Institutul Național de Sănătate Publică cere carantinarea Capitalei și a județului Ilfov.
După ce numărul persoanelor infectate crește din ce în ce mai mult pe zi ce trece, reprezentanții INSP solicită carantinarea Capitalei și a județului Ilfov. Doar în ultimele 24 de ore la nivel național s-au înregistrat peste 16.000 de cazuri noi și sute de decese cauzate de Covid-19
Ministerul Sănătății și CNCCI au primit o solicitare din partea reprezentanților Institutului Național de Sănătate Publică care vor carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov cât mai repede posibil.
Citeste si: Albert Oprea, testat pozitiv cu Covid-19! Cum se simte fostul concurent de la Survivor România
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Florin Cîțu, despre carantinarea Capitalei
Cu toate acestea, Florin Cîțu a anunțat că nu se va lua în considerare carantinarea Bucureștiului, potrivit declarațiilor din cadrul conferinței de presă de joi. Pe de altă parte, acesta a menționat că au avut loc discuții despre implementarea certificatului verde „la orice activitate economică”. Astfel, persoanele care nu s-au vaccinat sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile nu vor avea acces aproape deloc în unitățile de acest gen.
„Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uită la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a declarat premierul interimar Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.
Citeste si: Școlile din Ilfov se închid! Incidența în județ a depășit 15 la mie
Institutul Național de Sănătate Publică a venit și cu excepții de la eventuala măsura a carantinării. Așadar, operatorii economici, creşele şi grădiniţele, activitatea cultelor religioase, slujbe şi rugăciuni, restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau din alte unităţi de cazare, piețele agroalimentare își vor putea desfășura activitățile între orele 8:00 – 17:00, iar activitatea de comerţ pentru produse alimentare şi cea de prestări servicii în spaţii închise şi/sau deschise, în intervalul 5:00-20:00.