Cine este Angela Similea. „Am părăsit studiile economice pentru muzică și am avut o carieră superbă”

Cine este Angela Similea

Cine este Angela Similea

Angela Similea este o cântăreață de muzică ușoară foarte cunoscută în anii `70-`80 la noi în țară.

Află din rândurile următoare cine este mai exact Angela Similea și cum a ajuns să aibă parte de succesul pe care îl are în prezent, în cariera sa. În plus, descoperiți și alte detalii despre viața cunoscutei cântărețe de muzică ușoară.

Cine este Angela Similea

Cine este Angela Similea
Cine este Angela Similea[Sursa foto: Facebook]

Angela Similea s-a născut în data de 9 iulie 1946, în comuna 1 Decembrie din județul Ilfov, fiind cea mai mare într-o familie cu trei copii.

Astfel, încă din copilărie, cântăreața de muzică ușoară a prezentat un profund interes pentru industria muzicală, dar, potrivit spuselor sale, părinții săi nu erau de acord să meargă pe acest drum, ci își doreau pentru fiica lor o carieră stabilă.

Deși își dorea cu ardoare să cânte pe scenă, Angela Similea a ascultat sfatul mamei sale și a decis să urmeze o carieră în medicină pediatrică.

Viața, însă, a dus-o într-o altă direcție, iar în timpul liceului, profesorul său de muzică i-a descoperit talentul și a îndrumat-o către compozitorul George Grigoriu, care la vremea respectivă conducea ansamblul UTC.

Ulterior, viața Angelei Similea s-a schimbat considerabil, iar ea a devenit un adevărat star al muzicii ușoare românești între anii 1970-1980.

În anul 1970 interpreta de muzică ușoară a câștigat locul II la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Mi s-a demonstrat că, într-adevăr, glasul meu și pregătirea mea de până atunci îmi permiteau să pornesc la un asemenea drum. Am părăsit studiile economice pentru muzică și am avut o carieră superbă. Mai târziu, am realizat că ar fi fost foarte bine dacă aș fi făcut canto clasic: aveam datele pentru a deveni o bună cântăreața lirică .”, a declarat Angela Similea în cadrul unui interviu.

De-a lungul carierei sale, piesele pe care Angela Similea le cânta au devenit adevărate șlagăre, iar până în zilele noastre, interpreta de muzică ușoară a rămas un simbol al acelei perioade.

Copilăria Angelei Similea

Citește și: „Am mers în cușeta mea.” Angela Similea, pusă la zid de Sorin Movileanu! Ce declarații controversate a făcut fostul soț al artistei

Cine este Angela Similea
Cine este Angela Similea[Sursa foto: Facebook]

Chiar dacă de-a lungul carierei sale în industria muzicală și până în prezent Angela Similea a fost o adevărată divă, care fascina cu fiecare apariție a sa publică, copilăria artistei a fost una petrecută la țară, printre oi și cai.

Vedeta a povestit în urmă cu mai mult timp că îi plăcea foarte mult să petreacă timp la țară, acolo unde mergea la cosit și mânca mămăligă la umbra căruței.

Vocea o moștenesc de la bunica Anghelușa, cu care eu cred că am foarte multe asemănări, s-ar părea chiar și de destin. Era o femeie cu un caracter foarte puternic – a crescut singură 12 copii și a condus o gospodărie destul de mare și înstărită-, dar era și sensibilă, în egală măsură, lucru pe care nu-l arăta niciodată, pentru că nu dorea să pară vulnerabilă.

 Acolo, în satul acela dobrogean, se întâmplau lucruri extraordinare, cum ar fi să călătorești pe drumuri de țară într-o cotigă trasă de măgari, în care trebuia să înveți să te urci din mers; să mergi la bostănărie și să mănânci pepenele trântindu-l de pământ pentru a-l sparge și apoi cufundându-te cu toată față în miezul lui răcoros și dulce – Doamne, ce gustoși erau pepenii pe care-i mâncam așa!; să mergi la stână să vezi cum se mulg oile și să bei laptele proaspăt muls, să vezi cum vin mieii pe lume; să urmărești noaptea mersul stelelor pe cer, întinsă pe fânul abia strâns; să te urci în duzi și să mănânci acolo fructele lor parfumate, să înțepi cu acul un ou proaspăt ca să sorbi conținutul crud sau să bei zer ca să fii ferit pentru totdeauna de boală; să trăiești efectiv miracolul vieții la țară, în rostul ei străvechi .”, a dezvăluit interpreta.

Citește și: Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Angela Similea a fost căsătorită de patru ori

Citește și: „Publicul este un monstru sacru.” Corina Chiriac a vorbit despre conflictul cu Angela Similea. Ce s-a întâmplat între cele două

Cine este Angela Similea
Cine este Angela Similea[Sursa foto: Facebook]

Angela Similea a trăit o viață tumultuoasă. Interpreta de muzică ușoară a fost căsătorită de patru ori, iar cele patru căsnicii ale sale au eșuat pe rând, din diferite motive.

Prima dată, artista s-a căsătorit cu un electrician pe nume Andi Constantin. Mariajul lor nu a durat foarte mult, iar Angela Similea a divorțat de primul său soț pentru a-și uni destinele cu chitaristul Sorin Movileanu. Cei doi au împreună un fiu, Sorin. Din nefericire, și mariajul lor a fost sortit eșecului, iar astfel Angela Similea și-a căutat în continuare dragostea și a găsit-o pentru a treia oară în Olanda. Angela Similea a fost căsătorită cu Jan Hilgen, un afacerist olandez timp de 17 ani. Bărbatul, însă, a apucat calea alcoolului, iar artista a decis să divorțeze de el.

Mai mult decât atât, în perioada în care a fost căsătorită cu Jan Hilgen, Angela Similea a trăit o poveste pasională de dragoste alături de Florin Piersic. Actorul era însă căsătorit la vremea respectivă, iar relația lor nu s-a concretizat.

În anul 1999 Angela Similea a ajuns pentru a patra oară în fața altarului alături de omul politic Victor Surdu. După 12 ani de căsnicie, bărbatul a murit de cancer pancreatic, iar cântăreața și-a revenit foarte greu după această pierdere.



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Cine este Aurelian Temișan. ,,Într-a șaptea, în trimestrul doi, am rămas corigent la muzică, pentru că n-am știut teorie”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Ea este presupusa iubită a lui CRBL. Câți ani are și cu ce ocupă tânăra. Cei doi au fost surprinși împreună

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies