Multe condimente sunt sanatoase si iti ajuta organismul, pe langa faptul ca dau un gust bun mancarii.
Multe condimente sunt sanatoase si iti ajuta organismul, pe langa faptul ca dau un gust bun mancarii. Cateva dintre acestea au capacitatea de a combate inflamatia, care este responsabila cu aparitia anumitor afectiuni. Printer condimentele care au effect antiinflamator, turmericul este de departe cel mai bun si se face remarcat. In compozitia acestuia se afla curcumina, care are numeroase beneficii asupra sanatatii si capacitatea de a combate bolile. Pe langa turmeric, mai exista insa si alte condimente cu rol antiinflamator, pe care ar trebui sa le incluzi in preparatele tale.
Ardeiul iute Cayenne
Ardeiul iute Cayenne este adorat de cei care prefera mancarea picanta. Si cei care il adauga in mancare sunt un pic mai sanatosi, intrucat ardeiul iute Cayenne ofera beneficii pentru sanatate si are capacitatea de a combate inflamatiile din organism. O alternativa similara pentru mancarea copiilor ar fi boia ducle, care este obtinuta din ardei uscat.
Piperul negru
Piperul negru nu este atat de picant precum ardeiul iute Cayenne si poti aduga in mancare chiar un pic mai mult. Daca il combini cu turmericul, va avea capacitatea de a creste semnificativ absorbtia de curcumina. Ingredientul activ din piperul negru este piperina, care este asociata cu combaterea inflamatiei din corp.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Sumac
Sumacul nu este specific romanesc, dar eeste delicios si ai putea s ail introduci in alimentatia ta, pentru gustul sau, dar si pentru proprietatile sale. Sumacul este bogat in fitonutrienti si compusi antioxidanti, cunoscuti drept antocianine, care au un puternic efect inflamator.
Nucsoara
Nucsoara sigur o stii din copilarie, de la prajiturile bunicii. Este un ingredient al bucatariei care poate fi catalogat drept un adevarat concentrat de substante active benefice. Nucsoara contine numerosi compusi antiinflamatori ce poarta denumirea de monoterpene, printre care putem mentiona sabinen, terpineol si pinen.
Scortisoara
Sigur ai gustat si tu din scortisoasa, in special in sezonul rece.
Citeste si: DESCOPERĂ: La ce este bun ceaiul de ghimbir