Când se maturizează femeile

Când se maturizează femeile
Când se maturizează femeile

Află din rândurile următoare când se maturizează femeile în comparație cu bărbații.

Maturizarea reprezintă un subiect de interes, atât pe plan personal, cât și când vorbim despre o relație amoroasă. Specialiștii în domeniu au confirmat faptul că bărbații se maturizează mai greu decât femeile, iar acest lucru depinde foarte mult de o serie de factori prezenți în copilăria celor doi.

De multe ori, faptul că unul dintre parteneri nu este suficient de matur sau că nu reușește să se desprindă de postura de copil și să devină adult, afectează foarte mult calitatea vieții de cuplu.

În acest caz, este foarte important să-l înțelegem pe partener și să acționăm astfel încât să păstrăm relația de cuplu pe o direcție constructivă.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Cristian Andrei, psiholog, a vorbit despre procesul de maturizare al femeilor în comparație cu bărbații.

Maturizarea femeilor VS. maturizarea bărbaților

Citește și: Care sunt efectele alcoolului în relația de cuplu. „Când te lupți cu alcoolismul este ca și cum te-ai lupta cu un monstru.”

Maturizarea femeilor VS. maturizarea bărbaților
Maturizarea femeilor VS. maturizarea bărbaților[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Potrivit specialistul în domeniu, băieții devin foarte greu bărbați cu adevărat, iar acest lucru se datorează unei influențe profunde a mamei în viața viitorului bărbat, încă din copilărie.

Băieții nu sunt nici femei și nici bărbați până la vreo 30 de ani cam așa.

Mama are un efect foarte important în viața unui băiat și în maturizarea lui.  În acest caz depinde foarte mult cât de activă este mama pentru că mama într-adevăr este un personaj central care își dorește să-l țină pe acest bărbat ideal care este fiul ei, prin comparație cu soțul ei imperfect, pe lângă ea .”, spune specialistul în domeniu.

În acest caz, este foarte important ca mama să-l lase pe viitorul bărbat încă din copilărie să fie independent, să se detașeze de căldura sânului mamei și să pășească către o relație de prietenie cu

tatăl, care constituie modelul masculinității.

În caz contrat, dacă mama refuză să-l lase pe copil să aibă o relație mai puternică cu tatăl decât cu ea și îl ține legat într-un fel de ea, atunci acest lucru poate să aibă un efect negativ asupra procesului de maturizare al viitorului bărbat.

Acest lucru este valabil și în cazul fetelor, doar că în sens invers. Femeile se maturizează mai repede pentru că în viața lor apare tatăl ca întruchipare a idealului de bărbat, ele continuând să caute în viitori parteneri un model al acestuia.

Bineînțeles că în cazul în care tatăl la rândul lui exercită o atitudine de monopol asupra fetei, și ea la rândul său se va maturiza mai greu.

Acele fete care se îndrăgostesc de bărbați mai în vârstă sunt fetele care au avut un tată fascinant, cult, manierat, iubitor, care îi acorda ei prioritate. Este acea fată care caută protecția, nu își face proiecte de viață, consideră că trebuie să fie doar frumoasă și atât, fără să aibă competență profesională și nici măcar nu își permite să nască un copil pentru că ea însăși este un copil

. Copiii imaturi, fie că sunt fetițe sau băieți, sunt copii care au fost ținuți la umbra nucului familiar, excesiv de mult, ca protecție împotriva străinilor. ”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză, potrivit medicilor legiști- kanald.ro

Citește și: VIDEO ”Dacă mă accepți așa, dacă nu, ciao”. Antoni a răbufnit! Concurentul, la un pas de a pune stop relației cu Rebecca. Ce a făcut bruneta l-a scos complet din minți- stirilekanald.ro

Ce trebuie să faci atunci când ești într-o relație cu un bărbat imatur

Citește și: Avantaje și dezavantaje în relațiile cu diferențe mari de vârstă. „Diferența de vârstă este un factor, dar nu este cel mai important”

Ce trebuie să faci atunci când ești într-o relație cu un bărbat imatur
Ce trebuie să faci atunci când ești într-o relație cu un bărbat imatur[Sursa foto: freepik]

În cazul în care partenerul tău dă dovadă de imaturitate și are o legătură cu mama lui mai puternică decât cea cu tine, specialistul în domeniu ne recomandă să îi dăm timp și să îl ajutăm să se maturizeze prin adoptarea unor comportamente specifice mamei lui, astfel încât să facilităm oarecum trecerea de la stadiul de băiat, la cel de bărbat.

Arhetipul tatălui este necesar ca o proteină a vieții și arhetipul mamei la fel. Maturizarea este o dezvoltare, iar aceasta necesită timp. Este adevărat că uneori există și calea scurtă, de exemplu, o cumpănă în viață .”, a precizat specialistul în domeniu.  

Ce trebuie să faci atunci când ești într-o relație cu un bărbat imatur
Ce trebuie să faci atunci când ești într-o relație cu un bărbat imatur[Sursa foto: pexels]Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum să-ți exprimi sentimentele într-un mod pozitiv. 5 sfaturi care te vor ajuta

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta, de la ora 23:00, la Kanal D

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies