Ce pericole ascund cuburile de gheata! Sigur nu stiai asta!


Cuburile de gheata sunt cea mai populara solutie de a pastra bauturile reci, in special in lunile calduroase de vara. Putini dintre noi stiu insa la ce riscuri se expun atunci cand le folosesc. Iata cat de periculoase sunt, de fapt, cuburile de gheata.

 

Gheata a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru conservarea alimentelor perisabile, dar si pentru racirea aerului si a bauturilor. Pana la inventarea aparatelor mecanice de refrigerare, insa, gheata era recoltata in timpul iernii, din raurile si lacurile inghetate, ori de pe muntii inalti si pastrata, apoi, tot timpul anului, in constructii speciale, de regula subterane.
In prezent, aparatele frigorifice capabile sa inghete apa se regasesc in marea majoritate a locuintelor si din ce in ce mai multi oameni se folosesc de cuburile de gheata pentru a-si pastra bauturile reci.
Iata ce riscuri presupune aceasta metoda:
Bacterii
In general, in tarile dezvoltate, autoritatile reglementeaza calitatea apei potabile, stabilind un numar maxim admis de bacterii la fiecare centimetru cub, precum si anumiti parametri chimici si microbiologici. Astfel, cuburile de gheata produse cu apa de la robinet ar trebui sa fie sigure pentru consum, relateaza MEDIAFAX, citand Huffington Post. Din pacate insa, aparatele de refrigerare individuale nu sunt controlate, astfel ca apa poate sa fie contaminata in timpul procesului de inghetare.
Mucegai
Martin Bucknavage, asociat al Departamentului de stiinta alimentara din cadrul Universitatii Pennsylvania, spune ca mucegaiul este probabil principalul vinovat in cazul contaminarii ghetii. Din pacate, acesta se gaseste frecvent in masinile de gheata din restaurante si, uneori, apare si in frigiderele si congelatoarele din gospodarii. Temperatura scazuta din congelatoare impiedica, de obicei, dezvoltarea acestuia, dar problemele apar atunci cand aparatele sunt oprite si pornite in mod frecvent.
”Daca masina de facut gheata ori frigiderul dumneavoastra inceteaza sa functioneze pentru o vreme, curatarea acestora este necesara inaintea folosirii”, spune Bucknavage.
Alte surse de contaminare
Daca folositi un cleste pentru gheata fara a va spala pe maini si il puneti apoi la loc in frapiera, cuburile pot fi contaminate cu bacteriile care se afla deja pe maini ori pe cleste. La fel, daca scoateti gheata din tava cu mainile goale, fara a va spala, cuburile si bautura pot fi contaminate.
Sursa: feellikecooking.ro

Gheata a fost folosita din cele mai vechi timpuri pentru conservarea alimentelor perisabile, dar si pentru racirea aerului si a bauturilor. Pana la inventarea aparatelor mecanice de refrigerare, insa, gheata era recoltata in timpul iernii, din raurile si lacurile inghetate, ori de pe muntii inalti si pastrata, apoi, tot timpul anului, in constructii speciale, de regula subterane.

In prezent, aparatele frigorifice capabile sa inghete apa se regasesc in marea majoritate a locuintelor si din ce in ce mai multi oameni se folosesc de cuburile de gheata pentru a-si pastra bauturile reci.

Iata ce riscuri presupune aceasta metoda:

Bacterii

In general, in tarile dezvoltate, autoritatile reglementeaza calitatea apei potabile, stabilind un numar maxim admis de bacterii la fiecare centimetru cub, precum si anumiti parametri chimici si microbiologici. Astfel, cuburile de gheata produse cu apa de la robinet ar trebui sa fie sigure pentru consum, relateaza MEDIAFAX, citand Huffington Post. Din pacate insa, aparatele de refrigerare individuale nu sunt controlate, astfel ca apa poate sa fie contaminata in timpul procesului de inghetare.

Mucegai

Martin Bucknavage, asociat al Departamentului de stiinta alimentara din cadrul Universitatii Pennsylvania, spune ca mucegaiul este probabil principalul vinovat in cazul contaminarii ghetii. Din pacate, acesta se gaseste frecvent in masinile de gheata din restaurante si, uneori, apare si in frigiderele si congelatoarele din gospodarii. Temperatura scazuta din congelatoare impiedica, de obicei, dezvoltarea acestuia, dar problemele apar atunci cand aparatele sunt oprite si pornite in mod frecvent.

”Daca masina de facut gheata ori frigiderul dumneavoastra inceteaza sa functioneze pentru o vreme, curatarea acestora este necesara inaintea folosirii”, spune Bucknavage.

Alte surse de contaminare

Daca folositi un cleste pentru gheata fara a va spala pe maini si il puneti apoi la loc in frapiera, cuburile pot fi contaminate cu bacteriile care se afla deja pe maini ori pe cleste. La fel, daca scoateti gheata din tava cu mainile goale, fara a va spala, cuburile si bautura pot fi contaminate.

Sursa: feellikecooking.ro

 


Citește și:

Horoscop zilnic duminică, 25 octombrie 2020. Află ce zodie are o propune în căsătorie sau apariția unui bebeluș în familie!

Sfatul zilei de astăzi, duminică 25 octombrie. Gemenii se îndrăgostesc

Are cancer! Celebrul actor a transmis un mesaj disperat, chiar înainte de operație

Andreea Tonciu și Roxana Nemeș de la „Bravo, ai stil! Celebrities” au luat foc! "Te-ai cuplat cu unul și cu altul că să apari la televizor! Ești vedetă la altceva…"

Cum faci cei mai buni gogoșari în oțet pentru iarnă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cum arată acum cea mai urâtă femeie din lume! Are 1 milion de urmăritori pe Facebook

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri