Când scăpăm de coronavirus? Calculele de ultimă oră pun pe jar românii


Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că se observă o „tendință de apropiere de un platou”, adică de un număr constant de cazuri noi, iar asta pentru că „nu suntem într-o situație de creștere” a numărului de cazuri noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus.


In articol:

Orban: Se observă o „tendință de apropiere de un platou”

Totodată, premierul României a declarat că nu trebuie să ne relaxăm, pentru că suntem departe de momentul în care vom putea spune că s-a terminat totul, dar că revenirea la normalitate depinde de respectarea măsurilor impuse de autorități. 

„Președintele, împreună cu Guvernul, analizează situația. Președintele a luat decizia de prelungire cu încă 30 de zile a stării de urgență. Urmărim cu mare atenție evoluția epidemiei și pregătim, în timpul acesta, revenirea la normalitate. Revenirea la normalitate depinde, în mare măsură, de modul în care românii respectă regulile și recomandările, care sunt formulate.

Cu cât diminuăm răspândirea virusului mai mult, cu atât timpul în care vom reveni, momentul în care vom reveni la normalitate va fi mai apropiat.

Estimările epidemiologilor sunt privitor la vârful epidemiei că va fi în jurul datei de 1 mai – sigur, nu este o certitudine.

După ce vom trece de vârful epidemiei, probabil se va diminua numărul de cazuri noi de cetățeni români care sunt infectați cu coronavirus. În funcție de evoluții, vom lua toate măsurile de revenire la normalitate. Ne dorim ca acest lucru să se petreacă cât mai repede posibil.

Pe de altă parte, simt deja o anumită relaxare. Nu trebuie să apară această relaxare.

 

Chiar dacă ținem sub control răspândirea virusului și se vede de câteva zile că suntem deja pe un platou, adică nu suntem într-o situație de creștere, nici în progresie artimetică, nici în progresie geometrică a cazurilor. Există o tendință de apropiere de un platou, adică de un număr constant de cazuri noi.

Când scăpăm de coronavirus? Calculele de ultimă oră pun pe jar românii
coronavirus

Suntem departe de momentul în care să ne relaxăm. Îi rog pe români să mai reziste, să respecte condițiile de izolare, de distanțare fizică, să respecte regulile stabilite” , a declarat premierul Ludovic Orban, miercuri seară, în direct la B1 TV.

Citeste si: Interdicții de Paște. Ce nu vor avea voie să facă românii de sărbătorile pascale

„Am depășit momentul de criză a materialelor”

Ludovic Orban a vorbit și despre echipamentele de protecție produse în România și a afirmat că România a depășit momentul de criză a materialelor. 

„Acționăm pe două direcții. Cred că am depășit momentul de criză a materialelor. Deja au intrat fie prin achizițiile Unifarm, fie prin achizițiile derulate prin ONAC, fie prin intermediul unor parteneri gen Crucea Roșie, dar de asemenea și prin implicarea unor parteneri privați avem intrări de cantități semnificative în România, pentru toate categoriile de materiale, echipamente, substanțe și medicamente de tratare, astfel încât să abordăm cu mai multă încredere viitorul.

In ceea cec priveste mastile pentu populati,e pe langa importuri, suntem angrenati intr-un efort de sustinere a producatorilor romani care au ca obiectiv intro in pro interna a acestui tip de materiale echipamente subtane necesare.

Deja se produc în România măști chirurgicale, combinezoane, substanțe dezinfectante, iar numărul producătorilor va crește. De asemenea, susținem mai multe companii, care au ca proiect introducerea în fabricație a măștilor de tip FFP2 și FFP 3, care sunt necesare pentru personalul sanitar din prima linie. Avem încredere că, după 15 aprilie, vor putea pune în funcțiune utilajele achiziționate”, a spus Orban.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Familia vine înainte de orice.” Denisa Tănase își dorește un copil

Invitație la Târgul de Carte Gaudeamus - Maria Crișan vă așteaptă să aflați povestea din spatele cărții sale pentru copii

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Copilul tău se comportă total nepotrivit? Ce trebuie să faci în această situație?

„Cât ați fost de prostiți.” Daniela Iliescu, declarație agresivă, după ce a apărut știrea falsă că partenerul ei, Culiță Sterp, a omorât un om, în urma unui accident rutier

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețetă de Sarailie. Unul dintre cele mai îndrăgite preparate turcești
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri