin Călinescu. „Nu pot să nu remarc grija pe care Florin şi-a aşternut-o, după pierderea soţiei. El devenise şi mama şi tata"

Supranumit ca fiind „legenda” televiziunii, Florin Călinescu deține multe reușite profesionale, însă viața sa personală a avut parte atât de suișuri, cât și de coborâșuri.

Născut pe data de 29 aprilie în Timișoara, Florin Călinescu (65 ani) a studiat în cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”.

Acesta deține un număr vast de reușite de-a lungul anilor. Vedeta TV, rămâne în continuare unul dintre jurnaliștii care au schimbat viitorul presei românești. Totodată acesta ne-a bucurat privirea și prin intermediul nenumăratelor roluri pe care le-a avut ca actor de comedie.

Cine este Florin Călinescu

Florin Călinescu în tinerețe[Sursa foto: Instagram]

Ce studii are Florin Călinescu 

Fiind om de televiziune încă din anii 1996-2000, ne-a bucurat cu prezența sa în cadrul unei emisiuni, în care a fost realizator. În anul 2001 și până în anul 2003, Florin Călinescu a fost directorul Televiziunii 7 ABC, iar apoi a devenit directorul cotidianului „Știrea zilei” dar și realizatorul emisiunii „Procesul Etapei”.

Asta până în 2004.

Din 2005 până în 2007, vedeta de televiziune a devenit realizatorul emisiunii „Om de la Om”, iar în anul 2008 a devenit și om politic datorită candidaturii sale pentru poziția de senator de Argeș.

Sigur că actorul Florin Călinescu nu a putut sta departe nici de domeniul afacerilor, fiind proprietar al unui pachet de 51% din firma FULMED din Mediaș, având un restaurant, dar și alte afaceri în domeniul Optic.

Considerat una dintre cele mai mari vedete ale televiziunii, Florin Călinescu s-a întors pe micile ecrane în anul 2015, de această dată în calitate de jurat la show-ul „Românii au Talent”.

Soția lui Florin Călinescu a murit de cancer

copiii lui florin calinescu

Citeste si: CITEȘTE: Cine este ANDREEA ANTONESCU. Biografie: data nașterii, căsătorie, copil, divorț

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Marea iubire a lui Florin Călinescu

Pe lângă toate realizările pe care le-a avut, Florin Călinescu se bucură și pentru faptul că a întâlnit-o pe marea sa iubire, la teatru, amândoi fiind legați datorită acestei pasiuni.

Soția lui, Anmary (Ana Maria) s-a născut pe data de 28 februarie, iar datorită pasiunii pe care amândoi o împărtășeau încă din adolescență, a devenit studentă la actorie.

Aceștia s-au căsătorit în anul 1978, după ce s-au întâlnit la teatru, unde s-au îndrăgostiți unul de altul iremediabil.

Anmary a fost însă diagnosticată cu cancer esofagian, iar în anul 2005 când a ajuns la Spitalul Universitar, aceasta a încetat din viață. Acest lucru îngrozitor s-a întâmplat fix în ziua în care actrița împlinea frumoasa vârstă de 47 de ani și totodată se împlineau și 27 de ani de căsnicie a celor doi.

Aceasta a reușit să-i dăruiască înainte ca teribila tragedie să aibă loc, o fetiță și doi băieți.

Odată ce acest eveniment neprevăzut a avut loc, actorul s-a retras din lumea televiziunii pentru o foarte bună perioadă de timp din cauza suferinței pe care o simțea.

"Cel mai frumos dans pe care îl poți dansa este întotdeauna cu iubita ta. Ăsta nici măcar nu poate fi numit dans, este un adevărat schimb de iubire, de energii, de spiritual.

Simți totul despre celălalt. Ai un milion de lucruri ce te fac să simți lucruri superioare amorului fizic.", a mărturisit în 2017, Florin Călinescu la 12 ani de la moartea soției sale.

„Nu pot să nu remarc grija pe care Florin şi-a aşternut-o, după pierderea soţiei. El devenise şi mama şi tata. Relaţia dintre ei (dintre Florin şi fiii săi – n.r.) era foarte bună. Ştiu că a renunţat la unele proiecte pentru a avea grijă de băieţi”, a spus Valentin Rupita (apropiat al familiei Călinescu).

Unul dintre băieții lui Florin Călinescu s-a sinucis din cauza depresiei

cati ani are florin calinescu

„Era o persoană deosebită. Spun asta nu numai pentru că despre cei duși trebuie vorbit numai de bine, ci pentru că așa era într-adevăr. În cele trei-patru minute în care am avut ocazia să discut cu ea, mi-am dat seama că este o persoană foarte veselă, sociabilă și volubilă, având și simțul umorului. În timpul pe care l-a petrecut la studio, ea a reușit să nu pară un intrus, ci o prietenă de-a noastră. Țin minte că o dată a venit cu copiii, de care era foarte atașată și pe care îi trata ca pe niște oameni maturi, prietenii ei”, a spus fostul coleg al lui Florin, Dragoș Moștenescu.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Citeste si: CITEȘTE: Cine este MIHAI BOBONETE. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Drama lui Florin Călinescu

cine este florin calinescu

Înainte ca soția acestuia să treacă în neființă, i-a dăruit o fetiță, dar care nu la mult timp de la naștere (cinci luni), inima acesteia s-a oprit, ceea ce a dus la o suferință de nedescris în inimile celor doi.

După o anumită perioadă de timp, Anmary a încercat să îi mai ofere un copil actorului Florin Călinescu. Vestea surprinzătoare a venit, iar cei doi s-au bucurat de venirea pe lume a celor doi băieți, Luca și Petru.

Însă în anul 2005 când soția sa s-a stins din viață din cauza bolii incurabile, iar actorul s-a retras din lumina reflectoarelor, viața a decis să mai spulbere o altă persoană importantă din viața lui Florin Călinescu. Astfel, în anul 2012, fiul cel mic Luca, și-a pus capăt zilelor la doar 24 de ani, la Praga. Motivul ar ține de moartea mamei sale, după care a suferit foarte mult ajungând chiar la depresie.

sotia lui florin calinescu

Citeste si: CITEȘTE: Cine este VIOREL LIS. Biografie: Data nașterii, carieră, divorț, copii, soție

În ciuda tuturor acestor evenimente neplăcute din viața lui, actorul, omul de televiziune, politic și de afaceri, Florin Călinescu a avut curajul să meargă mai departe și să bucure publicul cu prezența sa pe micile ecrane.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Cine este BOGDAN, soțul Adrianei Trandafir. "E foarte dificil să ai un om lângă tine care nu face parte din lumea asta, să te înțeleagă"

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cine este ILAN LAUFER. "Copiii aceștia sunt binecuvântarea vieții noastre. Karina și Davina sunt cele mai cuminți, Nathaniel e mai problematic”

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies