Sigur ai jucat si tu macar odata jocul Saboteur. Acel joc amuzant in care esti un pitic miner in cautarea aurului.
Castiga lupta cu sabotorul interior. Sigur ai jucat si tu macar odata jocul Saboteur. Acel joc amuzant in care esti un pitic miner in cautarea aurului, pentru care trebuie sa sapi tunele si in care exista un sabotor ce intentioneaza sa iti strice planurile. Este un joc ce se joaca in echipa, nu ca in viata, in care esti pe cont propriu si unde, de cele mai multe ori, tu esti propriul tau sabotor.
Ce anume inseamna auto-sabotajul
Actiunea de auto-sabotare apare atunci cand intervine o eroare intre constientul tau, cel care iti spune ca trebuie sa faci sport si sa mananci sanatos, si subconstientul tau, care te indeamna sa gusti o ciocolata, de multe ori chiar sub forma de rasplata pentru dieta drastica pe care ai tinut-o atatea zile.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ti s-a intamplat vreodata sa muncesti din greu pentru a-ti atinge un obiectiv si o voce interioara sa iti sopteasca fie ca nu esti in stare, fie ca nu vei reusi, oricat de mult ai incerca? Este ca si cum ti-ai intoarce armele impotriva ta.
De unde vin dorintele distructive
Poate ca ti se pare ciudat, dar provenienta acestor ganduri nocive se afla in intentii bune. Fie ale tale, fie ale celor din jur, transmise din prea multa grija. Subconstientul tau isi doreste sa te stie bine si sa te protejeze, asa ca isi saboteaza propriul plan. Este un fel se salvamar super antrenat, care te vegheaza sa nu te ineci intr-o apa de 5 cm.
Citeste si: Sindromul impostorului in relatii: cum iti dai seama ca te confrunti cu el
Recunoaste semnele auto-sabotajului
Uneori este dificil sa recunosti aceste semne pentru ca sunt foarte subtile. Poti insa sa fii atenta la o amanare prelungita, la negativism in ganduri si in vorbire, la sentimente ca nu te simti suficient de buna. Ce poti face ca sa ai o strategie castigatoare? In primul rand sa intelegi de unde vin temerile astea si sa le adresezi pe rand, in mod direct.