Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes


Un cercetator american denumit John Gottman si-a petrecut marea parte a carierei sale studiind comportamentul de cuplu.


In articol:

Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes. Un cercetator american denumit John Gottman si-a petrecut marea parte a carierei sale studiind comportamentul de cuplu, cu scopul de a determina ce anume face diferenta intre cuplurile care rezista in timp, fata de cele care ajung ori la nefericire in doi, ori la despartire.

Astfel ca, parte a cercetarii sale, a monitorizat de-a lungul timpului mai multe cupluri, urmarind astfel indicatorii succesului marital in viata lor. Din interactiunea cuplurilor, Gottman a observat si concluzionat ca succesul in relatie depinde intr-o proportie foarte mare de spiritul pe care cuplurile il aduc in relatie. Este o diferenta majora intre a aduce in viata de cuplu bunatate si generozitata, fata de a aduce nemultumire, critica si ostilitate.

Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes
Cel mai important ingredient al relaţiilor de succes[Sursa foto: PixaBay]

Bunatatea face diferenta

In opinia lui Gottman, cuplurile de succes scaneaza mediul inconjurator si observa diverse aspecte pe care le pot aprecia si pentru care sa fie recunoscatori. Aceste cupluri construiesc o cultura a respectului si a aprecierii. Printre cuplurile care au ajuns la esec, cele mai multe dintre acestea au scanat mediul social pentru a depista greselile partenerului.

Astfel, conform psihologului, bunatatea poate fi privita in doua modalitati: ca un dat, in sensul ca fie o ai in suflet, fie nu o ai, cat si ca un muschi ce poate fi dezvoltat prin exercitiu. In plus, psihologul adauga ca spiritul bunatatii actioneaza ca un liant in relatie, micsorand distanta dintre cei doi si alimentand o atmosfera de stabilitate emotionala in care partenerul se simte sigur, protejat si iubit.

Citeste si: O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia

Citeste si: Cum sa recastigi increderea si sa reconstruiesti relatia

Citeste si: O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Cele mai interesante concluzii insa sunt legate de caracterul contagios al bunatatii. Conform cercetarilor sale, este suficient sa primesti sau sa observi dovezi de bunatate, astfel incat sa te simti inclinat sa o practici si tu. Prin urmare, daca iti doresti ca relatia ta de cuplu sa fie una care sa reziste in timp, axeaza-te preponderent pe gesturi bune fata de partener.


Abonează-te pe

Citește și:

Un cunoscut fost concurent de la Puterea dragostei va deveni tătic! Cine a dat minunata veste

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

CITEȘTE: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

DESCOPERĂ: Cine este soția lui Mihai Bobonete | Cătălina Bobonete

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

RADU CONSTANTIN: Cine este iubitul Otnielei Sandu, concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri