Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe

suc de cirese beneficii

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe

Sucul de cireșe poate oferi organismului nostru nenumărate beneficii. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile sucului de cireșe, oferite organismului nostru.

 

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe 

Poate crește puterea și poate reduce durerea musculară

Sucul de cireșe tartă poate ajuta sportivii și persoanele active fizic, reducând durerile și leziunile musculare. În comparație cu oamenii care au primit placebo, alergătorii de maraton care au băut suc de cireșe tartă înainte și în ziua evenimentului au raportat semnificativ mai puține dureri, dureri sau leziuni musculare.

Într-un alt studiu, alergătorii care au alergat un maraton au fost ajutați să se recupereze mai repede dacă au consumat suc de cireșe timp de două zile după eveniment. Conform unui alt studiu pe sportivi, sucul de cireșe îmbunătățește forța și recuperarea musculară.

Citește și: 7 beneficii surprinzătoare ale animalelor de companie care îți vor transforma viața

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe[Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 beneficii pentru sănătate ale falafelului și efecte secundare

Te-ar putea ajuta să dormi mai bine

Sucul organic de cireșe este o sursă naturală a hormonului melatonină și a precursorului său triptofan, care pot ajuta la gestionarea insomniei și la îmbunătățirea somnului. Oamenii care au consumat două porții de suc de cireșe pe zi timp de două săptămâni au observat o creștere de aproximativ 84 de minute în timpul somnului în medie.

Sucul de cireșe ar putea fi la fel de eficient ca valeriana în reducerea insomniei, conform unui alt studiu. Potrivit nutriționiștilor, sucul de cireșe a funcționat bine în smoothie-uri și capsule. Ei spun că au nici un efect secundar.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

beneficii pentru sanatate cirese
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe[Sursa foto: freepik]

Poate reduce simptomele artritei și gutei

Sucul de cireșe este cunoscut pentru a ajuta la reducerea durerii și inflamației articulare, în special cele cauzate de osteoartrită. După șase săptămâni, consumul zilnic de două porții de 240 ml de suc de cireșe fără zahăr a redus ușor durerea și rigiditatea asociate cu osteoartrita. În plus, studiile ar putea ajuta la gută, un tip de artrită inflamatorie cauzată de acumularea de cristale de acid uric, cu sucul de cireșe.

Se caracterizează de obicei prin episoade repetate de durere extremă și umflare. Pare că persoanele obeze și cu risc pot reduce nivelurile de acid uric consumând suc de cireșe tartă. Cireșele sunt de obicei folosite pentru a produce suc de cireșe. În Belgia, sucurile de cireșe sunt folosite pentru a face bere cu cireșe. Tratamentul obișnuit al gutei implică, de obicei, auto-îngrijire, evitarea alimentelor declanșatoare și evitarea consumului de medicamente.
Studiile indică faptul că consumul regulat de suc de cireșe ar putea reduce semnificativ frecvența acestor atacuri de durere. Consumul de cireșe reduce riscul de atacuri de gută, conform unei revizuiri a studiilor care citează efectele pozitive ale sucului de cireșe sau extractului de cireșe asupra nivelurilor de acid uric și gută. Conform Healthline, se pare că 2-3 porții de cireșe consumate pe o perioadă de 24 de ore pot avea rezultatele benefice asupra scăderii apariției de gută.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe[Sursa foto: freepik]

Ar putea promova sănătatea creierului

Sucul de cireșe conține fitonutrienți precum compușii fenolici și antioxidanții, care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ și la protejarea celulelor creierului de daune. Antioxidanții din sucul de cireșe pot ajuta, de asemenea, adulții în vârstă să reducă simptomele demenței ușoare până la moderate și să îmbunătățească funcția creierului. Sucul de cireșe poate ajuta, de asemenea, la calmarea durerii cauzate de deteriorarea nervilor. Conform National Library of Medicine, beneficiile pentru sănătate ale acestui consum asupra sistemului vascular și a creierului sunt mediate parțial de conținutul de flavonoide.

beneficii suc de cirese
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe[Sursa foto: freepik]

Poate ajuta la sprijinirea sănătății inimii

Studiile arată că antioxidanții din sucul de cireșe pot ajuta la tratarea afecțiunilor cardiovasculare. În cele din urmă, consumul regulat de suc de cireșe poate ajuta la reducerea colesterolului și tensiunea arterială sistolică.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

cirese beneficii
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe[Sursa foto: freepik]

Poate reduce anxietatea

Cu toate acestea, sucul de cireșe are unele efecte secundare care pot fi benefice, dar nu este un medicament pentru anxietate. Sucul conține o cantitate considerabilă de antioxidanți și substanțe antiinflamatorii, ceea ce contribuie la îmbunătățirea stării generale a unei persoane. Ameliorarea anxietății poate fi ajutată de îmbunătățirea sănătății generale. Sucul de cireșe acidulat conține, de asemenea, melatonină, un hormon care ajută la reglarea tiparelor de somn. Un somn mai bun poate ajuta la gestionarea anxietății și a stresului. Acest lucru nu este o modalitate de a trata singur anxietatea, dar are efecte pozitive care te pot ajuta să te simți mai calm și mai relaxat.

suc de cirese
Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe[Sursa foto: freepik]

Dozare și siguranță

După șapte până la zece zile de consum regulat de 480 mililitri de suc de cireșe, s-a constatat că sucurile de cireșe au devenit mai bune. Cu toate acestea, conținutul ridicat de sorbitol, un alcool de zahăr, al sucului de cireșe poate provoca probleme digestive pentru unii oameni.

Anumite medicamente care diluează sângele pot avea un efect secundar asupra quercitinei din sucul de cireșe. Ar trebui să consultați un medic înainte de a începe să consumați suc de cireșe în mod regulat.

Beneficiile pentru sănătate ale sucului de cireșe[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

8 beneficii pentru sănătate ale falafelului și efecte secundare

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies