Certificare iso 9001 pentru ca firma pe care o detii sa fie competitivaIn articol:

Pentru ca o firma sa poata realiza profit este necesar ca aceasta sa fie cat mai competitiva. Acest lucru presupune implementarea tuturor tehnologiilor si standardelor existente in acest moment pe piata de specialitate, certificare iso 9001 fiind unul dintre cele mai importante standarde existente in acest moment pe piata standardelor de calitate. Fie ca esti antreprenor sau consumator sigur ai auzit cel putin o data despre certificatul iso 9001. Ce este acesta si de ce este atat de important pentru mediul de afaceri? Sunt intrebari ale caror raspunsuri le vei afla din continuarea acestui material. Asadar, sa incepem cu inceputul si anume, ce este certificatul ISO 9001. Acest certificat este destinat tuturor firmelor, indiferent de domeniul de activitate in care acestea isi desfasoara activitatea si indiferent de marimea firmei si se refera la sistemul de management al calitatii existent in respectiva firma. Este bine stiut faptul ca pentru a avea succes trebuie sa oferi lucruri de calitate. O astfel de situatie nu este posibila fara un sistem de management al calitatii foarte bine pus la punct si care sa respecte cele mai exigente standarde in ceea ce priveste calitatea produselor realizate. Pentru a fi sigur ca sistemul de management al calitatii pe baza caruia functioneaza activitatea in cadrul firmei este unul corect trebuie sa obtii un certificat ISO 9001. Dupa ce ai obtinut un astfel de certificat poti spune ca firma pe care o manageriezi indeplineste toate conditiile necesare pentru a putea face performanta in domeniul in care aceasta activeaza. Acest tip de certificat este utilizat inca din anul 1987, acesta fiind anul in care a fost publicat pentru prima data certificatul ISO 9001. Cu toate ca detinerea unui astfel de certificat nu este o conditie obligatorie pentru a putea activa in mediul de afaceri, detinerea unui astfel de certificat ofera o serie de avantaje care constituie un real avans fata de competitorii care nu detin un astfel de certificat.

Certificatul ISO 9001 este necesar chiar daca nu este obligatoriu

Certificatul ISO 9001 este atat de popular in mediul de afaceri incat este absolut necesar cu toate ca nu este o conditie obligatorie pentru a putea activa in mediul de afaceri. Din ce in ce mai multi consumatori stiu ce inseamna certificatul ISO 9001 si care sunt avantajele oferite de catre o firma care detine un astfel de certificat motiv pentru care sunt atenti la acest detaliu in momentul in care achizitioneaza bunuri sau servicii. Pentru a intelege mai bine de ce
certificatul ISO 9001 este o necesitate chiar daca nu este o conditie obligatorie, iata care sunt principalele avantaje oferite de catre detinerea unui astfel de certificat:

 • Comercializarea unor bunuri sau servicii la un nivel calitativ premium este fara nici o urma de indoiala cel mai important avantaj oferit de catre detinerea unui astfel de certificat. Avand in vedere ca acest tip de certificat certifica faptul ca in cadrul firmei care detiine un astfel de certificat este implementat un sistem de management al
  calitatii de cel mai bun nivel este logic ca si produsele sau serviciile comercializate de catre respectiva firma sunt de cea mai buna calitate.
 • Castigarea increderii clientilor este un atu care cu siguranta face diferenta dintre o firma profitabila din punct de vedere financiar si una care se zbate sa reziste pe linia de plutire din punct de vedere economic. Marea majoritate a consumatorilor isi doresc sa consume doar produse de cea mai buna calitate motiv pentru care acestia vor alege
  sa apeleze la serviciile unei firme care este certificata de catre ISO ca indeplineste toate conditiile necesare pentru a putea oferi produse sau servicii de cea mai inalta calitate.
 • Contribuie la realizarea de economii financiare. Prin implementarea unui sistem de management al calitatii care indeplineste toate conditiile impuse de catre certificatul ISO 9001se realizeaza economii financiare. De unde apar aceste economii? Din inlocuirea modului in care se desfasoara activitatea in cadrul unei firme. Anii au trecut
  motiv pentru care firmele trebuie sa implementeze toate serviciile care au drept scop realizarea de economii financiare dar si usurarea muncii prestate. Acesta este unul dintre avantajele de care te vei putea bucura in cazul in care vei opta pentru obtinerea unui astfel de certificat.
 • Posibilitatea de a putea participa la licitatii organizate de catre autoritatile publice. Cu toate ca detinerea unui certificat ISO 9001 nu este o conditie esentiala pentru a putea activa in mediul de afaceri, in cazul in care doresti sa te inscrii la o licitatie publica organizata de catre o autoritate publica este necesara detinerea unui astfel de certificat. Prin introducerea acestei conditii se incearca evitarea firmelor care nu sunt capabile sa ofere produse sau servicii de calitate superioara.
 • Nu in ultimul rand, detinerea unui certificat ISO 9001 ofera posibilitatea de a putea incheia parteneriate cu firme care activeaza in mediul de afaceri din strainatate.

Concluzii

Avand in vedere popularitatea certificatului ISO 9001 cred ca orice persoana care doreste sa isi deschida o firma stie dinainte de a deschide firma ca la un moment dat va trebui sa treaca prin procesul de certificare ISO 9001. Pentru ca acest proces sa fie cat mai usor de strabatut dar si pentru a nu plati mai mult decat este necesar exista varianta apelarii la serviciile oferite de catre certificareiso.ro, organism national de certificare specializat in certificarea sistemelor de management de calitate. Tarifele mici practicate de catre aceasta firma dar si rapiditatea cu care se desfasoara procesul de certificare ISO dar si faptul ca aceasta companie se ofera sa ofere consultanta necesara pentru a putea indeplini cu brio conditiile necesare obtinerii certificatului ISO 9001 sunt doar cateva dintre aspectele pentru care certificareiso.ro este alegerea potrivita.


Citește și:

Zodiile care suferă cel mai mult din dragoste!

Marian Vanghelie, despre pandemia de coronavirus: „Sunt sub orice critică. O să ne îmbolnăvim cu toții”

Vremea de joi, 29 octombrie 2020, anuntul ANM: temperaturi normale!

Nelson Mondialu, imagini halucinante! Tată lui Livian de la Puterea dragostei a ajuns să își amaneteze lucrurile

Carmen Harra face anunțul devastator: ”Este doar începutul..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Astroloaga care a prezis pandemia de Covid-19 a făcut noi predicții. Ce se va întâmpla în 2021

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri