Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului. Descoperă puterea acestui ingredient anti-îmbătrânire pentru un ten radiant!

Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului. Descoperă puterea acestui ingredient anti-îmbătrânire pentru un ten radiant!

Când vorbim despre retinol ne gândim la un derivat sintetic al vitaminei A, dar face parte dintr-o categorie mai mare de retinoizi. Atunci când este aplicată extern, substanța este transformată în acid retinoic de către enzime speciale prezente în piele.

Iulia Panțuru a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre retinol și despre cum

îl putem folosi pentru îngrijirea tenului.

Citește și: Vitamina C şi beneficiile pentru piele. Care sunt cele mai importante ingrediente pentru un ten luminos și pentru tratarea semnelor de îmbătrânire

Cum folosim retinolul pentru îngrijirea tenului

1. Selectați produsul potrivit

Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului? Este unul dintre cei mai potenți agenți anti-îmbătrânire

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum conturezi sprâncenele. Ghidul pas cu pas pentru un aspect impecabil!

2. Testați sensibilitatea pielii

Retinolul este unul dintre cei mai potenți agenți de anti-îmbătrânire și este un derivat de vitamina A, care face parte din marea familie a retinoizilor. Produsele pe bază de retinoizi au rol în tratamentul acneei, în special în tratamentul comedoanelor închise și deschise, adică puncte albe și negre.

„Retinolul este pe piață din anii 70, că nu a fost atât de bine marketat ca până acum este partea a doua, dar este într-adevăr, unul dintre cei mai potenți agenți anti-îmbătrânire.

El este de fapt un derivat de vitamina A, face parte din această mare familie a retinoizilor și este un membru de potență medie. Produsele pe bază de retinoizi au rol în tratamentul acneei, în special în tratamentul comedoanelor închise și deschise, adică puncte albe și puncte negre, au rol de stimulare puternică a colagenului, deci tratament pentru laxitatea cutanată, pentru pielea lăsată. Au un efect extrem de puternic pe ceea ce înseamnă accelerarea regenerării celulare, deci ne tratează și ridurile fine și liniile fine de la nivelul feței și au rol de uniformizare a tenului”, a
spus specialistul.

Citește și: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Citește și: Vlad Gherman și Oana Moșneagu se pregătesc de nuntă. Când au decis să facă marele eveniment- radioimpuls.ro

3. Aplicați în cantități mici

Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului

[Sursa foto: Freepik]

4. Folosiți retinolul seara

De cele mai multe ori, oamenii care află de retinol își doresc să îl introducă foarte repede în rutina lor zilnică, în concentrații mari, iar în acele momente apar foarte multe reacții adverse. Un aspect foarte important pentru cei care sunt începători este că trebuie să înceapă cu substanțe cu potența cea mai mică.

În cazul retinolului și a retinoizilor, în general, consecvența și disciplina sunt mai importante decât concentrația mare sau substanța foarte puternică.

„Toată lumea care află de retinol dorește să introducă rapid, în concentrații mari și atunci apar foarte multe reacții adverse. Spuneam că este o familie mare, cei mai slabi sunt esterii de retinol, adică retinil palmitat, acitat, etc. Urmează apoi acest retinol de care toată lumea știe, după care, ca și potență, urmează rețin aldehida și în ultima fază  acidul retinoic, care este de zece până la 20 de ori mai puternic decât retinolul. Ceea ce este foarte important atunci când suntem începători în ale retinolului să începem cu substanțe cu potența cea mai mică, adică acești esteri de retinoli și cu concentrații mici pe care să le introducem de două ori pe săptămână, de trei ori pe săptămână, câteva săptămâni, câteva luni, până să ajungem la aplicare zilnică. Odată ce tolerăm acest ritm, aceste substanțe mai slăbuțe, în concetrații mici putem crește fie concentrația, fie să trecem la următoarea etapă, adică retinol. În cazul retinolului și a retinoizilor în general consecvența, discipilina, este mai importantă decât concentrația mare sau substanța foarte puternică”, a mai spus specialistul, în cadrul emisiunii TV.

5. Combinați cu hidratare

 Este unul dintre cei mai potenți agenți anti-îmbătrânire

Este unul dintre cei mai potenți agenți anti-îmbătrânire

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.ro

6. Creșteți treptat frecvența de utilizare si protejați-vă de soare

Dacă folosim un produs prea puternic sau cu o concentrație prea mare, la nivelul feței pot apărea iritații, care pot fi foarte puternice, adică roșeață, inflamație, arsura pielii, moment în care persoanele în cauză vor simți că tenul le ia foc.

„Dacă folosim un produs prea puternic sau o concentrație prea mare, apar la nivelul feței iritații care pot fi foarte puternice, adică roșeață, inflamație, arsura pielii, pur și simplu simțim că tenul ne ia foc și pot apărea ulterior, pe termen lung, pete pigmentare, mai ales la persoanele cu tenul închis la culoare. Oprim rapid, mergem la un medic dermatolog, tratăm acest puseu de inflamație puternică și putem reintroduce retinolul, însă treptat, exact așa cum ne spune medicul dermatolog”, a mai adăugat specialistul.

 Este unul dintre cei mai potenți agenți anti-îmbătrânire

Este unul dintre cei mai potenți agenți anti-îmbătrânire

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum trebuie să-și îngrijească femeile scalpul în sezonul rece. Care sunt lucrurile de care trebuie să țină contCitește și:

Cum realizezi un machiaj pentru primăvara anului 2023. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru un machiaj perfect?

Cum faci un machiaj de zi. Care sunt cei 5 pași pentru a avea un machiaj natural

ego.ro Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare. Trucul de mare ajutor pentru orice gospodină

wowbiz.ro Ce a putut să spună Marcel Pavel despre soția lui Ștefan Bănică Jr. Nimeni nu se aștepta

radioimpuls.ro Informații tulburătoare în cazul sfârșitului tragic al Laurei Roșca. Psihologii criminaliști consideră că DJ Lalla și-a regizat "ieșirea din scenă" în maniera artistică în care trăia: "Era forma ei de a-și manifesta revolta"

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Laurențiu, decizie fără precedent în Casa iubirii! Tânărul își va îndrepta atenția către o altă fată! „Am văzut în tine în ultimele zile o sensibilitate aparte!” Aflați cum va reacționa Lorena, marți, 3 octombrie, de la 10:00 și 16:30

stirilekanald.ro EXCLUSIV: Cine este Bogdan Macra, supranumit ”capul mafiei gunoaielor”? Firma din Oradea pe care o conduce, cel mai mare jucător pe piața deșeurilor din vestul țării


Parteneri
Cookies