Cand a aparut astrologia si cat adevar este


Cand a aparut astrologia si cat adevar este

Astrologia reprezintă studiul influenţei pe care corpurile cereşti o au asupra noastră, de regulă stelele şi planetele. Anumite persoane cred că astrologia se referă doar la zodii, însă astrologii susţin că zodiile reprezintă doar o parte limitată din tot ceea ce presupune acest domeniu. Poziţia astrelor în momentul naşterii unei persoane contează foarte mult, deoarece îi influenţează personalitatea, cariera şi relaţiile amoroase.

 

Mulţi oameni sunt sceptici în privinţa acurateţii astrologiei. În timp ce unii dintre aceştia consideră că în spatele ei se află ştiinţa, alţii sunt de părere că nu este decât un mit. Însă, majoritatea persoanelor sunt preocupate de astrologie, mai ales pentru că vor să afle la ce sunt predispuse zi de zi, fie şi doar din curiozitate sau amuzament. Se pare că există nişte tipare astrale, o predispoziţie ca anumite evenimente să aibă loc, iar oamenii interesaţi pot profita la maximum de oportunităţi şi pot fi atenţi la situaţiile delicate.

 

Cand a aparut astrologia?

 

Structurile pe care se bazează astrologia au apărut în lumea antică s-au dezvoltat în paralel în fiecare cultură de pe Pământ. În jurul anului 130 î.Hr. celebrul astronom Hiparh a descoperit fenomenul de precesie a echinocţilor, fapt care a servit şi în astrologie. Doi astrologi importanţi care au contribuit semnificativ la ceea ce cunoaştem în prezent despre astrologie sunt Antioh din Atena şi Dorotheus din Sidon, care au trăit în secolul I d.Hr.

Ptolemeu, un astrolog, astronom şi matematician grec, a avut şi el un rol important în acest sens, deoarece astrologia vestică are ca fundament opera lui, „Tetrabiblos”, apărută în secolul al doilea d.Hr. Ptolemeu a continuat munca predecesorilor lui, a dezvoltat teorii şi a explicat pentru prima dată detaliat cum funcţionează Casele astrologice şi ce presupun semnele zodiacale. Acesta a descris universul ca un set de sfere concentrice care au Pământul în centru.
Sistemul său s-a folosit până în 1543, când Copernic a venit cu teoria care a şocat lumea, conform căreia în mijlocul universului se află Soarele, nu Pământul.

 

Cât adevăr este în astrologie?

 

Astrologia înseamnă în zilele noastre mai mult presupunere decât ştiinţă în adevăratul sens, deoarece depinde de interpretarea pe care o oferă astrologul. În ciuda acestui fapt, se acordă o mare atenţie astrologiei, iar specialiştii observă în continuare astrele pentru a perfecţiona sistemele elaborate cu ajutorul cărora se fac predicţiile. Deşi acum sunt considerate ca fiind două domenii diferite, astrologia şi astronomia au fost interpretate în strânsă legătură până la sfârşitul secolului al XVII-lea. Astrologia a fost considerată ştiinţă până în acea perioadă, dar începând cu secolul al XVIII-lea, în perioada Iluminismului, aceasta a fost considerată demodată şi i s-a retras statutul de ştiinţă...

 

În concluzie, oamenii de ştiinţă nu au găsit încă dovezi suficiente pentru a considera că astrologia este o ştiinţă, dar studiile şi structurile astrologice au diverse tipare specifice care sunt predispuse să se repete la un anumit interval, aşadar există posibilitatea ca multe lucruri să se adeverească. Dacă astrogramele şi horoscoapele sunt realizate de persoane cu adevărat competente, atunci există şanse mari ca anumite evenimente să aibă loc. Însă, rămâne la alegerea fiecărei persoane cât de mult se concentrează asupra lor şi câtă atenţie acordă celor aflate. De aici şi zicala: „Astrele predispun, dar omul dispune!“.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ionut Sugacevschi a explicat de ce refuza, de fapt, banii lui Vladimir pentru nunta

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Misterul inelului de pe degetul lui Catalin Cazacu! “M-am insurat”!

Catalin Cazacu a postat o imagine alaturi de Vladimir Draghia si i-a transmis un mesaj! Cine i-a dat LIKE atunci cand a vazut fotografia

WOW sau BAU? Viorica Dancila, in atentia Iuliei Albu! Ce a spus despre stilul vestimentar al premierului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

„Nunta nu trebuia să aibă loc”. Ce decizie a luat Ana Baniciu, după ce mama ei a murit

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Horoscop
Parteneri