Când începe postul Crăciunului în 2020. Seara în care se lasă sec

Când începe postul Crăciunului în 2020. Seara în care se lasă sec

Postul Crăciunului începe, ca în fiecare an, în luna noiembrie. Acesta dureaza 40 de zile, iar seara în care se lasă sec este la fel de importantă.

A rămas mai puțin de două luni până când vom sărbători, din nou, Crăciunul. Chiar dacă anul acesta sărbătorile vor fi, cu siguranță, atipice, totuși există anumite tradiții care nu se vor schimba niciodată.

Printre acestea se numără și Postul Crăciunului. 

Postul Crăciunului, mai ușor decât cel al Paștelui

Anul acesta, Postul Crăciunului va începe pe data de 15 noiembrie. Chiar dacă durează 40 de zile, acest post este mai permisiv și mai ușor de ținut, spre deosebire de Postul Paștelui, care are mult mai multe restricții. 

Lăsatul secului pentru Postul Crăciunului va fi în seara de 14 noiembrie, atunci când este sărbătorit Sfântul Filip.

Perioada de post se va încheia, bineînțeles, pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Cei care vor să țină acest post trebuie să știe că vor avea voie să consume pește de mai multe ori. 

De fiecare dată când în calendar este o sărbătoare cu cruce roșie, înseamnă că este dezlegare la pește. În plus, dacă lunea, miercurea sau vinerea este ziua vreunui sfânt mare, trecut cu cruce neagră, credincioșii au voie să consume atât untdelemn, cât și vin. 

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

De asemenea, în fiecare sâmbătă și duminică, până pe data de 20 decembrie, toți cei care țin post trebuie să știe că pot mânca pește. În

restul zilelor, nu se consumă niciun fel de mâncare de dulce. Asta înseamnă că sunt interzise carnea, lactatele și ouăle. 

Pe întreaga perioadă a postului, nu se fac nunți și botezuri. Nu doar abținerea de la mâncare este însă importantă în aceste zile. Cu toții trebuie să încercăm să fim mai buni și să ajutăm, atât cât putem, pe oricine are nevoie. Faptele bune contează la fel, dacă nu mai mult, decât ceea ce consumăm. 

Când este dezlegare la pește în Postul Crăciunului

Ca să vă fie mai ușor, o să vă spunem exact care sunt zilele din Postul Crăciunului în care veți avea voie să mâncați pește. Lăsatul Secului va fi sâmbăta viitoare, pe 14 noiembrie. Chiar dacă sâmbetele și duminicile sunt zile cu dezlegare la pește în acest post, totuși în primul week-end nu se mănâncă de dulce. 

Citește și: „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV- Zborurile care au salvat sute de copii cu afecțiuni grave. Adelina Toncean: ”Mi se pare atât de emoționant când văd zborurile noastre pe tabela aeroportului și avionul pregătit. Realizezi de cât este în stare omenirea”- stirilekanald.ro

Așadar, iată când este dezlegare la pește:

 • 21 noiembrie, Intrarea în biserică a Maicii Domnului- cruce roșie
 • 22 noiembrie- duminică
 • 23 noiembrie, Sfântul cuvios Antonie de la Iezerul Vâlcii- luni, cruce neagră
 • 28 noiembrie – sâmbătă
 • 29 noiembrie- duminică
 • 30 noiembrie, Sfântul Apostol Andrei- cruce roșie
 • 5 decembrie, Sfântul Sava cel Sfințit; Sfântul Mucenic Anastasie; Sfântul Cuvios Nectarie- sâmbătă, cruce neagră
 • 6 decembrie,  Sfântul Ierarh Nicolae- cruce roșie
 • 7 decembrie, Sfânta Muceniță Filofteia- cruce neagră
 • 12 decembrie, Sfântul Spiridon al Trimitundei- cruce neagră
 • 13 decembrie, Sfântul Ierarh Dosoftei- cruce neagră
 • 19 decembrie- sâmbătă

Pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, trebuie să mâncați doar seara și nu orice. Tradiția spune că este bine să consumați grâu fiert îndulcit cu miere, covrigi și turte din făină și poame. Citește și:

Cine este Gigi Becali. “Eu am fost născut în lagărul de concentrare. Şi mama mea, când era însărcinată, se ruga să aibă un băiat.”

Balanta (23 septembrie - 22 octombrie): Horoscopul Lunii Octombrie

ego.ro Plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”


Parteneri
Cookies