Când devin genele false un pericol pentru ochi

ce nu trebuie sa faci dupa ce iti pui gene

Ce nu trebuie să faci după ce îți pui gene

Află din rândurile următoare sfaturi cu privire la aplicarea genelor false, dar și când acestea devin un pericol.

Privirea unei doamne poate fi provocatoare, mai ales atunci când are un machiaj care să o avantajeze. De-a lungul timpului, femeile au încercat mereu să aibă genele mai lungi, fie că vorbim de rimel sau de gene false. Totuși, în momentul în care alegi să îți pui gene false este de preferat să apelezi la un specialist și să te informezi și în ceea ce privește riscurile la care te expui.

Când devin genele false periculoase

Citește și: 10 trenduri de îngrijire și make-up pe care să le încerci în 2024

contraindicatii gene false
Contraindicații gene false[Sursa foto: freepik]

Citește și: Eleganța fără compromisuri. Cele 10 Elemente pe care femeile nu trebuie să le aleagă niciodată la o întâlnire

Există mai multe tipuri de gene false.

Există cele temporare, care se poartă doar la un anumit eveniment, la un machiaj special, după care se dau jos și cele fir cu fir, care sunt făcute pentru a rezista mai mult timp. Pentru cea de a doua opțiune, este esențial să mergi la întreținere, o dată la trei săptămâni. Din cauza faptului că ochiul este o zonă a corpului foarte sensibilă, există anumite riscuri la care femeile se expun atunci când aleg să poarte gene false.
Medicul primar oftalmolog, Sânziana Istrate, a explicat ce se poate întâmpla atunci când ne punem gene false și nu respectăm indicațiile specialistului:

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

„Cred că nouă fetelor ni sunt bune, pentru că ne fac mai frumoase. Pe de altă parte, din perspectiva oftalmologului, nu sunt întotdeauna o fericire, pentru că putem avea din păcate și consecințe neplăcute, din cauza purtării incorecte a acestora.

Trebuie să le și îngrijești cum îți recomandă doamna, pentru că rolul lor este de apărare a ochilor și se pot aduna o serie de lucruri de afară, de la alergeni, la bacterii, paraziți, motiv pentru care este bine să le cureți de fiecare dată cu foarte mare atenție. În realitate, foarte puțină lume poate să nu experimente alergie la lipici, deși trebuie să știm cu toții că lipiciul ajunge în ochi în cantitate infimă, când lăcrimăm de exemplu, pentru că lacrima ajunge la gene, el se dizolvă în lacrima aceea, care este în contact direct cu suprafața oculară.”,
a epxlicat doctorul oftalmolog.

probleme gene false
Probleme gene false[Sursa foto: freepik]

Așdar, doamnele care aleg să recurgă la această procedură trebuie să își asume faptul că va fi nevoie de o îngrijire suplimentară a genelor false, peste care să nu treacă. De asemenea, doctorul a mărturisit că zi de zi, ochiul nostru intră în contact cu substanțe toxice, atunci când ne machiem.

„Pielea este foarte sensibilă, dar inclusiv conjunctiva, corneea pot intra în legătură cu machiajul și nu de multe ori, când pacientul vine la control, vedem urme de sclipici în ochi.”, a precizat doctorul Sânziana Istrate.

Ce a pățit Raluca Bădulescu din cauza genelor false

sfaturi gene false
Sfaturi gene false[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: "Te iubesc, îngerul meu". Mesajul cutremurător al mamei Ioanei Beatrice, tânăra ucisă de proprietarul magazinului în care muncea. Familia fetei se pregătește pentru procesul criminalului - stirilekanald.ro

Se știe că blondina este o mare fană a machiajului, a unghiilor și a genelor false, dar și a perucilor. Cu toate că vedeta este întotdeauna atentă la look-ul pe care îl are, pentru ca fiecare apariție a ei să fie una senzațională, Raluca s-a confruntat cu o alergie la ochi. Vedeta a povestit că din cauza soluției de scoatere a genelor false, s-a ales cu o problemă la nivelul ochilor, care a făcut-o să nu mai poarte gene false o vreme, chiar la filmările emisiunii „Bravo, ai stil!”. Chiar și după acest episod neplăcut, Raluca nu a renunțat la genele false, ci a schimbat metoda prin care le îndepărta, pentru a aplica unele noi.

„Situația care s-a întâmplat cu alergia a fost următoarea: Am făcut alergie la remover, nu la lipici. De atunci, genele se dezlipesc atent la salon, cu penseta, nu mai lucrăm cu remover și de aia nu mai fac alergie. Nu mă doare pentru că sunt deja crescute și este o procedură specifică și se ocupă fetele de mine.”, a povestit Raluca Bădulescu.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Uleiuri esențiale pentru cicatricile de acnee

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies