Ce înseamnă când visezi că te tunzi. Simbolistica părului în vis


Află la ce ar trebui să te aștepți dacă visezi că te tunzi scurt.


In articol:

Visele dulci, coșmarurile care te dau peste cap, visele pe care le uiți când ai deschis ochii…specialiștii le-au studiat pentru a reuși să definească legătura dintre emoții și visele din noapte. Lucrurile care s-au descoperit sunt insuficiente în raport cu nevoia de răspunsuri a oamenilor, însă studiile continuă în acest sens și interpretările viselor devin din ce în ce mai consistente. „Visăm pentru că gândim“, este de părere Lauri Loewenberg, autoarea volumului „Visează la asta: Decodează-ţi visele, schimbă-ţi viaţa“( Dream On It: Unlock Your Dreams, Change Your Life).

Citeste si: DESCOPERĂ: 4 semne pentru o relație nefericită. 4 semne pentru o căsnicie nefericită

Visul este un proces al gândirii şi este, de fapt, o continuare a gândurilor noastre de peste zi.

Acea conversaţie mintală cu noi înşine care ne trece prin cap cât e ziua de lungă nu se opreşte când ne ia somnul“, explică autoarea. „Din nefericire, specialiştii în sănătatea mintală nu iau mereu în serios coşmarurile. Mulţi le privesc ca pe o problemă secundară a altor tulburări şi nu sunt conştienţi de tratamentele cognitive eficiente care funcţionează împotriva coşmarurilor, inclusiv a celor cauzate de traume“, completează specialistul.

„Cel mai bun mod de a trata un coşmar este să te duci la sursă, să tratezi problema care l-a provocat“, adaugă şi Loewenberg.

Citeste si: Ce înseamnă pansexual și cu ce diferă față de celelalte orientări sexuale

Ce înseamnă când visezi că te tunzi scurt

 

Dacă visezi că te tunzi scurt, este posibil să treci printr-o perioadă plină de schimbări, care va veni în viața ta după o despărțire.

Tăierea părului poate fi interpretată ca o acțiune menită să alunge energiile negative din viața ta. Prin acest gest, tai răul din rădăcină și te îndrepți spre noi orizonturi.

Faptul că te tunzi scurt în vis poate fi semnul unei despărțiri dureroase sau poate fi o pedeapsă pe care ți-o aplici pentru că te lași amăgit de o persoană din viața ta, fapt care te nemulțumește profund. Urmează o răbufnire.

Ce înseamnă când visezi că îți tai părul scurt: trădare în dragoste, veşti triste,  inimă rănită, etapă dificilă, răzbunare.

ce inseamna cand visezi ca te tunzi

Citeste si:// CITEȘTE// Ce înseamnă când visezi bani

Trebuie să credem sau nu în vise?

Pe de o parte, visul este prezentat în Biblie ca fiind o formă de comunicare cu Dumnezeu, întrucât există numeroase pasaje care surprind dialoguri în vis cu Tatăl. Patriarhii Avraam și Iacov,  profetul Daniel, Dreptul Iosif (logodnicul Fecioarei Maria), cei Trei Magi au primit semne și mesaje de Sus în vis.

Pe de altă parte, Biblia se opune interpretării viselor. Dumnezeu, prin intermediul proorocului Ieremia, avertizează asupra escrocheriei care se practică prin interpretarea viselor: „ Pentru că aşa zice Domnul Savaot, Dumnezeul lui Israel: Să nu vă lăsaţi amăgiţi de proorocii voştri şi de ghicitorii voştri care sunt în mijlocul vostru, şi să nu ascultaţi visele voastre, pe care le veţi visa, căci vă proorocesc minciună şi Eu nu i-am trimis, zice Domnul! ” (Ieremia 29, 8-9).

Citeste si:// CITEȘTE// Ce înseamnă când visezi gândaci

În altă parte, Dumnezeu chiar spune clar că nu este nicio legătură între visele înșelătoare și Cuvântul Său: „ Am auzit ce zic proorocii care profeţesc minciună în numele Meu. Ei zic: „Am visat, am văzut în vis”. Până când proorocii aceştia vor spune minciuni şi vor vesti înşelătoria inimii lor? Cred ei cu visele lor, pe care şi le povestesc unul altuia, să facă uitat, poporului Meu, numele Meu, aşa cum au uitat părinţii lor numele Meu pentru Baal? Proorocul care a văzut vis, povestească-l ca vis, iar cel ce are cuvântul Meu, acela să spună cuvântul Meu adevărat. Ce legătură poate fi între pleavă şi grăuntele de grâu curat, zice Domnul?”

Isus, fiul lui Sirah, vorbește într-un pasaj amplu din cartea sa despre deșertăciunea viselor: „ Deşarte nădejdi şi mincinoase îşi face omul cel neînţelegător şi visurile fac pe cei neînţelepţi să-şi iasă din fire. Ca şi cel care se prinde de umbră şi aleargă după vânt, aşa este şi cel care crede visurilor. Numai oglindire este vederea viselor; asemănarea felei înaintea felei adevărate. De la diavol ce poţi scoate curat? Şi din minciună ce poţi scoate adevărat? Ghicitul, tâlcuirea semnelor şi visele deşarte sunt ca la aceea care este gata să nască; inima aiurează. De nu vor fi trimise de la Cel Preaînalt, ca să te cerceteze, să nu dai inima ta spre ele. Că pe mulţi i-au înşelat visele şi au căzut cei care au nădăjduit în ele”  (Isus Sirah 34, 1-7).

Citeste si: //DESCOPERĂ// Ce înseamnă când visezi că ești gravidă


Abonează-te pe

Citește și:

Semnale de alarma pe care nu ar trebui sa le ignori, daca esti intr-o relatie

Începe tărăboiul! Cu ce o amenință Ciucu pe Alina Sorescu!

Cum sa fii cu adevarat eleganta: 5 trucuri de stil

Ce nu ştii despre prieteniile dintre adulţi şi de ce acestea eşuează spontan

Limbajul corpului. Trucuri care te vor ajuta să-l cucereşti

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Maria Andria a fost cerută de soție: „Nu știu ce să fac”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri