Ce este preeclampsia și cum o poți trata. ,,Este bine ca tensiunea să fie măsurată”


Preeclampsia este o hipertensiune, care, de obicei, este indusă de sarcină, și apare la 20 de săptămâni de sarcină. Este indicat ca femeile însărcinată să facă o vizită medicului ginecolog, deoarece aceasta se poate trata înainte și poate preveni pericolele.


In articol:

Se recomandă pacientelor să ajungă la medic, chiar înainte să rămână însărcinate, deoarece, dacă este vorba de preeclampsie, se pot lua anumite tratamente, care să prevină viitoare pericole, deoarece această afecțiune poate face rău atât mamei, cât și fătului.

Citeste si: Cum să-ți crești cercul de prieteni. 5 sfaturi care te vor ajuta sa ai mai mulți oameni în jurul tau

Ce este preeclampsia și cum o poți trata

Ce este preeclampsia și cum o poți trata

[Sursa foto: freeepik]

Citeste si: Totul despre enterocolita la copii. „Este important să ne spălăm”

Ce este preeclampsia și cum o poți trata

Doamna doctor Laura Mustață, specialist ginecologie, a vorbit, în cadrul emisiunii ,,Dimineața cu noi” despre preeclampsie și despre cum o putem trata.

Ea a spus că în general, recomandă, pacientelor să meargă la medic, înainte să rămână însărcinate, deoarece pot avea un set de analize recomandat, iar în felul acesta, să fie atente de-a lungul sarcinii.

„In general, recomandam pacientelor care planifica o sarcina sa ajungă la medic chiar înainte sa rămână însărcinate, dar daca evenimentul fericit s-a produs, atunci le recomandam, imediat ce au un test de sarcina pozitiv, sa meargă la medic.

O data pentru a confirma sarcina, de a beneficia de o ecografie, pe de alta parte pentru a avea un set de analize recomandat, un set de teste care sa ne încadreze la vreun grup de risc, astfel încât sa știm ca la ce sa fim atenți de-a lungul urmăririi sarcinii, tocmai in ideea de a preveni problemele importante de sănătate”, a spus doctorul.

Ea consideră că sunt o serie de afecțiuni, pe care le urmărește în mod activ, în ideea de a preveni problemele serioase legate de urmărirea sarcinii.

,,In principiu sunt o serie de afecțiuni, pe care le urmărim in mod activ, tocmai in ideea de a preveni problemele serioase legate de urmărirea sarcinii. Dintre acestea cele mai importante sunt legate de hipertensiunea legata de sarcina si de preeclamsie. De obicei, la trimestrul unu de sarcina, când se face un screening pentru malformații si pentru sindroame genetice, se face si un screening pentru preeclamsie”, a declarat Laura Mustață.

Specialistul a mai spus că acest lucru se face, deoarece persoanele care sunt supuse la riscul de a rezolva preeclampie se pot detecta și există instrumente foarte utile pentru a preveni acest risc, prin administrarea de aspirină, care se recomandă începând din primul trimestru.

„Lucrul acesta se face pentru ca putem sa dete ctam care sunt persoanele supuse la riscul de a dezvolta preeclampsie si apoi pentru ca avem niste instrumente foarte utile pentru a preveni lucrul acesta, iar atunci daca noi stratificam si avem un grup de paciente care sunt supuse risc, atunci noi stim ca putem sa prevenim prin administrarea de aspirina spre exemplu, care se recomanda începând din primul trimestru de sarcina si se va administra undeva pana la 36 de săptămâni de sarcina. S-a dovedit a fi eficient in 85% din cazuri ca administrarea de aspirina, într-o anumita doza, care este recomanda de către medicul ginecolog, poate preveni aparitia preeclamsiei si a complicațiilor acestora”, a mai spus doctorul.

Citeste si: Totul despre enterocolita la copii. „Este important să ne spălăm”

Ce este preeclampsia și cum o poți trata

Ce este preeclampsia și cum o poți trata

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum identificăm relațiile toxice? „Există și un capăt de linie”

Ce a mai declarat doctorul despre preeclampsie

Laura Mustață a spus că preeclampsia se definește ca o hipertensiune, de obicei, indusă de sarcină, care apare undeva după 20 de săptămâni și este asociată și cu o afectare de organ.

„Preeclampsia, in general, se definește ca hipertensiune, de obicei, indusa de sarcina, care apare undeva după 20 de săptămâni de sarcina, iar atunci când definim preeclampsia, de obicei hipertensiunea este asociata si cu o afectare de organ. Afectarea de organ se refera in general la rinichi, la ficat, la expunerea îndelungată a organismului la hipertensiune, care in timp, ajunge sa deterioreze funcția anumitor organe. In situații foarte serioase se poate ajunge la insuficienta multipla de organ, la deces, al mamei, al fătului, daca aceste lucruri nu sunt descoperite la timp ”, a spus specialistul.

Pe lângă toate aceste aspecte, medicul   este de părere că la fiecare vizită la ginecolog este bine ca tensiunea să fie măsurată, dar pe de altă parte, dacă există paciente care sunt în acel grup de risc, se recomandă, inclusiv, să își monitorizeze săptămâna acasă.

,,La fiecare vizita la ginecolog este bine ca tensiunea sa fie măsurata, pe de alta parte, daca avem paciente care sunt in acel grup de risc, noi le recomandam, inclusiv sa isi monitorizeze săptămâna acasă, astfel încât, in momentul in care se detectează o tensiune peste pragul limita de 140 cu 90, noi le recomandam sa apeleze la medic pentru a primi tratament. De asemenea, este foarte important, sa își monitorizeze orice alte simptome apar. Daca nu vad bine, daca vad cu diverse punctulețe negre, daca au o durere abdominala neexplicata, daca au edeme, daca li se umfla fata, mâinile, nu urinează suficient, sunt semne ca ar putea sa fie o problema legata de preeclampsie”, a spus ea.

Citeste si: Ce se întâmplă cu tine când nu dormi zile întregi

Ce este preeclampsia și cum o poți trata

Ce este preeclampsia și cum o poți trata

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum prevenim răcirea relației de cuplu. „Nu știm să gestionăm o relație pe termen lung”


Abonează-te pe

Citește și:

Totul despre enterocolita la copii. „Este important să ne spălăm”

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Care sunt problemele glandei tiroide la copii. „Apare la naștere”

Cum oprești căderea părului. „Părul se regenerează spontan, așa cum o face organismul nostru în general. ”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri