Căsătorie sau concubinaj. Explorarea avantajelor și dezavantajelor ambelor opțiuni!

Căsătorie sau concubinaj. Explorarea avantajelor și dezavantajelor ambelor opțiuni!
Căsătorie sau concubinaj. Explorarea avantajelor și dezavantajelor ambelor opțiuni!

În momentul actual, căsătoria nu mai este ceva care se întemeiază pentru supraviețuire și sunt multe persoane care se pun pe ele pe primul loc și nu își doresc să se complice cu un asemenea eveniment, deoarece își pot lua resursele din multe alte locuri.

Cristian Andrei, psiholog, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre căsătorie sau concubinaj și despre cum au evoluat lucrurile până în prezent. Dorințele oamenilor nu mai sunt aceleași, iar felul în care totul s-a schimbat, se poate observa cu ochiul liber.

Citește și: Cele mai frumoase citate despre căsătorie. „Soția care se căsătorește pentru bani se vinde pe datorie”

Căsătorie sau concubinaj?

1. Evaluarea nevoilor și valorilor personale 

Căsătorie sau concubinaj. Explorarea avantajelor și dezavantajelor ambelor opțiuni![Sursa foto: Freepik]

2. Avantajele și dezavantajele căsătoriei 

Citește și: Cand e mai bine sa nu te casatoresti

Cristian Andrei a vorbit deschis despre subiectul  căsătoriei și a spus că societatea vedea familia, deoarece aceasta este un sistem, care se reglementează și are niște reguli.

Înainte se considera că dacă doi oameni alegeau să facă acest pas important, aceștia rămâneau împreună definitiv, însă în prezent, lucrurile stau altfel.

„Societatea vedea familia, pentru că familia este un sistem, care se reglementează, are niște reguli. Oamenii au un domiciliu, un număr de copii, lumea știe, se face nuntă și atunci la nuntă se chiuie suficient de tare, încât să se afle în comunitate că cei doi sunt împreună, sunt tot felul de ritualuri în societate, care să consfințească, inclusiv pe parte religioasă, legătura între cele două persoane.

Se consideră că trebuie să rămână definitiv. În ultima vreme nu a mai fost așa, pentru că la origine, familia era un mijloc de supraviețuire, eram între noi, bărbatul apăra, vâna, făcea totul ca să supraviețuiască familia, iar femeia dădea naștere unui număr mare de copii ca să mai rămână câțiva în viață, ei erau un alt mijloc de supraviețuire”, a menționat psihologul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

3. Avantajele și dezavantajele concubinajului 

Căsătorie sau concubinaj. Explorarea avantajelor și dezavantajelor ambelor opțiuni![Sursa foto: Freepik]

În momentul actual, nimeni nu mai are nevoie de o familie, pentru a supraviețui, deoarece resursele se găsesc într-un supermarket și ne luăm tot ceea ce este nevoie, iar plata se face cu telefonul. Oamenii sunt în plină supraviețuire, iar totul este asigurat, din acest motiv oamenii moderni consideră că nu au de ce să se streseze și își doresc carieră.

„Astăzi, dacă te duci la supermarket îți supraviețuirea de acolo, un coșuleț, plătești cu telefonul, nici nu mai plătești cu cardul. Ești în plină supraviețuire. Totul este asigurat, ce să mai faci cu familia, iar atunci omul modern a început să se gândească că nu are de ce să se streseze, ba chiar a început să afirme că nu are timp și că vrea să își facă cariera, că vrea să își vadă de propria persoană.

Acestea nu sunt scuze, sunt niște realități ale prezentului, oricum am da-o și oricum am judeca lucrurile, moral, religios, legal, este clar, familia nu pare să mai fie așa necesară pentru supraviețuire. Este necesară pentru tot felul de alte lucruri. Pentru femei există această nevoie de permanență a sentimentelor, a schimburilor tandre între persoane, sentimentul de apartenență, pe care o femeie îl are foarte bine dezvoltat. Bărbatul vede femeia frumoasă și vrea să știe el că este soția lui și să fie acolo totul legitim”, a
mai spus specialistul.

4. Găsirea unui echilibru și luarea deciziei

Căsătorie sau concubinaj. Explorarea avantajelor și dezavantajelor ambelor opțiuni![Sursa foto: Freepik]

5. Evaluarea compromisurilor și negocierea  

Există și o altă categorie de bărbați, cei care sunt influențați de mamele lor, deoarece își doresc ca partenera să fie exact ca cea care le-a dat viață, să aibă grijă de ei și să le ofere atenție pe deplin.

Citește și: Betty Salam, primele declarații după ce s-a zvonit că și-ar fi părăsit soțul pentru un manelist celebru: „Eu și Cătălin suntem într-o mică pauză”. Fiica lui Florin Salam a spus adevărul despre divorț- kanald.ro

Citește și: Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...- stirilekanald.ro

„Aceștia sunt bărbații în ziua de astăzi. Mai există și a doua categorie, unde bărbatul, influențat de mamă el își dorește pe cineva ca mama lui, să aibă o continuitate sarmalele, grija față de el când are temperatură, să fie cineva acolo legitim, modelul mamei. În afara de femeia legitimă mai umblă niște cetățence cu ceva frumos aranjat, cu cercei, iar bărbații se uită, iar atunci familia rămâne undeva formal în spate”, a mai adăugat specialistul.

Cu toate acestea, există și persoane care aleg căsătoria, datorită modelului pe care l-au văzut în familia lor, unde era iubire  și armonie, iar tatăl nu a înșelat-o niciodată pe mama lor.

„Cei care aleg căsătoria au în familia de origine modelul de succes, adică mama și tata s-au iubit toată viața. Tata nu a înșelat-o pe mama, mama și-a sacrificat viața pentru noi și eu cred că asta trebuie să fie viața mea, mai ales fetele gândesc că sunt condamnate sau predestinate să o ducă și ele la fel ca mamele lor. Dacă mama a plâns foarte mult și dacă tata a fost mai alcoolic și mai agresiv, fiul are un model, iar fiica are o descurajare, iar atunci consideră că nu mai are niciun rest”, a mai spus psihologul.

Căsătorie sau concubinaj. Explorarea avantajelor și dezavantajelor ambelor opțiuni![Sursa foto: Freepik]Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cand e mai bine sa nu te casatoresti

Simona Halep, la brațul unui bărbat special din viața ei. Sportiva a bifat o apariție de Oscar la nunta lui Ianis Hagi

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Beach, Please! 2024. Ce cantitate de substanțe interzise au găsit oamenii legii asupra rapperului Wiz Khalifa? Reacția artistului în fața anchetatorilor

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Gestul făcut de un suporter pentru Ianis Hagi, chiar în ziua nunții sale: „I-am lăsat un plic...”

Tată și fiică, morți în apele râului Buzău. A sărit să își salveze copila, dar s-au înecat amândoi: ”Se vedeau un cap și o mână, după nu s-au mai văzut”


Cookies