Chimenul negru: cum îl consumi și ce beneficii are

Chimenul negru: cum îl consumi și ce beneficii are

Semințele de chimen negru sunt folosite din timpuri străvechi, fiind considerate panaceu, dar și uleiul rezultat din acestea este un produs utilizat în mod tradițional pentru a trata o gamă variată de afecțiuni.

Compușii

activi au proprietăți deosebite, motiv pentru care chimenul negru este eficient în tratarea multor boli cronice. Este indicat să vorbești cu medicul înainte de administrare.

Chimenul negru sunt semințele unei plante, Nigella sativa, care se găsește în sudul Europei, Orientul Mijlociu și Asia. Atât semințele, cât și uleiul din chimen negru protejează organismul de afecțiuni variate și poate ameliora unele boli. Ca orice produs natural, chimenul negru trebuie întrebuințat cu moderație, deoarece poate să determine unele reacții alergice.

Cum pot fi consumate semințele de chimen negru?

Planta din care rezultă semințele de chimen negru se numește Nigella sativa, dar mai sunt și alte denumiri sub care este cunoscută precum "flori de fenicul" sau "coriandru roman". Semințele de chimen negru pot fi consumate crude, prăjite, în amestec cu puțină miere, pot fi fierte în apă sau lapte și lichidul rezultat se bea sau semințele se macină și pulberea se poate adăuga salatelor, brânzei, pâinii și produselor de patiserie.

Cum poate fi utilizat uleiul de chimen negru?

Uleiul de chimen negru este disponibil sub formă lichidă în magazinele naturiste sau în pilule, ca supliment alimentar. Verifică oferta online și achiziționează  ulei de chimen negru bio, 120 de capsule, RAAB, deoarece îți poate fi de ajutor în cancer, boli asociate ficatului, diabet, obezitate, infecții, dar te ajută și în menținerea sănătății părului și a pielii.

Uleiul de chimen negru poate fi folosit direct pe piele, dar poate fi și ingerat cu miere, scorțișoară, suc de lămâie sau de portocală, respectând recomandările producătorului și dozele indicate.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

Care sunt beneficiile pentru sănătate oferite de chimenul negru?

Controlează nivelul de zahăr din sânge

Diabetul zaharat este o boală cronică ce poate determina apariția unor complicații severe pentru sănătate dacă nu este tratat corespunzător. Un ajutor benefic pentru organism poate veni din partea chimenului negru, deoarece acesta poate regla nivelul de zahăr din sânge. Cu alte cuvinte, chimenul negru reduce glicemia și micșorează rezistența la insulină a corpului, dar poate și să diminueze hemoglobina glicată.

Combate apariția celulelor canceroase

Chimenul negru poate combate apariția celulelor canceroase, fiind un tratament naturist sigur, o alternativă sănătoasă la chimioterapie. Pentru aceasta este bine să te consulți cu medicul specialist înainte de administrarea produsului ce are la bază chimen negru, fără a neglija tratamentul prescris pentru cancer.

Luptă împotriva durerilor

Durerile de spate, cele de la nivelul genunchilor, în general durerile articulare pot fi ameliorate cu ajutorul chimenului negru. Efectele benefice legate de tratarea durerilor pot fi resimțite și în ceea ce privește spasmul. Semințele de chimen negru au efect antispastic și ajută la eliminarea gazelor din stomac și intestine, favorizând digestia.

Tratează infecțiile

Sănătatea digestivă este importantă și pentru protecție împotriva Helicobacter pylori, o infecție ce apare la nivelul mucoasei stomacului și care este asociată cu alte afecțiuni gastrointestinale poți utiliza chimen negru.

Citește și: Claudia Puican, primele imagini cu bebelușul. Artista și Armin Nicoara sunt în culmea fericirii- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca un update și în mod logic el trebuie folosit pentru ce avem acum"- stirilekanald.ro

Poate reduce efectele epilepsiei

Studiile realizate au arătat că în mediu controlat, chimenul negru poate reduce efectele epilepsiei, datorită proprietăților anticonvulsive. Cu toate acestea mai sunt necesare cercetări suplimentare în acest sens. La capitolul beneficii chimen negru putem trece și faptul că acest produs poate fi un tratament eficient împotriva căderii părului, dar și un ajutor al pielii în lupta cu unele afecțiuni precum psoriazis sau acnee.

Chiar dacă vorbim de un produs natural, semințele și uleiul de chimen pot determina unele reacții alergice la persoanele sensibile. Pe lângă erupțiile cutanate pot să se manifeste probleme digestive, să apară vărsăturile sau constipația, caz în care se oprește administrarea acestui produs și se merge la medic imediat.

 

Acest material conține informații generale despre chimenul negru și potențialele beneficii ale acestuia asupra organismului, dar care nu pot ține loc de diagnostic avizat. Înainte de a lua decizia de a urma un tratament cu semințe sau ulei de chimen negru, consultă medicul și urmează indicațiile acestuia!Citește și:

Zumrut, atitudine șocantă

Feraye află adevărul despre Zeynep

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies