Ce trebuie să știe mamele care își înscriu copiii la școală. Ce se întâmplă cu elevii

Ce trebuie să știe mamele care își înscriu copiii la școală. Ce se întâmplă cu elevii
Ce trebuie să știe mamele care își înscriu copiii la școală. Ce se întâmplă cu elevii

Înscrierile pentru promoția pregătitoare din 2023 se vor deschide pe 3 mai. Părinții trebuie să completeze și să trimită formularul standard de înscriere până pe 18 mai 2023.

Calendarul de înscriere în învățământul primar pentru anii 2023-2024 a fost publicat joi în Monitorul Oficial. Înscrierea în clasa pregătitoare va începe pe 3 mai 2023, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației.

Citește și: Veste bună pentru femeile din România! Cum pot româncele să primească alimente oferite de stat

Ce trebuie să știe mamele care își înscriu copiii la școală

30 martie 2023- Afișarea planurilor de școlarizare propuse pentru circumscripția școlară și pentru școală, respectiv a numărului de alocări de clase pregătitoare, pe fiecare unitate de învățământ (inclusiv pe site-ul acesteia, dacă are unul) și pe site-ul Inspectoratului Școlar.

Afișarea de informații în incinta și pe site-ul web al fiecărei unități de învățământ (în cazul în care aceasta are un site web) sau, pentru unitățile de învățământ care nu au un site web, pe site-ul web al autorității de inspecție școlară, astfel încât părinții să poată afla informații despre activitățile specifice ale claselor pregătitoare din unitatea de

învățământ respectivă. De exemplu, posibilitatea de a organiza procesul educațional în grădinițe în cadrul organizației școlare sau în comun cu școala, posibilitatea de a organiza un program "școală după școală", fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitățile clasei pregătitoare.

3 aprilie 2023 -Postarea pe site-ul centrelor județene de resurse și asistență educațională/Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE) a modelului de cerere-tip pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie—31 decembrie 2023 inclusiv și care:

-nu au frecventat grădinița;

-s-au întors din străinătate.

Ce trebuie să știe mamele care își înscriu copiii la școală.
Ce trebuie să știe mamele care își înscriu copiii la școală.[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Afișarea programului de evaluare a copiilor la avizierul și pe site-ul CJRAE/CMBRAE

Postarea pe site-ul inspectoratelor școlare, respectiv al unităților de învățământ cu nivel preșcolar/primar a modelului de cerere-tip (anexa nr.

2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.445/2022) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care au frecventat grădinița și care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie—31 decembrie 2023 inclusiv Data-limită/Perioada Evenimentul.

4 aprilie 2023- Anunțarea, cu ajutorul afișării la sediul unității de învățământ/pe site-ul acesteia, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma unei conversații cu cadrele didactice și a partenerilor sociali — sindicate, consiliul reprezentativ al părinților — după verificarea existenței unor elemente de discriminare de către consilierul juridic al inspectoratului școlar,

și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ.

5 aprilie – 26 aprilie 2023 Evaluarea dezvoltării copiilor care vor face 6 ani în perioada 1 septembrie—31 decembrie 2023 și eliberarea.

Recomandări pentru înscrierea în învățământul primar:

Pentru copiii care au frecventat grădinița:

-înregistrarea cererilor transmise/depuse la unitățile de învățământ cu nivel preșcolar pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare;

-eliberarea/transmiterea către părinte de către unitatea de învățământ cu nivel preșcolar a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz.

Pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate:

-înregistrarea de către CJRAE/CMBRAE a cererilor de evaluare, depuse/transmise de părinți pentru copiii care îndeplinesc criteriile prevăzute la art. 7 alin. (1) din Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr.

3.445/2022;

-planificarea de către CJRAE/CMBRAE a organizării evaluării; afișarea și comunicarea programării pentru participarea la evaluare;

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: VIDEO ”Dacă mă accepți așa, dacă nu, ciao”. Antoni a răbufnit! Concurentul, la un pas de a pune stop relației cu Rebecca. Ce a făcut bruneta l-a scos complet din minți- stirilekanald.ro

-desfășurarea evaluării copiilor de către CJRAE/CMBRAE;

-eliberarea/transmiterea către părinte de către CJRAE/CMBRAE a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz;

-soluționarea de către Comisia județeană/a municipiului București de înscriere a copiilor în învățământul primar (Comisia județeană/a municipiului București) a situațiilor excepționale care necesită amânarea înscrierii în învățământul primar.

27 aprilie 2023 Trimiterea proceselor-verbale care au în vedere listele cu numele copiilor și rezultatele evaluării și recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz, de la unitățile de învățământ preșcolar sau CJRAE/CMBRAE către comisiile județene/Comisia municipiului București.

Ce trebuie să știe mamele care își înscriu copiii la școală.
Ce trebuie să știe mamele care își înscriu copiii la școală.[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: “Atâta timp cât ne iubim, nu contează ce spun alții.” Prima apariție a Oanei Matache cu noul iubit!Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Anunț de ultim moment pentru pensionarele din România! Ce se întâmplă cu pensiile, de anul viitor

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Momente de groază pentru Alexandra Ungureanu! Artista a crezut că nu va mai ajunge acasă: ”Eram pregătită să-mi iau la revedere”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Dan Negru, premiat aseară în cadrul Galei "Valori Contemporane", organizată de Radar de media

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies