Când se termină izolarea în România! Ce spune profesorul Streinu-Cercel


Cunoscutul profesor Streinu-Cercel a dezvăluit cât ar mai putea dura izolarea in România. Iată care este data posibilă pentru a ieși din izolare.


In articol:

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, a vorbit despre izolarea la care sunt supuşi în acest moment românii şi despre momentul în care aceasta va lua sfârşit.

Medicul vorbeşte despre începutul lunii iunie, adică aproape 10 săptămâni în care românii ar trebui să rămână izolați în locuințele lor.

Citeste si: Specialiștii ANM, anunț teribil! Un val de aer rece de la Polul Nord va traversa România

“Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT”, a declarat Adrian Streinu-Cercel în emisiunea lui Marius Tucă de pe mediafax.ro.
“Categoric”, a mai răspuns medicul la întrebarea dacă la începutul lui iunie s-ar putea relua activitatea în România.

Când se termină izolarea în România! Ce spune profesorul Streinu-Cercel

„Bilanţul de până astăzi este foarte trist. Mi-aș fi dorit să fie altfel”

Citeste si: Un angajat de la Aeroportul ”Henri Coandă” a fost diagnosticat cu coronavirus

Rugat să facă un bilanţ la o lună după debutul pandemiei de coronavirus şi în România, managerul de la “Matei Balş” a răspuns:

“Bilanţul de până astăzi este foarte trist. Mi-aș fi dorit să fie altfel, dar din păcate nu este. Împreună cu colegii de la Ministerul Sănătății s-a elaborat planul Alb, în care s-a stabilit cine intră în prima linie și când. Ne interesează cu ce forțe din linia întâi suntem la bătaie. În momentul de față rețeaua de boli infecțioase din România e în prima linie. În prima linie sunt infecţioniştii și pneumologii. Urmează spitalele de suport, gândite că să reușim să facem față acestei pandemii, mobilizarea a fost exemplară. Trebuie să eșalonăm această bătălie astfel încât să ne conservăm resursă umană. Mobilizarea a fost generală. Aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor că nu au făcut niciun pas înapoi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Incredibil, în ce stare se afla Emi Pian cu puţin timp înainte să moară! Ce a postat pe facebook?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri