Cine este Eugen Cristea. „N-am vrut să condamn încă un suflet la nefericire”

Cine este Eugen Cristea

Cine este Eugen Cristea

Eugen Cristea este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de teatru și film de la noi din țară.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Eugen Cristea și cum a ajuns să aibă succesul pe care îl are în prezent. În plus, descoperiți și alte detalii din viața cunoscutului actor, legate de căsnicia pe care acesta o are cu actrița Cristina Deleanu, dar și despre starea lui de sănătate.

Cine este Eugen Cristea

Citește și: Eugen Cristea s-a luptat cu depresia. Cum se simte actorul, după atacul vascular cerebral

Cine este Eugen Cristea
Cine este Eugen Cristea[Sursa foto: wowbiz]

Eugen Cristea, în vârstă de 71 de ani, s-a născut la București, unde a absolvit IATC din București (acum „Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică”). Astfel, la vârsta de 24 de ani a debutat pe scena Teatrului Național din Timișoara, ulterior ajungând să joace pe scena Teatrului Național din București.

De-a lungul carierei sale, Eugen Cristea a interpretat numeroase roluri de film, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Totodată, a prezentat și realizat numeroase emisiuni TV, dar a și regizat și compus ilustrații muzicale ale unor piese de teatru.

Spiritul său artistic nu s-a oprit doar la pasiunea pentru teatru și televiziune. Eugen Cristea a publicat un volum personal de proză și a tradus literatură beletristică.

Astfel, numele Eugen Cristea este asociat cu oamenii de valoare ai țării noastre, fiind unul dintre cei ma îndrăgiți actori de teatru și film, dar și unul dintre cei mai adorați prezentatori TV de către copiii anilor `90 datorită emisiunii „Feriți-vă de măgăruș”.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Eugen Cristea este căsătorit cu actrița Cristina Deleanu

Citește și: “Cheltuielile noastre sunt foarte reduse.” Cum a ajuns să trăiască Eugen Cristea? Actorul are o pensie rușinos de mică

Cine este Eugen Cristea
Eugen Cristea și Cristina Deleanu [Sursa foto: wowbiz]

Eugen Cristea și soția sa, Cristina Deleanu, trăiesc o frumoasă poveste de dragoste de aproape 40 de ani.

Cei doi actori sunt admirați de către publicul larg, atât pentru talentul său, cât și pentru povestea de dragoste impresionantă, fiind un exemplu de iubire și de discreție.

Eugen Cristea este cu 11 ani mai mic decât soția sa, dar acest lucru nu i-a împiedicat să întemeieze o relație frumoasă și durabilă. Mai mult decât atât, actorul a povestit că a văzut-o pentru prima dată pe Cristina Deleanu când avea doar 12 ani, pe o scenă de teatru.

La vremea respectivă, Cristina Deleanu era căsătorită cu actorul matei Gheorghiu.

Mai întâi am fost prieteni de familie. Matei l-a agreat de la bun început şi mi-a spus:<<A venit un băiat simpatico>>. Eugen a venit adesea la noi în casă, am fost plecaţi împreună în concedii. Dacă nu am fi început să jucăm împreună, nu cred că s-ar fi declanşat ceva între noi. Însă când am început să jucăm s-a declanşat deodată ceva ce nu credeam că e posibil între noi, o scânteie, apoi un foc… ”, a povestit actrița în cadrul unui interviu.

Astfel, după 17 ani de căsnicie, Cristina Deleanu a divorțat de fostul său soț și a decis să-și petreacă tot restul vieții alături de Eugen Cristea.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Motivul pentru care Eugen Cristea și Cristina Deleanu nu au copii

Deși Eugen Cristea a fost un personaj foarte îndrăgit în viața copiilor anilor `90 datorită emisiunii pe care o prezenta, actorul și soția lui au decis de comun acord că nu își doresc să aibă copii. În cadrul unui interviu, Eugen Cristea a povestit că deși îndrăgește foarte tare copiii, s-a temut să devină tată.

Nu mi-am dorit niciodată, deși îi iubesc de mor. Mă înțeleg extraordinar de bine cu copiii. Cred că da, mi-a fost teamă. N-am vrut să condamn încă un suflet la nefericire .”, a spus actorul Teatrului Național din București.

Care este starea de sănătate a actorului Eugen Cristea

În urmă cu 6 ani, Eugen Cristea a suferit un accident vascular cerebral, care i-a pus în pericol sănătatea. Acest eveniment tragic l-a făcut pe actor să fie mai atent la starea lui de sănătate, dar totuși, potrivit spuselor sale, încă păstrează un stil de viață activ.

„Cu sănătatea sunt bine, pentru că și eu și soția mea, Cristina, avem grijă și unul față de celălalt, și fiecare de el, îmi iau medicamentele.Am o obsesie, în fiecare dimineață mă cântăresc, îmi iau glicemia și tensiunea. Îmi fac analizele totale, de două ori pe an, și merg foarte mult pe jos. Mi-am luat un ceas de mână care mă piuie sau trage de mine, ca să merg mai încet. Mă avertizează cu pulsul, somnul și cantitatea de stres.”, a declarat Eugen Cristea în cadrul unui interviu.Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Cine este Jean Paler. „În loc să spun că sunt bătrân spun că m-am născut devreme!”

Imagini IMPRESIONANTE cu Andreea Esca și mama ei, din tinerețe. Femeia care i-a dat viață vedetei era o ADEVĂRATĂ divă

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

Declarații de dragoste între Robert și Giuly. Ce și-au spus cei doi îndrăgostiți. „Nu îmi vine să cred că e așa puțin timp.”

Scandal uriaș între Antoni și Bogdan! „Mi s-a părut că se pune în fața mea să mă intimideze!” Iată ce replici acide și-au spus cei doi concurenți și cum a reacționat Rebecca

Edu.ro Subiecte Română Evaluare Națională 2024: Cum afli online subiectele și la ce oră se publică baremul de corectare pentru clasa a 8-a? - VIDEO


Cookies