Când trecem la ora de iarnă?

Când trecem la ora de iarnă?
Când trecem la ora de iarnă?

Trecerea la ora de iarnă 2019 se face în ultimul weekend din luna octombrie,  mai exact, duminică, pe 27 octombrie 2019.

Echinocțiul de toamnă 2019 are loc în data de 23 septembrie la ora 07.50 UTC, 10.50 ora României, iar trecerea la ora de iarnă 2019 se face în ultimul weekend din luna octombrie,  mai exact, duminică, pe 27 octombrie 2019.

Motivul pentru care s-a decis schimbarea orei și trecerea la ora de iarnă este tocmai pentru a beneficia cât mai mult de lumină naturală pe parcursul unei zile. 

Așadar, în noaptea de 26 spre 27 octombrie, ceasurile se vor da cu o oră înapoi și se trece la ora de iarnă 2019. Ora 4:00 va deveni ora 3:00, deci vom dormi mai mult cu o oră.

Citeste si: ECHINOCŢIUL DE TOAMNĂ 2019. Tradiţii şi obiceiuri. Ce NU este bine să faci NICIODATĂ în aceste zile. Când devine ziua egală cu noaptea

Schimbarea orei se face în România încă din anul 1932. În ultima perioadă, trecerea de la ora de vară la ora de iarnă a fost intens dezbătută, multe țări alegând să renunțe la acest mecanism. În total sunt 74 de țări care schimbă ora, 175 care nu au schimbat ora niciodată și 68 care au decis să renunțe la schimbarea orei.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Când trecem la ora de iarnă?

La începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de iarnă şi în UE.

În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă, deoarece trebuie să se culce cu o oră mai devreme decât s-au obişnuit. Pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase. În anumite cazuri, schimbarea orei poate afecta ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

Potrivit specialiștilor însă, cei mai mulţi dintre noi îşi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. După câteva zile, cei mai mulți oameni se vor obişnui cu noul program.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Întâlnirea neașteptată pe care Ana Morodan a avut-o într-un restaurant, cu o persoană pe care nu a mai văzut-o de 20 de ani. “Mi-am dat seama că oamenii care ne modelează nu dispar niciodată.”

Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Daniela Gyorfi dezvăluie ultima discuție a soțului ei cu Liviu Guță, înainte ca artistul să dispară: „Pe George l-a sunat”. Vedeta are o ipoteză șocantă

Marius Elisei se confruntă cu noi acuzații. Ce îi reproșează Oana Roman: "Am plâns pentru că e foarte greu"

Sărbători de coșmar pentru Oana Roman și fiica ei: „Tatăl ei nu a sunat-o, nu i-a dat nici măcar un mesaj de Crăciun”

Damla Sönmez, care joacă rolul Dilruba în serialul Aziz, apariție uluitoare pe covorul roșu! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la Gala Premiilor Fluturele de Aur

"L-am văzut!" - Dezvăluiri cutremurătoare despre Yanis, băiețelul sfâșiat de câini la Craiova


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies