Care sunt cauzele căderii părului. Problema cu care se confruntă tot mai mulți oameni

de ce imi cade parul

Cădere păr

La fel ca și pielea, părul poate fi oglinda sănătății noastre. Cu toții ne dorim un păr bogat și frumos, însă din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu căderea părului, indiferent de vârstă sau gen. Cu toate acestea, este important să știm care sunt cauzele ce au provocat această afecțiune, dar și cum putem combate această problemă.

Descoperă în rândurile de mai jos de ce ne cade părul, cum putem scăpa de această problemă, dar și sfaturi utile de la medicul dermatolog, prof. dr. Gulsum Gencoglan.

De ce cade părul

Citește și: Cum să prepari un șampon natural cu aloe vera și ceapă. Trucul util pentru toate femeile care vor să prevină căderea părului

cauze caderea parului
Cauzele căderii părului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Care sunt cele mai frecvente cauze ale căderii părului

Căderea părului nu mai este asociată doar cu înaintarea în vârstă, deoarece tot mai multe persoane se confruntă cu această situație neplăcută.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Pentru a combate această afecțiune, este necesar de unde provine.

Unul din factorii ce duc la căderea părului este stresul, așa că nu este de mirare că adesea persoanele care trec printr-o perioadă stresantă sau printr-un șoc emoțional, tind să se confrunte cu pierderea firelor de păr. De asemenea, doctorul a explicat că și anumite diete lipsite de nutrienți pot duce la căderea părului, deoarece firului îi este imposibil să se reconstruiască.

„Părul este o anexă dinamică a pielii și are o durată de viață normală de 2 până la 6 ani.

După aceea, firul de păr trebuie să cadă și să crească din nou, așa că noi considerăm că o pierdere de aproximativ 50 până la 100 de fire pe zi este normală. Căderea părului poate apărea din cauze hormonale, pot fi pierderi de păr în anumite zone ale scalpului, numită alopecie aerată, dar poate apărea și din cauza modificărilor hormonale bruște după sarcină, sau pot fi căderi de păr sezoniere.”
, a explicat medicul dermatolog.

Care sunt factorii care agravează această problemă

caderea parului
Căderea părului[Sursa foto: Freepik]

Cu siguranță în cele mai multe cazuri, căderea părului reprezintă o problemă ce vine din interiorul organismului. Cu toate acestea, există și unii factori ce pot agrava această problemă. Spre exemplu, vorbim aici de o alimentație săracă în nutrienți și minerale sănătoase. Este important să consumăm cât mai multe fructe și legume, dar și fibre și proteine din surse sigure.

O dietă ce nu include aceste tipuri de alimente, va înrăutăți situația căderii firelor de păr. De asemenea, este important cum tratăm firele de păr și la exterior. După ce te-ai spălat pe cap, evită uscarea cu prosopul prin frecare, deoarece nu vei face decât să rupi firele de păr. Mai mult, este vital să îți hrănești părul cu diverse uleiuri nutritive, ce îl vor ajuta să își recapete vitalitatea.
Este esențial să ai grijă și la modul de pieptănare, pentru a nu rupe firele de păr și a nu afecta scalpul.

„Slăbirea unghiilor, în special, uscarea pielii și pierderea vitalității pielii reprezintă simptome importante. Vitaminele, fierul, mineralele care se adaugă structurii părului sunt utilizate în producția musculată și producția de sânge. Deseori, pierderea părului coexistă cu simptome precum anemie și slăbiciune, probleme hormonale, afecțiunile tiroidei. ”, a specificat medicul specialist.

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

Ce remedii se pot găsi pentru stoparea căderii părului

remedii caderea parului
Remedii căderea părului[Sursa foto: Freepik]

Deși există procedura de implant de păr, la care apelează în special domnii, există și remedii ce pot stopa căderea părului, astfel încât să îți păstrezi podoaba ta capilară. În funcție de tipul de cădere al părului și de cauzele acestei situații, doctorul a explicat că există mai multe metode de combatere a acestei afecțiuni.  

„În cazul pierderilor de păr localizate, acordăm prioritate mai mult tratamentelor medicale, în special prin proceduri de mezoterapie, suplimente dacă există o deficiență. O altă abordare este aplicarea tratamentelor cu celule stem, pentru căderea rapidă a părului. În cazul căderii cronice a părului, adică părul a căzut și nu a mai crescut o lungă perioadă de timp, planul de tratament ar trebui să fie mai lung.”, a declarat specialistul.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Secretul etern al frumuseții. Învață de la bunica cele mai bune trucuri vintage

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să soluționeze problema

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies