Află din rândurile următoare păreri ale specialiștilor în legătură cu situația fiicelor Danei Roba.
Dana Roba a trecut prin clipe de coșmar din cauza propriului soț. În data de 5 iunie, makeup artista s-a trezit lovită cu brutalitate de partenerul său de viață. Bărbatul în vârstă de 45 de ani i-a adresat numeroase lovituri cu pumnii și cu ciocanul. Ulterior, tot el a fost cel care a sunat la poliție.
Dana Roba a fost dusă de urgență la spital, acolo unde medicii s-au chinuit timp de 9 ore să-i salveze viața.
Cu cine ar putea rămâne fetele Danei Roba în urma tragediei de luni
Dana Roba și soțul său ar fi fost despărțiți de mai multe săptămâni. Cu toate acestea, cei doi încă stăteau în aceeași locuință. Makeup artista are alături de bărbatul care a mutilat-o două fetițe.
Potrivit unor surse, înainte ca soțul makeup artistei să recurgă la gesturile de violență, le-a dus pe cele două fetițe la bunici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În prezent, bărbatul se află în arest preventiv pentru 30 de zile până în luna iulie.
Avocatul Adrian Cuculis a vorbit în exclusivitate cu jurnaliștii WOWbiz.ro despre ce s-ar putea întâmpla cu fetițele cuplului în situația de față.
„Dacă ei nu au familie extinsă, asta însemnând bunici, unchi, mătuși, atunci copiii se vor duce în grija statului. Cam aceasta este regula în ipoteza în care nu avem familie extinsă. Dacă avem familie extinsă, ei se vor duce către familia extinsă și în cele din urmă vom avea parte de o anchetă socială dacă lucrurile vor rămâne așa.", a precizat el, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
Situația din familia Danei Roba a avut un impact traumatizant asupra fetițelor
Psihologul Keren Rosner a vorbit despre ce impact a avut tragedia din familia Danei Roba asupra copiilor. Potrivit spuselor sale, în cazurile de violență domestică, minorii sunt cei mai afectați, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung în parcursul lor în viața de adult.
„Dacă ne referim strict la această situație, această experiență de viață de familie în care tatăl este agresiv și se comportă într-un mod brutal, o lovește pe mamă, sigur că cei mici trăiesc o situație de pericol în primul rând și în al doilea rând de nesiguranță. Un copil are nevoie să se simtă în siguranță, protejat, iubit și ocrotit de orice rău. În astfel de momente copiii au impresia că sunt pe cont propriu, primul lor gând este ce o să se întâmple în viitor și apare o îngrijorare care poate să ajungă să fie o stare constantă a copilului.", a explicat Keren Rosner, pentru WOWbiz.ro.