Câți ani de suspendare poate să primească Simona Halep, după depistarea cu o substanță interzisă. “Este dificil de dovedit că a pătruns în organism în mod accidental.”


Simona Halep a fost suspendată temporar, de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a ieșit pozitivă la testul pentru Roxadustat, o substanță interzisă în tenisul profesionist, şi riscă să primească o suspendare de până la patru ani, potrivit ESPN.


In articol:

Celebra tenismenă a României, Simona Halep, riscă să primească o suspendare de până la patru ani, pentru un test la care a ieșit pozitivă cu substanța Roxadustat, conform Codului Mondial Antidoping. În cazul în care sportivii își recunosc fapta comisă și își acceptă sancțiunea, ei pot beneficia de o reducere a pedepsei, probabil până la trei ani.

Simona Halep a fost prinsă cu Roxadustat la US Open, scrie și publicația spaniolă AS, care precizează că substanța a fost găsită în proba A și, la cererea Simonei, a fost făcută o contra-analiză, care a confirmat din nou prezența substanței interzise.
„Roxadustat este o substanță clasificată de WADA ca fiind «nespecifică», adică este dificil de dovedit că a pătruns în organism în mod accidental, de exemplu, printr-o contaminare alimentară”,
a scris AS.

Citeste si: Antrenorul francez, Patrick Mouratoglou, declarație sinceră despre dopajul Simonei Halep. “Până la final.”

Câți ani de suspendare poate să primească Simona Halep, după depistarea cu o substanță interzisă.

[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Declarațiile șefei Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Simonei Halep. “Noi am fost notificați oficial de săptămâna trecută.”

Ce pedeapsă riscă să primească Simona Halep

Roxadustat, mai este comercializat și sub numele de Evrenzo, fiind inclus de Agenția Mondială Antidoping în aceeași categorie cu eritropoietina (EPO), iar pedeapsa în acest caz este de nici mai mult, nici mai puțin de patru ani.

Medicamentul este folosit pentru tratarea anemiei la pacienții care prezintă complicații renale, prin care crește producția de globule roșii, facilitând transportul oxigenului în sânge. În lumea sportului, acest lucru este sinonim cu creșterea rezistenței, notează AS. Potrivit agenției UE pentru medicamente, care a aprobat anul trecut substanța Roxadustat, acesta are puterea de a stimula organismul, astfel încât să poată produce mai mult hormon natural eritropoietină, sau EPO, fiind mult timp un produs dopant preferat de cicliști și alergători de cursă lungă.

Citeste si: ,,A făcut multe schimbări”. Patrick Mouratoglou, despre evoluția Simonei Halep din ultimul timp

Câți ani de suspendare poate să primească Simona Halep, după depistarea cu o substanță interzisă.

[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: ,,Am avut nevoie de proceduri chirurgicale”. La ce intervenție estetică a apelat Simona Halep, imediat după divorț

Jucătoarea de tenis este mai mult decât hotărâtă să acționeze în instanță, pentru a afla adevărul, ea fiind total împotriva consumului de substanțe interzise, sau de trișarea sub orice fel. Simona Halep  a trecut recent printr-un divorț despre care s-a discutat masiv în ultima perioadă. Ea a mărturisit recent pe rețeaua personală de socializare că se simte extrem de confuză și de trădată, însă nu va înceta să lupte pentru a i se face dreptate. Cariera ei este în pericol în aceste momente, putând primi o suspendare de până la 4 ani.

Citeste si: ,,N-o să pui mâna pe Patrick”. Ce mesaj i-a transmis doamna Mouratoglou Simonei Halep

Câți ani de suspendare poate să primească Simona Halep, după depistarea cu o substanță interzisă.

[Sursa foto: Instagram]


Abonează-te pe

Citește și:

Antrenorul francez, Patrick Mouratoglou, declarație sinceră despre dopajul Simonei Halep. “Până la final.”

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Declarațiile șefei Agenției Naționale Anti-Doping, despre cazul Simonei Halep. “Noi am fost notificați oficial de săptămâna trecută.”

,,Din suflet îți mulțumesc pentru energia frumoasă.” Simona Halep și-a petrecut ziua de naștere alături de oameni dragi. Tenismena a împlinit 31 de ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Veghează-ne și zâmbește-ne de acolo, doctore!” Iulian Juncănaru, fostul concurent de la emisiunea culinară, a murit în propria locuință
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri