Ce tip de machiaj se potriveste pentru ochii verzi, ochi albastri si ochii caprui?


Exista doua tipuri de machiaj in functie de culoarea naturala a ochilor: machiajul in functie de culoarea irisului sau machiajul in contrast cu nuanta irisului.

 

Putem folosi foarte bine ambele tehnici, depinde desigur si  de rezultatul dorit sau de ceea ce dorim sa scoatem in evidenta prin machiajul nostru. Consider ca tehnica machiajului in functie de culoarea irisului va pune mai mult accent pe culoarea fardului de pleoape si, mai apoi, pe culoarea irisului, pe cand folosirea de nuante contrastante culorii ochilor va scoate si mai mult in evidenta culoarea naturala a irisului.
Cand vine vorba de machiajul in concordanta cu irisul la niste ochi albastri vom folosi, spre exemplu, nuante de bleu, albastru si bleu-marin. La ochii verzi ne vom juca cu tonuri de verde, iar la cei caprui vom folosi diferite nuante de maro de la cea mai deschisa catre cea mai inchisa.
In cazul in care alegem sa folosim tehnica machiajului cu nuante in contrast culorii irisului atunci la niste ochi albastri vom aplica farduri precum caramiziu, maro-aramiu, maro intens, piersica, violet.
In cazul ochilor verzi vom folosi grena, violet, rosu-aramiu, maro-aramiu si cam toate nuantele care au in compozitie culoarea rosie (care este in contrast de complementaritate cu verdele).
Pentru ochii caprui contrastant ar fi sa folosim violetul, verdele, reflexele aurii, carbune sau gri-maroniu.
Cele care au ochii negri sunt din acest punct de vedere avantajate pentru ca aici putem folosi cam toate culorile curcubeului pentru a-i evidentia: maro-intens, carbune, albastru, verde, maro-aramiu.
Personal, de cele mai multe ori, aleg sa scot in evidenta nuanta naturala a ochilor folosind nuante vii aflate in contrast cu irisul clientelor. Si asta pentru ca imi place sa ma joc cu culorile si sa le fac pe cliente sa-si redescopere frumusetea naturala. Si pentru ca frumosul se afla in ochii privitorului, felul cum alegem sa ne punem in evidenta ochii depinde de fiecare dintre noi.
Articol oferit de Florina Iosif, make-up artist. O gasesti pe Facebook AICI.

Putem folosi foarte bine ambele tehnici, depinde desigur si  de rezultatul dorit sau de ceea ce dorim sa scoatem in evidenta prin machiajul nostru. Consider ca tehnica machiajului in functie de culoarea irisului va pune mai mult accent pe culoarea fardului de pleoape si, mai apoi, pe culoarea irisului, pe cand folosirea de nuante contrastante culorii ochilor va scoate si mai mult in evidenta culoarea naturala a irisului.Cand vine vorba de machiajul in concordanta cu irisul la niste ochi albastri vom folosi, spre exemplu, nuante de bleu, albastru si bleu-marin. La ochii verzi ne vom juca cu tonuri de verde, iar la cei caprui vom folosi diferite nuante de maro de la cea mai deschisa catre cea mai inchisa.In cazul in care alegem sa folosim tehnica machiajului cu nuante in contrast culorii irisului atunci la niste ochi albastri vom aplica farduri precum caramiziu, maro-aramiu, maro intens, piersica, violet.In cazul ochilor verzi vom folosi grena, violet, rosu-aramiu, maro-aramiu si cam toate nuantele care au in compozitie culoarea rosie (care este in contrast de complementaritate cu verdele).

Pentru ochii caprui contrastant ar fi sa folosim violetul, verdele, reflexele aurii, carbune sau gri-maroniu.Cele care au ochii negri sunt din acest punct de vedere avantajate pentru ca aici putem folosi cam toate culorile curcubeului pentru a-i evidentia: maro-intens, carbune, albastru, verde, maro-aramiu.Personal, de cele mai multe ori, aleg sa scot in evidenta nuanta naturala a ochilor folosind nuante vii aflate in contrast cu irisul clientelor. Si asta pentru ca imi place sa ma joc cu culorile si sa le fac pe cliente sa-si redescopere frumusetea naturala. Si pentru ca frumosul se afla in ochii privitorului, felul cum alegem sa ne punem in evidenta ochii depinde de fiecare dintre noi. 

Articol oferit de Florina Iosif, make-up artist. O gasesti pe Facebook AICI.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Lidia Fecioru a slăbit 30 de kilograme, după ce i-a spus soțul că e grasă! Ce dietă miraculoasă a ținut: „În regim era așa...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Beauty

Parteneri