Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii

Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii

Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii

Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre vopseaua fără amoniac.

Procesul de vopsire al părului poate da bătăi de cap multor persoane, mai ales atunci când decis să facă acest lucru acasă și nu consultă un specialist în domeniu. Una dintre cele mai comune întrebări atunci când decidem că vrem să ne vopsim este: ce tip de vopsea folosim?

În acest caz, trebuie să știm că există vopsea cu și fără amoniac. Vopseaua fără amoniac este un tip de vopsea de păr care nu conține amoniac, un ingredient comun în vopselele tradiționale pentru păr.

Amoniacul este folosit în mod obișnuit pentru a deschide cuticula firului de păr și a permite culorii să pătrundă mai adânc și să dureze mai mult. Totuși, amoniacul poate fi destul de agresiv pentru păr și scalp, provocând iritații, uscăciune și deteriorare a părului.

Astfel, vopseaua fără amoniac este în topul preferințelor multor hairstyliști, care ne recomandă pe lângă schimbările de look să avem grijă de părul și de scalpul nostru.

Descoperă din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre procesul de vopsire fără amoniac și alege vopseaua care ți se potrivește.  

Cui este recomandată vopseaua de păr fără amoniac

Citește și: Șamponul nuanțator. Cum se folosește corect în funcție de culoarea aleasă

Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii
Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să faci după ce te vopsești. Cum să îngrijești părul pentru un rezultat durabil și o strălucire uimitoare

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Invitat în cadrul unei emisiuni TV, hairstylistul Sorin Stratulat a vorbit despre vopseaua cu amoniac. Specialistul în domeniu a explicat cui îi este recomandată această vopsea și cât de des ar trebui să o utilizăm, astfel încât să avem un aspect plăcut al părului.

Atunci când vine vorba de vopseaua fără amoniac, este important de precizat că aceasta nu are același efect puternic pe care îl are vopseaua tradițională.

Astfel, este recomandată în special persoanelor care nu își doresc să facă o schimbare radicală de culoare.

Foarte important este să te hotărăști ce vrei tu de la părul tău. Atunci când alegi un produs fără amoniac, el poate să facă anumite lucruri. Dacă lucrurile respective sunt potrivite pentru tine, atunci da, este o alegere foarte bună. Dacă vrei, de exemplu, strălucire, culori mai naturale, dacă vrei o acoperire optimă a părului, atunci un produs de genul acesta clar va funcționa pentru tine.

Dacă vrei o schimbare radicală de culoare, nu poți să o faci cu un produs de genul acesta, pentru că sunt mai blânde, nu au această putere de a deschide atât de mult sau de a pigmenta părul. Vei obține orice altceva în afară de lucrurile acestea .”, a explicat specialistul în domeniu.

Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac?

Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii
Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii[Sursa foto: freepik]

Frecvența vopsirii este un alt aspect extrem de important de care trebuie să ținem cont. Astfel, specialistul în domeniu a precizat că în acest caz nu există nicio diferență între rezistența vopselei cu amoniac și a celei fără.

Citește și: Cum arăta Robert de la „Casa iubirii” în urmă cu 10 ani! Fostul concurent avea stofă de fotomodel- kanald.ro

Citește și: Mamă revoltată pe educatoarele care i-ar fi discriminat copilul. Cadrele didactice ripostează- stirilekanald.ro

Tehnologia fără amoniac și culorile vopselelor fără amoniac sunt la fel de rezistente ca și celălalte. Nu cred că trebuie să îți mărești frecvența de vopsire. O medie este undeva cam la 4 săptămâni, cam așa își vopsește rădăcina o consumatoare de vopsea. Dacă ai o creștere foarte mare, poți să pui la rădăcină doar unde se vede între vopsiri .”, a explicat specialistul în domeniu.

Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii
Cât de des te poți vopsi cu vopsea fără amoniac? Ce spun specialiștii[Sursa foto: freepik]

Astfel, pe lângă procesul de vopsire al părului, pentru ca acesta să aibă un aspect proaspăt și strălucitor, este important să îi oferim hidratarea și îngrijirea de care are nevoie.  

Foarte importantă este hidratarea și îngrijirea, să nu se rezume totul la vopsire, să mai faci și altceva după. Dacă faci lucrul acesta, culoarea rezistă, strălucirea rezistă .”, a mai precizat specialistul în domeniu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

De ce este bine să folosești protecție termică pentru păr

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

O mamă își strigă suferința. Copilul ei cu sindromul Down, discriminat de educatoarele Grădiniței la serbare: "Am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat"

Teo, Dan Negru, Denise Rifai și Ilinca Vandici, premianți în cadrul petrecerii aniversare Viva! 2024

Roberta și Sebastian, scandal cumplit înainte de date! „Nu mai pot de nervi!” Concurentul nu s-a putut abține când a văzut ce a putut să facă iubita lui

Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare din țară


Cookies