Cine au fost Bonnie și Clyde. Povestea uluitoare a celor mai cunoscuți tâlhari din toate timpurile


Află povestea celor mai cunoscuți tâlhari din toate timpurile, Bonnie Parker și Clyde Barrow.


In articol:

Bonnie Elizabeth Parker şi Clyde Chestnut Barrow, cunoscuţi în lumea întreagă drept Bonnie şi Clyde, sunt cei mai cunoscuți tâlhari din toate timpurile, ajungând în fruntea listei FBI-ului.

Clyde a ucis, în cadrul unui jaf, polițiștii aflați la fața locului și astfel, cei doi au fost luați în vizor și împușcați mai târziu, cu 50 de gloanțe.

Cine au fost Bonnie și Clyde

Bonnie s-a născut într-o familie extrem de săracă. Tătăl ei a murit timpuriu și astfel, mama sa a trebuit să se mute în Dallas cu cei trei copii, confruntându-se cu lipsuri materiale.

La numai 16 ani, Bonnie îl va lua de soț pe Roy Thornton, având un mariaj plin de intrigi și abuzuri. În 1929, Roy va fi arestat pentru jaf, cei doi separându-se definitiv, deși, în acte, aceștia nu au divorțat niciodată. Se spune că, în ziua în care a fost ucisă, Bonnie purta încă verigheta de la Roy Thornton.

Clyde s-a născut într-o familie de fermieri, având șase frați. În adolescență, Clyde și fratele său, Marvin, poreclit „Buck”, au început să pună la cale diferite jafuri. Astfel că, la doar 17 ani, Clyde a fost condamnat și închis, fiind bătut cu bestialitate de polițiștii din închisoarea Eastham Farm. Aici, Clyde a comis prima crimă, omorându-l cu bătaia pe cel care profita de el sexual ori de câte ori avea ocazia.

Cine au fost Bonnie și Clyde.

Citeste si: BIOGRAFIE: Cine a fost domnitorul ALEXANDRU IOAN CUZA| naștere, copilărie, căsătorie, domnie

Cum s-au cunoscut Bonnie și Clyde?

Nu se știu prea multe amănunte despre prima întâlnire dintre Bonnie și Clyde, însă cea mai cunoscută variantă este aceea conform căreia cei doi s-ar fi cunoscut în 1930, printr-o prietenă comună.

După ce au început să iasă împreună, Bonnie ar fi încercat să-l aducă pe calea cea bună pe Clyde, sfătuindu-l să revină la o viață normală și să renunțe la jafuri, însă se pare că ea a fost cea care a trecut de cealaltă parte a baricadei.

În anul 1932, Bonnie a fost închisă. În acest timp, Clyde a fost cooptat pentru a lua parte la un jaf armat, în urma căruia proprietarul magazinului vizat a fost ucis.

Cine au fost Bonnie și Clyde

Bonnie și Clyde, uciși cu 50 de gloanțe

În anul1932, Clyde se afla în compania tovarășilor săi în Oklahoma, pe când au fost luați în primire de șeriful C. Maxwell și de adjunctul său, Eugene Moore. În acea zi, Clyde a comis o nouă crimă, deschizând focul asupra lui Moore. Câțiva ani mai târziu, Clyde a ucis alți opt polițiști, devenind astfel „inamicul public numărul 1” în societate.

Bonnie a fost și ea trecută în capul acestei liste, deși nu apăsase niciodată pe trăgaci. Cei doi au fost dați în urmărire generală, fiind vânați de toate forțele FBI-ului din țară.

Cu toate că pozele celor doi se regăseau la fiecare pas, aceștia țineau foarte mult la familiile lor și, în ciuda faptului că erau dați în urmărire generală, au continuat să-și viziteze rudele. Cunoscând această slăbiciune a celor doi, polițiștii le-au întins capcana perfecta.

Cine au fost Bonnie și Clyde.

Citeste si: TOTUL despre cine este DONATELLA VERSACE

Pe când Bonnie era în drum spre mama sa, polițiștii au pornit pe urmele lor, primind constant informații de la o sursă secretă. Pe 23 mai 1934, polițiștii au reușit să le dea de urmă în timp ce aceștia erau în mașină, pe o şosea din Bienville Parish, deschizând focurile asupra lor. Nu mai puțin de 187 de gloanțe au fost îndreptate către mașina în care se aflau Bonnie și Clyde.

50 de gloanțe au pătruns în trupurile celor doi, polițiștii fiind ulterior dur criticați pentru modul în care au ales să acționeze. Astfel că, din acea zi, s-a introdus în lege procedura de tragere cu somanre și focul de avertiment.

Bonnie avea doar 23 de ani, iar Clyde 25, în ziua în care au fost uciși. Maşina în care se aflau cei doi în ziua atacului a devenit piesă de muzeu.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Trucuri pentru cel mai frumos bronz din viata ta

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Încă trei celebrități se pregătesc să cucerească podiumul „Bravo, ai stil! Celebrities!”

Cum elimini pungile de sub ochi cu ajutorul castravetilor. Trucul unui medic

Oana Cuzino l-a urmat pe Florin Călinescu și a plecat de la Pro TV! Ce a spus vedeta după demisie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

5 sfaturi pentru a trata și preveni o erupție acneică

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri