București, la un pas de a intra în scenariul roșu! Rata de infectare a ajuns la 2,91 la mia de locuitori


Capitala este foarte aproape să intre în scenariul roșu, asta după ce a fost înregistrată o rată de infectare de 2,91 la mia de locuitori!


In articol:

Vești rele pentru locuitorii Bucureștiului! În doar 24 de ore rata de infectare cu noul coronavirus a crescut considerabil, astfel că în acest moment Capitala a ajuns la 2,91 gradul de incidență. Este din ce în ce mai probabil să intre în scenariul roșu, iar acest lucru va veni, bineînțeles, cu o serie de noi măsuri, dar și cu obligativitatea prezentării certificatului verde în anumite situații. 

Restricțiile impuse în contextul scenariului roșu ar însemna și închiderea unităților de învățământ. Ministrul Educației, Sorin Cămpeanu, declara în cursul zilei de marți că școlile s-ar putea închide începând cu data de 15 octombrie, iar elevii vor învăța în regim online, la fel ca anul trecut.

Citeste si: Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Bucureștiul este în pragul de a intra în scenariul roșu
Bucureștiul este în pragul de a intra în scenariul roșu[Sursa foto: PixaBay]

Localitățile din apropierea Capitalei care au rata de infectare de peste 3 la mie, potrivit datelor INSP:

 • Afumaţi -5,94
 • Berceni 3.32
 • Brăneşti – 4.04
 • Bragadiru – 4.10
 • Chiajna – 3.59
 • Ciorogârla – 3.51
 • Dărăşti – 3.31
 • Dobroeşti – 3.98
 • Glina – 3.61
 • Gruiu – 3.12
 • Mogoşoaia – 4.45
 • Otopeni – 3.76
 • Popeşti Leordeni – 3.49
 • Voluntari – 3.71

Citeste si: Raed Arafat, despre noile restricții care ar putea fi impuse în valul patru al pandemiei: „Până la carantinare există alte măsuri”

Sorin Cîmpeanu, despre închiderea școlilor

Ministrul a subliniat în urmă cu puțin timp că dacă se va menține trendul ascendent al ratei de infectare la fel ca până acum, începând cu luna octombrie, unitățile de învățământ se vor închide și astfel toți elevii vor trece din nou la sistemul de învățare online.

Acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni de la începerea cursurilor în format fizic. 

Potrivit oficialului, în România sunt șanse reale ca rata de infectare să depășească pragul de șase la mia de locuitori.

Așa cum a spus chiar ministrul Cîmpeanu, școlile vor rămâne deschise atâta timp cât rata de infectare la nivel de localitate nu va depăși pragul de șase la mia de locuitori. În urma datelor înregistrate în ultima perioadă de timp se pare că acest lucru este posibil să se întâmple cât de curând, a mai adăugat ministrul.

Citeste si: Este oficial! Românii cu venituri mici primesc bani pentru încălzire de la 1 noiembrie

Bucureștiul este în pragul de a intra în scenariul roșu
Bucureștiul este în pragul de a intra în scenariul roșu[Sursa foto: PixaBay]

„Vineri, erau 13 localități cu nivelul de 6 la mie depășit. Toată săptămâna acesta, din punct de vedere al raportării față de pragul de 6 la mie, sunt 13 localități care intră în online.

Automat școlile din aceste localități vor fi în online până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie. Sunt trei tipuri de motive pentru care s-a intrat în online: depășirea pragului de 6 la mie, motive de infrastructură care nu permit derularea activității cu respectarea tuturor normelor sanitare și cazuri de infectare confirmate.", a declarat ministrul Educației.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat! Spania intră în zona verde, iar Bulgaria în cea galbenă

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Certificatul verde a fost aprobat de CNSU! Românii sunt obligați să îl prezinte la nunți, în restaurante și în sălile de sport

Școlile și grădinițe, închise în cel mult trei săptămâni, potrivit cercetătorului Octavian Jurma

CITEȘTE: Cât timp se ia cătina cu miere. Beneficiile cătinei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe supa de pui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri