Cine este femeia care și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de câini în București


O femeie din București, în vârstă de 44 de ani, s-a stins din viață sâmbătă, 21 ianuarie, după ce a fost atacată de câini.


In articol:

Femeia care a sfârșit într-un mod tragic, Ana Oroș, avea vârsta de 44 de ani și era mama unui băiețel.
Din păcate, aceasta și-a pierdut viața ieri dimineață în timp ce se afla la alergat lângă Lacul Morii din București.

Mai mulți câini au încolțit-o și au atacat-o, iar la puțin timp a murit din cauza mușcăturilor acestora.  

Cine este femeia care și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de câini în București

Ana Oroș a mai trecut printr-o situație asemănătoare în urmă cu un an. La acea vreme, după ce a fost mușcată de o haită de câini, aceasta a ajuns direct pe masa de operație din cauza rănilor grave pe care le-a suferit, conform dezvăluirilor purtătorului de cuvânt al Spitalului Universitar din Capitală, Dr.

Silvia Nica, din acea perioadă. 

„Pacienta a ajuns stabilă și respirator și hemodinamic, conștientă și așa a și rămas până în momentul în care a părăsit unitatea de primiri urgențe. Are multiple leziuni tegumentare și unele și mai profunde la nivelul scalpului, la nivelul brațului drept și la nivelul membrelor inferioare. Acum se află în sala de operație. A fost internată în secția de chirurgie plastică, a mers direct la sala din unitatea de primiri urgențe pentru a beneficia de tratamentul chirurgical al acestor plăgi.

Toate plăgile care necesită sutură sunt operate. Ne-a spus că era în programul de jogging pe un câmp undeva în amonte de Lacul Morii și în timpul acela o haită de câini care erau liberi acolo, între 15 și 20 a apreciat dumneaei, a atacat-o. Au doborât-o la pământ și norocul dumneaei a fost că unul dintre bicicliștii care trecea prin zonă a reușit să îndepărteze câinii. Cu siguranță că vor rămâne niște cicatrici la nivelul tegumentului. În spital poate beneficia de acest suport psihologic și după ce se va externa din spital, dar asta dacă va dori, bineînțeles. Și pentru a-i asigura acum suport psihologic i-am luat personal acordul.”

Citește și: O femeie din București și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de câini în timp ce alerga

Cine este femeia care și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de câini în București

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Imagini emoționante cu un câine loial. Animăluțul a mers în spatele sicriului stăpânei, pe ultimul drum

Ana a povestit cum s-a petrecut întreaga situație, în luna Aprilie a anului trecut.

„Eu cunoșteam câinii, dar erau două haite. Pe una o puteam struni, pe cealaltă, la fel, dar erau amândouă și nu am putut. Mă bucur că au fost acei oameni, acel biciclist, să mă salveze.  Avusesem și o premoniție că se va întâmpla ceva rău. Există un Dumnezeu, am avut puțin noroc, au existat și cazuri fatale”, a spus pentru  Fanatik, despre atacul câinilor.

Mai mult decât atât, Ana avea speranța că autoritățile se vor mobiliza și vor încerca să facă în așa fel încât nicio persoană să nu mai treacă prin momentele cumplite prin care trecuse.

„Știu că s-au sesizat autoritățile. Sper că se vor lua măsurile administrative potrivite, că se vor implica cele două primării care se ocupă de amenajarea zonei Lacul Morii și în amonte, pe Dâmbovița, către Stadionul Chiajna. Sper să își dea mână cu mână și, împreună cu ceilalți, să pună lucrurile la punct. Cred că ar trebui să se facă un grup de lucru între primăriile de acolo (Primăria Sectorului 6 și Primăria Chiajna), cu Poliția, să rezolve situația. Eu cred că există soluții. Acei câini pot fi castrați. Sunt multe familii în străinătate care au nevoie de căței și i-ar adopta. Din ceea ce știu nu i-au adunat încă pe toți, au ridicat doar vreo 10 din cei 15-20 care m-au atacat”, a mai spus Ana.

Ana Oroș locuia în București, însă s-a născut în Baia Mare. Aceasta era pasionată de călătorii, drumeții pe munte și făcea voluntariat. Persoanele care o cunoșteau știau că era o femeie extrem de activă, având în vedere că a participat la multe concursuri, fiind și membru Alpin Club Pro-Mont București, potrivit spynews.ro. Moartea tragică a acesteia a lăsat multă suferință în urmă, mai ales în rândul familiei și colegilor ei de la Alpin Club Pro-Mont, care au scris un mesaj prin care și-au exprimat regretul în urma pierderii ei.

”Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oroș nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceiași câini (se pare).....Vom reveni cu noi amănunte. Sper ca totuși această știre să fie falsă, o colegă și prietenă a asociației noastre deja a plecat către INML la recunoaștere, eu (Robert Mureșan) Președinte al asociației sper să fie doar o știre falsă deși s-au dat câteva telefoane să ne interesăm dacă este adevărat”, a transmis pe Facebook asociația din care făcea parte.

Citește și: Povestea înduioșătoare a unei femei care și-a cărat câinele pe umeri 17 kilometri, pentru a scăpa de bombardamentele Rusiei

Cine este femeia care și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de câini în București

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cine este Gigel, tatăl din Vaslui care și-a ucis băiatul de 14 ani la tăierea porcului. S-a descoperit ce a făcut părintele, după ce l-a lovit pe Andrei

Totodată, reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au oferit declarații despre cazul femeii care a decedat, după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Capitală

"Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale. Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna. Terenul a aparținut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane. Chiar și așa, Poliția Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acțiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoțite de polițiștii locali în zona Giulești Sârbi, în cadrul campaniei de conștientizare a sterilizării animalelor.  Important! Poliția Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existența câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia. Însă, aproape zilnic polițiștii locali solicită intervenția celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân din alte zone, în special cele aflate la granița cu comunele limitrofe", arată comunicatul de presă al Primăriei Sector 6.


Abonează-te pe

Citește și:

O femeie din București și-a pierdut viața, după ce a fost atacată de câini în timp ce alerga

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Imagini emoționante cu un câine loial. Animăluțul a mers în spatele sicriului stăpânei, pe ultimul drum

Povestea înduioșătoare a unei femei care și-a cărat câinele pe umeri 17 kilometri, pentru a scăpa de bombardamentele Rusiei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
O veveriţă a fost găsită aproape îngheţată, pe un drum din Mediaş. Ce a făcut un sibian care a găsit-o?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri