Cine este Alexandru Ciucu. "Mi-a plăcut de ea și m-am dus țintă.”


Alexandru Ciucu este unul dintre cei mai cunoscuți designeri de modă din România. Însă știați că acesta are studii în matematică-informatică?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Alexandru Ciucu, cum a ajuns să fie unul dintre cei mai de succes designeri de modă, din prezent, dar și cum s-a cunoscut cu Alina Sorescu. În plus, descoperiți și care a fost parcursul său în domeniul modei.

 

Cine este Alexandru Ciucu

Alexandru Ciucu s-a născut pe data de 2 februarie, în București. Prin urmare, în prezent are frumoasa vârstă de 46 de ani. Cu toate că acesta a absolvit Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, pe secția matematică-informatică și a continuat cu studiile la Academia de Studii Economice, pe secția Finanțe Asigurări Bănci și Burse de Valori, drumul său avea să ia o direcție diferită.

În anul 2001, Alexandru Ciucu și-a dorit să urmeze calea modei, pentru a se forma mai bine în acest domeniu. Prin urmare, acesta a absolvit și cursurile Institutului Carlo Secoli, din Milano, iar în anul 2007, cele ale Institutului Marangoni, tot din Milano, având specializarea în Marketing de modă.

alexandru ciucu designer

Citeste si: Cine este FLORIN RISTEI. „La vârsta de 6 ani, m-a dus la lecții de vioară crezând că nu am calități vocale și nici vreo ureche muzicală deosebită."

 

Debutul lui Alexandru Ciucu în modă

Legătura strânsă cu domeniul modei provine încă de la bunica lui  Alexandru Ciucu, care în anul 1939 era specializată în croirea de costume, dar și de la tatăl său, Alexandru Ciucu Sr., care a continuat cu multă pasiune activitatea mamei sale.

Prin urmare, după ani în care l-a ajutat pe tatăl său, Alexandru Ciucu s-a lansat și el în lumea modei, devenind astfel, designer de costume masculine.

În anul 1997, acesta a deschis împreună cu tatăl său, primul magazin denumit „SAMRIC”, iar la distanță de doar doi ani, primul magazin „TATA&fiul”. Aceste două magazine erau dedicate strict îmbrăcămintei clasice pentru bărbați, iar în perioada anilor 2000-2005, au fost inaugurate mai multe astfel de magazine și în București, dar și în Iași și Brașov.   

Succesul s-a păstrat atât de bine, încât în anul 2006,  Alexandru Ciucu a înființat și un atelier de creație vestimentară denumit ”Atelier de Înaltă Croitorie din România”. Creațiile realizate era expuse și în cadrul târgurilor și expozițiilor atât din România, cât și din alte țări din Europa. Acest atelier și-a început colaborarea cu Casa Regală a României, încă din anul 2009, urmând ca peste un an să devină „ Furnizorul Oficial al Casei Regale ”, timp de trei ani. Se pare că și această colaborare a avut un deplin succes, pentru că și-a reînnoit titlul în anul 2013, 2016, dar și 2019.

"Familia Regală a României apreciază costumele bărbătești ale lui Alexandru Ciucu pentru distincția lor, calitatea țesăturilor, precum și atenția pentru detalii."”,  a precizat Alteța Sa Regală, Principele Radu al României.

debutul lui alexandru ciucu in moda

Citeste si: Cine este MIRCEA BRÂNZEI, soţul Denisei Tănase. "În 2011 mi-am făcut prima firmă, în broker de asigurări și atunci am început să câștig și mai mulți bani, eram independent"

 

Cum s-au cunoscut Alexandru Ciucu și Alina Sorescu

Alexandru Ciucu și Alina Sorescu s-au cunoscut în anul 2008, la Cerbul de Aur. Aceasta era una dintre prezentatori, iar în ultima zi a festivalului, Alina Sorescu i-a atras atenția lui Alexandru Ciucu, motiv pentru care Cătălin Botezatu, prieten comun al celor doi, le-a făcut cunoștință.

În anul 2009, la un an după această primă întâlnire, Alexandru Ciucu a cerut-o în căsătorie pe Alina Sorescu, iar tot la un an distanță au făcut și marele pas de a se cununa, deși între ei există o diferență de 10 ani.

”Întâlnirea cu Alina a avut loc la o altă vârstă, într-un moment al vieții mele când știam ce fel de femeie îmi doream și mai ales după ce mă acomodasem cu ideea că trebuie să renunț la unele lucruri pentru a putea construi o relație. Temerea cea mai mare a fost legată de diferența de vârstă dintre noi și implicit de experiență. Mă gândeam că unul dintre noi își va pierde răbdarea în tot acest proces de maturizare forțată. Dar se pare că dorința de a rămâne împreună și educația primită ne-au făcut să trecem cu bine aceste etape atât de necesare unei relații”, spunea, în trecut, Alexandru Ciucu.

Cei doi au împreună două fetițe, Elena Carolina, născută în 2014 și Ana Raisa, născută în 2016. În prezent, lucrurile par să nu mai meargă atât de bine între cei doi, aflându-se în plin proces de divorț, după 12 ani de căsătorie. 

cum s-au cunoscut alexandru ciucu si alina sorescu

Citeste si: Cine este MINODORA. „După ce am născut și a trecut o perioadă de timp nu existam.. pentru el. Și i-am spus.. bag divorț! Și atunci s-a dezmeticit.”


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este IONUȚ GHENU. „Suntem la fel de fericiţi şi fără o hârtie care să ateste relaţia noastră, nu pe asta ne bazăm”

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Cine este Monica Anghel. „Mă întreabă foarte mulţi dacă am făcut sacrificii. Nu, pentru că am făcut ce mi-a plăcut”

Anca Ţurcaşiu a plâns în hohote, în direct! Ce a impresionat-o: "Astăzi greu se mai căsătoresc oamenii"

Biografie ADINA HALAS. "Pe Lucian l-am cunoscut la cycling şi după 5 luni ne-am căsătorit."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Ce truc folosesc gospodinele pentru chiftele. Care este ingredientul secret?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri