Albirea dinților este un proces de oxidare care are loc pe suprafața smalțului, care luminează vizibil nuanța dinților. Numai într-un cabinet de specialitate este posibilă efectuarea corectă a acestui tip de tratament, care garantează efect de lungă durată. Preparatele folosite la domiciliu sunt capabile doar să susțină efectul de albire obținut de medicul stomatolog și să-i extindă durabilitatea.
In articol:
- Albirea dinților în cabinetul stomatologului
- Metode de albire profesională a dinților
- Efectele pozitive și negative ale albirii dinților
Albirea dinților în cabinetul stomatologului
Prima etapă a procedurii de albire dentara la cabinetul stomatologului este o consultație.
A doua etapă a procesului de albire a dinților este reprezentată de serviciile de profilaxie. Acestea constau în tratamente care vor ajuta la îndepărtarea plăcii și a tartrului și sunt completate prin procedura de sablare a dinților și lustruirea suprafețelor acestora.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Metode de albire profesională a dinților
Una dintre metodele de albire a dinților este metoda suprapunerii. Esența funcționării sale se bazează pe utilizarea șinelor speciale de vinil, adaptate individual la forma maxilarului pacientului.
Acestea sunt umplute cu un agent de albire. Se poartă de obicei peste noapte, timp de una până la două săptămâni. Efectul unui astfel de tratament este albirea clară a dinților, a căror nuanță durează câțiva ani.A doua metodă de albire profesională a dinților este metoda de expunere. Aceasta se poate face doar în cabinetul unui stomatolog. Efectele sale sunt foarte puternice (este posibil să schimbi nuanța dinților cu până la opt tonuri) și de lungă durată.
Efectele pozitive și negative ale albirii dinților
Albirea dinților în cabinetul stomatologic are multe avantaje:
- efectul de albire așteptat poate fi obținut într-o singură vizită;
- întreaga procedură este efectuată de medicul dentist în cabinet- pacientul nu trebuie să facă nimic acasă;
- tratamentul efectuat de un specialist este mult mai confortabil decât utilizarea pe termen lung a metodelor la domiciliu.
Albirea dinților poate avea și efecte negative:
- efectul final al schimbării nuanței smalțului, vizibil la doar câteva zile după procedură în sine, poate fi destul de radical și poate provoca reacții diferite în rândul persoanelor din jurul pacientului;
- procedura de albire poate provoca dureri de dinți, despre care ar trebui să îți informezi imediat medicul- poate fi rezultatul sensibilității crescute a dinților.