Ce pericole ascund cuburile de gheata! Sigur nu stiai asta!

Ce pericole ascund cuburile de gheata! Sigur nu stiai asta!
Ce pericole ascund cuburile de gheata! Sigur nu stiai asta!

Cuburile de gheata sunt cea mai populara solutie de a pastra bauturile reci, in special in lunile calduroase de vara. Putini dintre noi stiu insa la ce riscuri se expun atunci cand le folosesc. Iata cat de periculoase sunt, de fapt, cuburile de gheata.

 

Gheata a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru conservarea alimentelor perisabile, dar si pentru racirea aerului si a bauturilor. Pana la inventarea aparatelor mecanice de refrigerare, insa, gheata era recoltata in timpul iernii, din raurile si lacurile inghetate, ori de pe muntii inalti si pastrata, apoi, tot timpul anului, in constructii speciale, de regula subterane.
In prezent, aparatele frigorifice capabile sa inghete apa se regasesc in marea majoritate a locuintelor si din ce in ce mai multi oameni se folosesc de cuburile de gheata pentru a-si pastra bauturile reci.
Iata ce riscuri presupune aceasta metoda:
Bacterii
In general, in tarile dezvoltate, autoritatile reglementeaza calitatea apei potabile, stabilind un numar maxim admis de bacterii la fiecare centimetru cub, precum si anumiti parametri chimici si microbiologici. Astfel, cuburile de gheata produse cu apa de la robinet ar trebui sa fie sigure pentru consum, relateaza MEDIAFAX, citand Huffington Post.
Din pacate insa, aparatele de refrigerare individuale nu sunt controlate, astfel ca apa poate sa fie contaminata in timpul procesului de inghetare.
Mucegai
Martin Bucknavage, asociat al Departamentului de stiinta alimentara din cadrul Universitatii Pennsylvania, spune ca mucegaiul este probabil principalul vinovat in cazul contaminarii ghetii. Din pacate, acesta se gaseste frecvent in masinile de gheata din restaurante si, uneori, apare si in frigiderele si congelatoarele din gospodarii.
Temperatura scazuta din congelatoare impiedica, de obicei, dezvoltarea acestuia, dar problemele apar atunci cand aparatele sunt oprite si pornite in mod frecvent.
”Daca masina de facut gheata ori frigiderul dumneavoastra inceteaza sa functioneze pentru o vreme, curatarea acestora este necesara inaintea folosirii”, spune Bucknavage.
Alte surse de contaminare
Daca folositi un cleste pentru gheata fara a va spala pe maini si il puneti apoi la loc in frapiera, cuburile pot fi contaminate cu bacteriile care se afla deja pe maini ori pe cleste.
La fel, daca scoateti gheata din tava cu mainile goale, fara a va spala, cuburile si bautura pot fi contaminate.
Sursa: feellikecooking.ro

Gheata a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru conservarea alimentelor perisabile, dar si pentru racirea aerului si a bauturilor. Pana la inventarea aparatelor mecanice de refrigerare, insa, gheata era recoltata in timpul iernii, din raurile si lacurile inghetate, ori de pe muntii inalti si pastrata, apoi, tot timpul anului, in constructii speciale, de regula subterane.



In prezent, aparatele frigorifice capabile sa inghete apa se regasesc in marea majoritate a locuintelor si din ce in ce mai multi oameni se folosesc de cuburile de gheata pentru a-si pastra bauturile reci.

Iata ce riscuri presupune aceasta metoda:

Bacterii

In general, in tarile dezvoltate, autoritatile reglementeaza calitatea apei potabile, stabilind un numar maxim admis de bacterii la fiecare centimetru cub, precum si anumiti parametri chimici si microbiologici.
Astfel, cuburile de gheata produse cu apa de la robinet ar trebui sa fie sigure pentru consum, relateaza MEDIAFAX, citand Huffington Post. Din pacate insa, aparatele de refrigerare individuale nu sunt controlate, astfel ca apa poate sa fie contaminata in timpul procesului de inghetare.

Mucegai

Martin Bucknavage, asociat al Departamentului de stiinta alimentara din cadrul Universitatii Pennsylvania, spune ca mucegaiul este probabil principalul vinovat in cazul contaminarii ghetii.
Din pacate, acesta se gaseste frecvent in masinile de gheata din restaurante si, uneori, apare si in frigiderele si congelatoarele din gospodarii. Temperatura scazuta din congelatoare impiedica, de obicei, dezvoltarea acestuia, dar problemele apar atunci cand aparatele sunt oprite si pornite in mod frecvent.

”Daca masina de facut gheata ori frigiderul dumneavoastra inceteaza sa functioneze pentru o vreme, curatarea acestora este necesara inaintea folosirii”, spune Bucknavage.

Alte surse de contaminare

Daca folositi un cleste pentru gheata fara a va spala pe maini si il puneti apoi la loc in frapiera, cuburile pot fi contaminate cu bacteriile care se afla deja pe maini ori pe cleste. La fel, daca scoateti gheata din tava cu mainile goale, fara a va spala, cuburile si bautura pot fi contaminate.

Sursa: feellikecooking.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Cine este favoritul săptămânii în „Casa iubirii”! „A fost o săptămână mai ciudată”. Andreea Mantea a anunțat cine este câștigătorul cecului- kanald.ro

Citește și: Diana Șoșoacă tună și fulgeră după publicarea rezultatelor exit-poll. Președinta SOS: „Voi cere anularea alegerilor parlamentare”- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Anunț pentru femeile din mediul rural. Se dau 10.000 de lei. Cum puteți obține banii

Cum arăta Cristela Georgescu, în tinerețe. Imaginile au ajuns pe internet

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Andreea Bălan și Victor Cornea s-au logodit în secret? Indiciul din postarea artistei

Când și-a dat seama Carmen Grebenișan că trebuie să renunțe la fosta relație. “Asta a fost partea mea de vină, recunosc.”

Cum arată inelul primit de Christina Ich de la iubitul ei! Aceasta ar fi fost cerută în căsătorie cu o bijuterie care costă jumătate de milion de euro

Ionuț Cobzaru, șeful de post de la Dumești, este polițistul care s-a împușcat. S-a sinucis din cauza...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies