Când se împodobește, de fapt, bradul! Mulți nu știu


Bradul este vedeta Crăciunului, dar nu toată lumea știe când se împodobește, de fapt, acesta. Fiecare îl face în funcție de timpul liber, dar tradiția spune că nu este bine să fie împodobit oricând.


In articol:

Bradul este piesa de rezistență a Crăciunului! Nu ne putem imagina cum ar arăta sărbătorile de iarnă fără pomul verde, frumos aranjat, sub care Moș Crăciun așează liniștit cadourile mult așteptate. Știți însă când trebuie împodobit?

În ce zi trebuie să împodobim bradul

Datina împodobirii bradului este una dintre cele mai frumoase, din perioada sărbătorilor de iarnă. Acest pom a devenit un adevărat simbol al Crăciunului. Globuri în toate culorile, beculețe și multă beteală, acestea sunt ingredientele unui brad reușit.

Romanii obișnuiau să împodobească bradul atunci când sărbătoreau Saturnaliile. Aceasta era o sărbătoare dedicată zeului Saturn și avea loc în timpul solstițiului de iarnă. Creștinii au preluat acest obicei, doar că minunatul pom se transformă în vedetă cu ocazia Crăciunului.

La început, oamenii decorau bradul cu mere, nuci, lumânări, dulciuri și câteva figurine făcute din lemn. În zilele noastre, tehnologia a ajuns deja la un alt nivel, iar ornamentele pentru brad sunt din ce în ce mai spectaculoase.

Mai mult, clasicul brad verde este înlocuit, de cele mai multe ori, cu unul artificial. Fiecare om împodobește bradul atunci când are timp liber sau atunci când vrea să aducă mai repede în casă spiritul sărbătorilor de iarnă.

Cu toate acestea, tradiția spune că bradul ar trebui împodobit doar în seara de ajun, adică pe 24 decembrie. De asemenea, țineți cont că orice pom de Crăciun trebuie să aibă o stea în vârf și câțiva îngerași pe ramuri.

Ce reprezintă, de fapt, ornamentele din bradul de Crăciun?

Tradiția bradului de Crăciun a fost adoptată și de creștini datorită Sfântului Bonifaciu. Acesta era un călugăr din Anglia, care într-o zi s-a întânit cu niște păgâni care voiau să sacrifice un copil, sub un stejar, în cinstea zeului Thor.

Sfântul Bonifaciu a doborît copacul cu o singură lovitură de pumn, iar în locul acestuia a crescut un brad. Călugărul le-a transmis păgânilor că bradul reprezintă Copacul Vieții și că este dovada că Iisus Hristos există.

Mai mult, Sfântul a spus că forma de triunghi a bradului este, de fapt, Sfânta Treime. De aceea, acest pom a devenit un simbol al Crăciunului, sărbătoarea Nașterii Domnului.

Înainte de a împodobi bradul, trebuie să știți și ce reprezintă ornamentele pe care le veți agăța în el. Astfel, steaua din vârf este, de fapt, semnul venit din cer care a anunțat nașterea Domnului. Bradul trebuie să aibă și ceva de culoare roșie, cre reprezintă sacrificiul lui Iisus Hristos, pentru mântuirea oamenilor.

Este bine ca pomul de Crăciun să fie verde, pentru că această culoare arată viața veșnică. De asemenea, nu uitați să agățați în brad și câteva lumânări, în semn de recunoștință pentru steaua din Bethleem.

Ca să vă fie mai ușor să împodobiți bradul, mai întâi puneți instalația. Începeți de la baza pomului și rotiți beculețele de jur-împrejur, până ajungeți la vârf. După aceea, agățați globulețele, în funcție de imaginația fiecăruia. La sfârșit, puneți și beteala. Pentru ca bradul să nu fie prea încărcat, ideal ar fi să alegeți o singură culoare pentru beteală.


Abonează-te pe

Citește și:

Rafaelo de la "Puterea Dragostei" și-a făcut praf Mustangul! Fostul concurent a făcut accident seara trecută

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

O fostă concurentă de la Puterea dragostei, în prag de nuntă? „Am fost cerută!”

Raed Arafat, despre relaxarea restricțiilor: ”Noi spunem că ne relaxăm..."

Rețetă de omletă cu cartofi. Cum se prepară și ce mirodenii trebuie să pui în ea

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Aseara, Romania a urmarit cu sufletul la gura batalia dintre Faimosi si Razboinici, in jocul pentru Imunitate, castigat de Razboinici; Roxana Nemes, nominalizata de Faimosi pentru eliminare

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri