Ce se întâmplă în corpul tău după infectarea cu coronavirus! “Celulele mor, nici un țesut nu rămâne neafectat” VIDEO


Ce se întâmplă în corp după infectarea cu coronavirus s-a arătat într-un material video.


In articol:

Ce se întâmplă în corp după infectarea cu coronavirus a demonstrat revista americană Business Insider, care a realizat o reprezentare grafică a evoluției bolii. „La început, ați putea crede că este o simplă răceală. Și ar putea fi. Dar COVID 19 ar putea erupe. Iată ceea ce ar trebui să știi: potrivit World Health Organization – China, 80% dintre cazurile confirmate în laborator au fost ușoare spre moderat.14% au fost cazuri grave, iar 6% sunt cazuri critice. Pentru a fi foarte clar: un caz cu simptome ușoare nu este comparabil cu un caz de gripă ușoară. Simptomele sunt destul de grave. Cazurile severe se confruntă cu nevoia de oxigen suplimentar, iar cazurile critice se confruntă cu probleme respiratorii și cu cedarea unor organe vitale.

Simptomele, tratamentul și evoluția bolii variază de la pacient la pacient. Cum arată, așadar, infectarea cu coronavirus în funcție de gradul de evoluție al bolii? Ar putea dura între două și 14 zile de la expunerea la virus până la manifestarea primelor simptome. La început ar putea părea o răceală sau gripă obișnuită. Numeroși pacienți fac febră. The World Health Organization – China a ajuns la concluzia că 88% dintre cazurile de infecție cu coronavirus au făcut febră.”
, se spune în materialul citat de g4media.ro.( vezi mesajul tulburător al unui tânăr infectat cu coronavirus)

Citeste si: Coronavirus. România a intrat în zona galbenă. Ce înseamnă acest lucru?

Citeste si: În China au început primele testări ale unui vaccin împotriva coronavirus

Citeste si: Ce face Bianca Drăgușanu pe timp de pandemie?! Este de necrezut! „Inconștiență totală...”

“Un alt studiu arată că doar 44% dintre pacienți au prezentat simptome de febră la internarea în spital, iar 89% au făcut în cele din urmă febră. Au existat însă cazuri care au prezentat simptome gastrointestinale: diaree, vomă, disconfort abdominal, simptome prezentate cu câteva zile înainte de problemele respiratorii. Covid 19 este totuși o boală care generează probleme respiratorii. Asta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, problemele încep și se sfârșesc la plămâni. În primele zile ale infecției, virusul invadează celulele pulmonare. În mod special, acest lucru poate duce la distrugerea cililor, care protejează fluxul de aer de mucus și secreții. Celulele mor, astfel că scade capacitatea corpului de a se proteja de secreții pe trahee și plămâni. Inflamarea căilor respiratorii generează un cerc vicios, care nu se oprește până când niciun țesut nu rămâne neafectat. Această inflamare explică de ce o tuse seacă este cel mai răspândit simptom de coronavirus. Așa se explică și problemele de respirație și producția de secreții (flegmă). Alte simptome ce pot apărea în această perioadă sunt oboseala, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare sau nas înfundat.”, mai spun specialiștii.

Ce se întâmplă în corp după infectarea cu coronavirus: “În ziua a cincea, pacienții pot constata că au probleme respiratorii"

“În ziua a cincea, pacienții pot constata că au probleme respiratorii, iar de regulă durează cam o săptămână până când o persoană ajunge la spital. Cazurile ușoare, totuși, se vindecă până la acest punct. Dar cazurile moderate sau critice dezvoltă pneumonie, care poate oscila între forme de boală care nu pun în pericol viața pacientului la forme grave. Durata recuperării în cazul acestor pacienți poate dura fie câteva zile, fie săptămâni. Totuși, în unele cazuri grave sau critice, simptomele pot evolua și se ajunge la probleme respiratorii acute. Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) (Sindromul Respirator Acut Sever) este o boală care se manifestă prin invadarea plămânilor cu fluide. Inflamarea declanșează inundarea celulelor care ar trebui să atace infecția. Celulele sănătoase sunt și ele afectate în cele din urmă.  ARDS este de cele mai multe ori letal. În cazurile critice, se poate ajunge la cedarea sistemului respirator. Acesta este momentul care necesită terapie intensivă”, se mai arată.

„Tratamentul ARDS include oxigenare suplimentară și ventilare mecanică. Scopul este pomparea de oxigen în fluxul sanguin, dat fiind că plâmânii nu mai pot face asta. Aceasta este cauza principală a deceselor cauzate de COVID 19. Chiar dacă pacienții supraviețuiesc, pot rămâne cu sechele permanente la plămâni. SARS generează găuri în plămâni, asemănătoare cu fagurii de albine, care se manifestă și în cazul bolnavilor de coronavirus. Ultimele studii arată că majoritatea deceselor cauzate de coronavirus au loc între 14 și 19 zile de la infectare. Iar majoritatea cazurilor de vindecare au loc după două săptămâni și jumătate. În cazurile critice, recuperarea poate dura luni. Un pacient aflat în perioada de recuperare, poate fi în continuare contagios. Această categorie de persoane trebuie să țină legătura cu medicii și cu atutoritățile pentru determina dacă mai prezintă riscuri de sănătate pentru ceilalți. Nu există deocamdată vaccin pentru virus. Prin urmare, cel mai sigur mod de a evita riscul de infecție este izolarea. COVID 19 se transmite ușor de la o persoană la alta prin strănut și tuse. Prin urmare, spălați-vă des pe mânini și evitați contactul cu alte persoane. Curățați și dezinfectați suprafețele cu care intrați în contact zi de zi. COVID 19 trebuit tratat cu toată seriozitatea, dar în majoritatea cazurilor cei infectați supraviețuiesc. Prin urmare, stați acasă, dezinfectați suprafețele și nu intrați în panică.”, se încheie prezentarea.

 


Abonează-te pe

Citește și:

,,Din suflet îți mulțumesc pentru energia frumoasă.” Simona Halep și-a petrecut ziua de naștere alături de oameni dragi. Tenismena a împlinit 31 de ani

Shakira riscă până la 8 ani de închisoare pentru fraudă fiscală. Cum o apară avocații pe artistă?

Gabriela Cristea l-a prins pe Tavi Clonda cu fosta în parcare la mall : 'Da, eram cu fosta în mașină și…'

Mario Simen, la “În oglindă”, pe canalul de YouTube theXclusive "M-a durut chestia aia, oarecum m-am simțit așa, abandonat. Cred că ăla e cel mai greu moment din viața mea”

,,Este însărcinată?” Gabriela Cristea, surpriză pentru Tavi Clonda. Ce detaliu au observat fanii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop zilnic
Zodiac 5 octombrie 2022. Află ce zodie consideră că este momentul de o schimbare în viața ei
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri