Ce se întâmplă cu pensiile în acest an. La ce trebuie să se aștepte pensionarii


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț nou despre măsurile luate în privința pensiilor. Milioane de pensionari au primit o veste bună, deoarece vor beneficia de mai mulți bani.


In articol:

Statul oferă mai multe pachete sociale, persoanelor care se încadrează în anumite categorii sociale.

Statul oferă carduri sociale în valoare de 250 de lei

voucher social

Voucher sociale

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Se dau 100 de lei în plus la salariu. Ce români vor beneficia de această sumă

Pe lângă diverse avantaje de care vor beneficia pensionarii, Ministrul Muncii a anunțat că se vorbește de majorarea pensiilor.

„Voucherele sociale nu sunt singura m ă sur ă din acest an.

V ă aduc aminte c ă am î nceput anul 2022 cu un pachet de m ă suri, un pachet social pe care l-am discutat ş i l-am negociat la formarea coali ţ iei, cu o majorare de pensie minim ă cu 25%, cu o majorare de 10% a pensiilor , a declarat Marius Budăi.

Până în momentul de față,  au fost emise deja un milion de carduri pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde. În data de 10 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început distribuirea primelor carduri, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în valoare de 250 de lei. Această sumă este acordată o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”

Măsurile luate pentru pensionari

pensii 2022

Ajutor în plus pentru pensionari

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Am fost tratați oribil”. Ruxandra Ion, experiență neplăcută înainte de a pleca în vacanță

Potrivit datelor, peste 2,5 milioane de români vor avea parte de un sprijin financiar. La 20 iunie a început alimentarea cardurilor, care se face într-un interval de aproximativ 7-10 zile de la momentul în care este primit de beneficiar. Cardurile vor putea fi folosite doar de către cel care beneficiază de acest drept. Doar în cazuri excepționale, în care acestei persoane îi este imposibil să se deplaseze pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Cine beneficiază de voucherele sociale

bani in plus la pensie

Unii români vor beneficia de bani în plus

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Trusoul nou-născutului”. Suport financiar pentru femeile care devin mame în anul 2022. Ce sumă de bani vor primi acestea

Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, vor primi aceste vouchere. De asemenea, și cei care au un handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, se vor bucura de acești bani.

Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pot beneficia de acest avantaj. Mai mult, și familile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei, fac parte din această categorie.

De asemenea, familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat vor primi acești bani. Și persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare, vor putea să beneficieze de vouchere.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Vouchere de până la 5000 de lei pentru milioane de români! Cine va beneficia de acest ajutor de la stat pentru compensarea scumpirilor

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Galerie foto. Cum arată soția lui George Buhnici, Lorena, în costum de baie

„Mă simt extrem de obosită și nu pot să îmi revin”. Gabriela Prisăcăriu se află în spital. Motivul pentru care vedeta a ajuns pe perfuzii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Capricornul in luna decembrie. Tot ce trebuie sa stii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri