Ce se întâmplă cu salariile femeilor din România! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Ce se întâmplă cu salariile femeilor din România! Anunțul făcut de Klaus Iohannis
Ce se întâmplă cu salariile femeilor din România! Anunțul făcut de Klaus Iohannis

Cu câteva zile înainte de Paște, președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu se vor face tăieri de salarii, cel puțin în viitorul apropiat.

Șeful statului a explicat că nu există nicio lipsă de fonduri în buget în acest moment, ci doar erori de calcul.

Ce se întâmplă cu salariile femeilor din România!

Klaus Iohannis a făcut o vizită oficială la Şcoala Internaţională de Competenţe în Energie Regenerabilă (RESS) din Constanța, unde a acordat un interviu.

În timpul interviului, președintele a fost întrebat dacă situația economică actuală impune măsuri drastice, cum ar fi reducerea salariilor și concedieri masive în sectorul public.

În răspunsul său, șeful statului a asigurat că nu vor fi efectuate tăieri de salarii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

„Este într-adevăr o discuţie în spaţiul public care, după părerea mea, a luat-o într-o direcţie complet greşită. Situaţia economică a României este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare, cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize.

În acelaşi timp, România dispune de oportunităţi imense de a obţine bani europeni. Treaba Guvernului este clar să creeze cadrul pentru ca aceşti bani să fie atraşi în folosul românilor. Nu există nicio gaură. Trebuie corectate lucrurile şi pe colectare şi pe partea de cheltuieli. Asta înseamnă că la anumite capitole banii trebuie folosiţi mai judicios. Nu este nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii”, a spus Iohannis la Constanţa.

Ce se întâmplă cu salariile femeilor din România
Ce se întâmplă cu salariile femeilor din România[Sursa foto: freepik]

Ce a spus ministrul Marius Budăi despre tăierea pensiilor

Marius Budăi a declarat public că a discutat cu experții de la minister și de la Casa de Pensii. După discuțiile despre pensiile românilor, ministrul Muncii a dorit să sublinieze că pensionarii din România nu vor avea parte de o reducere a pensiilor.

„Vom avea o discuţie şi în coaliţie şi voi înainta către Banca Mondială studiul de impact pentru ca apoi să continuăm discuţiile cu Comisia Europeană.

În primul şi în primul rând rezolvarea inechităţilor, după care anumite perioade contributive care au fost cu sporuri nepermanente. Eu am auzit chestiunea cu gaura la buget, dar nu l-am auzit pe ministru să folosească cuvântul ăsta. Bugetul Ministerului Muncii este compus de asistența socială și investiții. Nu ne atingem de salarii, de pensii și tot ceea ce înseamnă asistență socială. Partea de investiții nu se atinge. Am găsit cheltuieli din care putem reduce: combustibil cu 20% și deplasări interne și externe.
Atât putem face noi acum Ministerul Muncii. Nu avem o cifră finală. Am identificat ce putem face să susținem activitatea respectivă”, a 
adăugat Marius Budăi.

Ce se întâmplă cu salariile femeilor din România
Ce se întâmplă cu salariile femeilor din România[Sursa foto: shutterstock]Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Veste bună pentru salariatele din România! Cine va beneficia de salariul de 4270 de lei net!

Irina Columbeanu a făcut SENZAȚIE pe străzile din Cluj-Napoca. A purtat o geantă de peste 10.000 de euro

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Modul inedit în care Pınar Deniz și-a luat rămas bun de la echipa serialului turcesc "Secrete de familie" (Yargı) - VIDEO

Cine este Radu Vâlcan. „Radu de la început m-a făcut să mă simt cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă și cea mai importantă.”

Roberta, supărată foc pe Sebastian, după ce a observat că este cu ochii după alte fete pe rețelele sociale! Concurenta a hotărât să pună punct relației! „Eu nu pot așa! Să stau să mă consum non stop!”

„Înfricoșător!” Descoperire sinistră făcută de o femeie în imaginile din vacanță, chiar din hotel! A făcut-o să tremure de frică și să țină ascuns totul până astăzi


Cookies