Cele mai frecvente greseli in timpul sarcinii

Cele mai frecvente greseli in timpul sarcinii
Cele mai frecvente greseli in timpul sarcinii

Sarcina este fara indoiala una dintre cele mai fericite perioade pentru o femeie, insa transformarile fizice, schimbarile hormonale, dar si noutatea experientei in sine atrag de multe ori dupa sine o multitudine de sfaturi si informatii care se pot dovedi coplesitoare chiar si pentru cele mai pregatite viitoare mamici.

 

Ce alimente trebuie sa incluzi in dieta prenatala? Ce medicamente trebuie evitate? Cum poti mentine atat sanatatea ta cat si a fatului? O multime de intrebari si mai multe raspunsuri, care inevitabil pot duce, fara documentarea necesara, la greseli frecvente in timpul sarcinii.
Somnul – sursa de energie atat pentru fat cat si pentru mamica
In mod normal, rutina de odihna a unei femei trebuie sa asigure 6-7 ore de somn pe noapte, pentru ca aceasta sa-si refaca nivelul de energie si vitalitate pentru o noua
zi. Cu toate acestea, in cazul viitoarelor mamici, acest lucru nu mai este valabil: modificarile fizice si hormonale drastice consuma resurse importante ale corpului, astfel ca timpul necesar de somn creste la 9-10 ore pe noapte. Mai mult decat atat, in timpul noptii, organismul are prilejul de a se vindeca in mod natural, de a-si regenera celulele si reface resursele energetice, procese cu atat mai importante pentru o femeie gravida.
In plus, cercetatorii au stabilit ca femeile care au un tipar neregulat al somnului, sau cele care se odihnesc insuficient, se pot confrunta cu situatia in care nu pot duce sarcina pana la capat in mod natural, tocmai din cauza acestor lipsuri de energie. Astfel, pentru multe dintre acestea este nevoie de interventie chirurgicala pentru nastere.
Dusurile si baile fierbinti
Desi igiena intima este cu atat mai importanta in timpul sarcinii, un sfat de retinut este ca in timpul dusurilor si bailor temperatura sa fie pastrata in limita de
36-39 grade Celsius. Apa prea fiebinte poate constitui un pericol pentru fat, care va fi privat de oxigen si expus astfel riscului de aparitie a malformatiilor congenitale.
In timpul sarcinii mananci pentru doi
Una dintre cele mai frecvente griji a unei femei insarcinate este ca daca nu castiga suficient in greutate, fatul nu se va dezvolta sanatos. Cu toate acestea, nutritionistii atrag atentia asupra unui aspect important al alimentatiei prenatale: calitatea este mai importanta decat cantitatea! In perioada sarcinii, consumul caloric trebuie marit doar incepand cu cel de-al doilea
semestru cu aproximativ 300 de calorii, astfel ca o femeie cu greutatea normala trebuie sa castige in plus aproximativ 0.500 kg pe saptamana. La fel de important este ca viitoarele mamici sa aiba grija sa atinga o greutate normala inca dinainte de a ramane insarcinate, astfel vor avea sanse mai reduse de a face hipertensiune de sarcina sau de a apela la cezariana. Aceasta varianta este mai sanatoasa si pentru bebe, care are un risc mai scazut de a se naste prematur.
Lipsa activitatilor fizice – un pericol silentios pentru bebelus
In ceea ce priveste practicarea activitatilor fizice in timpul sarcinii, moderatia este cheia! Desi in trecut viitoarele mamici erau sfatuite sa reduca la minim efortul fizic, in prezent exista o multime de optiuni pentru mentinerea sanatatii atat a fatului cat si a mamicii. In afara activitatilor fizice, este recomandata practicarea yoga, plimbarile zilnice in parc sau inotul.
Beneficiile acestora sunt multiple: stimuleaza sistemul imunitar, au rolul de a te mentine in forma, previn si atenueaza edemele, imbunatatesc circulatia si ajuta la sustinerea burticii.
Consumul excesiv de cafea
Pentru multi dintre noi, cafeaua a devenit o parte esentiala din ritualul zilnic. Cu toate acestea, pentru o femeie gravida aceasta licoare poate aduce o serie de neplaceri: insomnii, stari de iritabilitate, cresterea tensiunii si palpitatii, aceste stari fiind oricum intensificate de tulburarile hormonale normale din timpul sarcinii.
Desi parerile sunt impartite in legatura cu efectele cafeinei asupra fatului, specialistii au demonstrat ca excesul creste riscul avortului spontan si predispozitia ca bebelusii sa aiba un deficit de greutate la nastere. Astfel, viitoarea mamica poate consuma cafea, insa cu moderatie, fara sa depaseasca 300 de miligrame de cofeina pe zi.
Continuarea fumatului
Este binecunoscut faptul ca tigarile sunt o otrava pentru organism, mai ales pentru femeile insarcinate.
De aceea, este total gresit ca o femeie insarcinata sa continue sa fumeze pe timpul sarcinii, chiar daca rareste numarul tigarilor sau le alege pe cele light.
Cum studiile spun ca fumul de tigara contine circa 4.000 de substante daunatoare, ca viitoare mamica, gandeste-te ca risti sa nasti un copil cu malformatii, care este mai predispus la astm sau la alte boli ale plamanilor.
Consumul de ceaiuri din plante
Dincolo de ceaiurile de musetel sau de tei, orice alta infuzie cu plante se poate dovedi periculoasa pentru sarcina.
Atunci cand racesti si esti insarcinata, este posibil sa ai tendinta sa bei ceaiuri sau sa asculti sfaturile celor din jur care-ti recomanda tot soiul de remedii naturiste pe baza de plante. Tratamentele naturiste sunt sanatoase in general, insa nu neaparat si atunci cand esti insarcinata.
Coada Soricelului, rostopasca, obligeana, cimbrul, anasonul, feniculul, lemnul dulce, smirna, tataneasa, frunzele de zmeura, salvia si lamaita sunt doar cateva dintre plantele interzise in timpul sarcinii. Intreaba intotdeauna medicul inainte de a bea vreun ceai si asigura-te ca este inofensiv pentru sarcina ta!
Ridicarea de greutati mari
Implicarea in activitati care presupun cararea sau ridicarea unor greutati te supun unor riscuri foarte mari in sarcina. Nu doar spatele si sanatatea ta au de suferit, insa si fatul poate fi afectat de astfel de presiuni asupra corpului.
Odata cu cresterea burticii, centrul de greutate a organismului se schimba si nu mai esti la fel de stapana asupra miscarilor pe care le faci. In timp ce ridici lucruri grele risti sa cazi si sa produci fie avort spontan, nastere prematura sau sa apara complicatii, asa cum este desprinderea prematura a fatului de placenta.
Atunci cand esti viitoare mamica, ingrijirea prenatala este la fel de importanta ca cea postnatala. In acest sens, alimentatia bebelusului dupa nastere trebuie sa asigure atat cresterea cat si dezvoltarea acestuia. Vitalact Immunity Junior, formula de lapte praf Ropharma pe baza de colostru bovin si lactoferina, are in compozitie factori de imunizare si de crestere, proteine si substante nutritive necesare alimentatiei sanatoase a bebelusilor. Continutul mare de calciu si fosfor ajuta la formarea oaselor iar concentratia mare de imunoglobuline A si G, care au actiune directa la nivelul cavitatii bucale, previn dezvoltarea microorganismelor chiar de la inceputul tractului digestiv.
Vitalact Immunity Junior vine in sprijinul mamelor care doresc sa continue alimentatia cu lapte a copilului si dupa implinirea varstei de 1 an. Cei mai importanti nutrienti din componenta, bogati in anticorpi, sunt colostrul bovin liofilizat si lactoferina. Formula de lapte praf Vitalact Immunity Junior este disponibil in farmaciile Ropharma din toata tara si online pe www.ropharma-healthcare.ro la pretul de 25,90 lei.

Ce alimente trebuie sa incluzi in dieta prenatala? Ce medicamente trebuie evitate? Cum poti mentine atat sanatatea ta cat si a fatului? O multime de intrebari si mai multe raspunsuri, care inevitabil pot duce, fara documentarea necesara, la greseli frecvente in timpul sarcinii.

Somnul – sursa de energie atat pentru fat cat si pentru mamica

In mod normal, rutina de odihna a unei femei trebuie sa asigure 6-7 ore de somn pe noapte, pentru ca aceasta sa-si refaca nivelul de energie si vitalitate pentru o noua zi. Cu toate acestea, in cazul viitoarelor mamici, acest lucru nu mai este valabil: modificarile fizice si hormonale drastice consuma resurse importante ale corpului, astfel ca timpul necesar de somn creste la 9-10 ore pe noapte. Mai mult decat atat, in timpul noptii, organismul are prilejul de a se vindeca in mod natural, de a-si regenera celulele si reface resursele energetice, procese cu atat mai importante pentru o femeie gravida. In plus, cercetatorii au stabilit ca femeile care au un tipar neregulat al somnului, sau cele care se odihnesc insuficient, se pot confrunta cu situatia in care nu pot duce sarcina pana la capat in mod natural, tocmai din cauza acestor lipsuri de energie. Astfel, pentru multe dintre acestea este nevoie de interventie chirurgicala pentru nastere.

Dusurile si baile fierbinti

Desi igiena intima este cu atat mai importanta in timpul sarcinii, un sfat de retinut este ca in timpul dusurilor si bailor temperatura sa fie pastrata in limita de 36-39 grade Celsius. Apa prea fiebinte poate constitui un pericol pentru fat, care va fi privat de oxigen si expus astfel riscului de aparitie a malformatiilor congenitale.

In timpul sarcinii mananci pentru doi


Una dintre cele mai frecvente griji a unei femei insarcinate este ca daca nu castiga suficient in greutate, fatul nu se va dezvolta sanatos. Cu toate acestea, nutritionistii atrag atentia asupra unui aspect important al alimentatiei prenatale: calitatea este mai importanta decat cantitatea! In perioada sarcinii, consumul caloric trebuie marit doar incepand cu cel de-al doilea semestru cu aproximativ 300 de calorii, astfel ca o femeie cu greutatea normala trebuie sa castige in plus aproximativ 0.500 kg pe saptamana. La fel de important este ca viitoarele mamici sa aiba grija sa atinga o greutate normala inca dinainte de a ramane insarcinate, astfel vor avea sanse mai reduse de a face hipertensiune de sarcina sau de a apela la cezariana. Aceasta varianta este mai sanatoasa si pentru bebe, care are un risc mai scazut de a se naste prematur.

Lipsa activitatilor fizice – un pericol silentios pentru bebelus


In ceea ce priveste practicarea activitatilor fizice in timpul sarcinii, moderatia este cheia! Desi in trecut viitoarele mamici erau sfatuite sa reduca la minim efortul fizic, in prezent exista o multime de optiuni pentru mentinerea sanatatii atat a fatului cat si a mamicii. In afara activitatilor fizice, este recomandata practicarea yoga, plimbarile zilnice in parc sau inotul. Beneficiile acestora sunt multiple: stimuleaza sistemul imunitar, au rolul de a te mentine in forma, previn si atenueaza edemele, imbunatatesc circulatia si ajuta la sustinerea burticii.

Consumul excesiv de cafea

Pentru multi dintre noi, cafeaua a devenit o parte esentiala din ritualul zilnic. Cu toate acestea, pentru o femeie gravida aceasta licoare poate aduce o serie de neplaceri: insomnii, stari de iritabilitate, cresterea tensiunii si palpitatii, aceste stari fiind oricum intensificate de tulburarile hormonale normale din timpul sarcinii. Desi parerile sunt impartite in legatura cu efectele cafeinei asupra fatului, specialistii au demonstrat ca excesul creste riscul avortului spontan si predispozitia ca bebelusii sa aiba un deficit de greutate la nastere. Astfel, viitoarea mamica poate consuma cafea, insa cu moderatie, fara sa depaseasca 300 de miligrame de cofeina pe zi.

Continuarea fumatului

Este binecunoscut faptul ca tigarile sunt o otrava pentru organism, mai ales pentru femeile insarcinate. De aceea, este total gresit ca o femeie insarcinata sa continue sa fumeze pe timpul sarcinii, chiar daca rareste numarul tigarilor sau le alege pe cele light. Cum studiile spun ca fumul de tigara contine circa 4.000 de substante daunatoare, ca viitoare mamica, gandeste-te ca risti sa nasti un copil cu malformatii, care este mai predispus la astm sau la alte boli ale plamanilor.

Consumul de ceaiuri din plante

Dincolo de ceaiurile de musetel sau de tei, orice alta infuzie cu plante se poate dovedi periculoasa pentru sarcina.

Atunci cand racesti si esti insarcinata, este posibil sa ai tendinta sa bei ceaiuri sau sa asculti sfaturile celor din jur care-ti recomanda tot soiul de remedii naturiste pe baza de plante. Tratamentele naturiste sunt sanatoase in general, insa nu neaparat si atunci cand esti insarcinata.

Coada Soricelului, rostopasca, obligeana, cimbrul, anasonul, feniculul, lemnul dulce, smirna, tataneasa, frunzele de zmeura, salvia si lamaita sunt doar cateva dintre plantele interzise in timpul sarcinii. Intreaba intotdeauna medicul inainte de a bea vreun ceai si asigura-te ca este inofensiv pentru sarcina ta!

Ridicarea de greutati mari

Implicarea in activitati care presupun cararea sau ridicarea unor greutati te supun unor riscuri foarte mari in sarcina. Nu doar spatele si sanatatea ta au de suferit, insa si fatul poate fi afectat de astfel de presiuni asupra corpului.

Odata cu cresterea burticii, centrul de greutate a organismului se schimba si nu mai esti la fel de stapana asupra miscarilor pe care le faci. In timp ce ridici lucruri grele risti sa cazi si sa produci fie avort spontan, nastere prematura sau sa apara complicatii, asa cum este desprinderea prematura a fatului de placenta.

Atunci cand esti viitoare mamica, ingrijirea prenatala este la fel de importanta ca cea postnatala. In acest sens, alimentatia bebelusului dupa nastere trebuie sa asigure atat cresterea cat si dezvoltarea acestuia. Vitalact Immunity Junior, formula de lapte praf Ropharma pe baza de colostru bovin si lactoferina, are in compozitie factori de imunizare si de crestere, proteine si substante nutritive necesare alimentatiei sanatoase a bebelusilor. Continutul mare de calciu si fosfor ajuta la formarea oaselor iar concentratia mare de imunoglobuline A si G, care au actiune directa la nivelul cavitatii bucale, previn dezvoltarea microorganismelor chiar de la inceputul tractului digestiv.

Vitalact Immunity Junior vine in sprijinul mamelor care doresc sa continue alimentatia cu lapte a copilului si dupa implinirea varstei de 1 an. Cei mai importanti nutrienti din componenta, bogati in anticorpi, sunt colostrul bovin liofilizat si lactoferina. Formula de lapte praf Vitalact Immunity Junior este disponibil in farmaciile Ropharma din toata tara si online pe www.ropharma-healthcare.ro la pretul de 25,90 lei.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Iasmina dă cărțile pe față după ce a intrat în Casa Iubirii! „Pot să fiu cam nesimțită” Cum au reacționat concurenții la declarațiile sale- kanald.ro

Citește și: Ucisă și îngropată pe câmp! Părinții Teodorei o plâng cu lacrimi amare: „Tremură carnea pe mine”- stirilekanald.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Are Gabriela Cristea vreun regret, cu privire la faptul că nu a participat la înmormântarea mamei sale? "La sfârșitul zilei eu sunt cea care ia decizia, pentru că eu am fost protagonista propriei mele vieți!"

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”

Samantha Fox și-a tinut fanii cu sufletul la gură. Artista s-a prăbușit pe scenă

Care a fost motivul principal pentru care a avut loc despărțirea dintre Oana Mizil și fostul soț, Jimmy Tohme? "El își dorea copii, eu îmi doream copii foarte mult și n-a fost să fie!"

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în producția Inimă rebelă, dezvăluiri surprinzătoare din culisele vieții sale! Îndrăgita actriță a făcut o retrospectivă emoționantă a lunii noiembrie

De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul extrem


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies