Begonia –cele mai bune sfaturi pentru o creștere armonioasă! E o floare absolut superbă!


Este o floare cu un aspect bine conturat, delicat și este perfectă pentru a crește în ghivece. Prezența sa oferă viață și culoare oricărei încăperi. Poate lumina orice ambient prin explozia sa de culoare ce rezistă din mai până în octombrie, frumusețea ei fiind des asemănată cu cea a trandafirilor, mulțumită florilor mari, bătute cu petale franjurate.

Begonia – sfaturi pentru o creștere armonioasă! Este o floare cu un aspect bine conturat, delicat și este perfectă pentru a crește în ghivece. Prezența sa oferă viață și culoare oricărei încăperi. Poate lumina orice ambient prin explozia sa de culoare ce rezistă din mai până în octombrie, frumusețea ei fiind des asemănată cu cea a trandafirilor, mulțumită florilor mari, bătute cu petale franjurate.

Begonia – sfaturi pentru creștere
Begonia – sfaturi pentru creștere

Poate fi așezată în jardiniere ori ghivece, sau chiar în coșuri suspendate, acolo unde spațiul este limitat, decorând orice balcon sau terasă cu splendoarea sa. Begonia rămâne astfel una din cele mai bine vândute flori de apartament.

Și totuși, desi încântă cu frumusețea lor, begoniile sunt flori pretențioase. Odată achiziționată de la magazine specializate și adusă în ambientul de acasă, de multe ori aceasta își pierde florile, ca urmare a schimbării mediului.

Iți oferim astfel câteva secrete despre particularitățile begoniilor și câteva sfaturi pentru o creștere armonioasă a acestora.

Citeste si: Cum înmulţeşti Fuchsia prin butaşi? Totul despre Cerceluş!

Begonia – sfaturi pentru o creștere armonioasă! Genul Begonia cuprinde cu aproximație 900 de specii care sunt decorative ori prin frunze, ori prin flori și sunt originare din regiunile tropicale și sub-tropicale. Dintre acestea, speciile care sunt cultivate cel mai frecvent sunt:

  • Begonia folioasa: plantă cu aspect de arbust, cu lăstari roșiatici subțiri, lungi de până la 45 cm, frunze ovate mici de un verde intens și lucios, flori mici albe.
  • Begonia heracleifolia: plantă cu tulpină, frunze mari de culoare verde spre bronz pe partea superioară și verde roșiatic pe partea inferioară, flori mici albe.
  • Begonia imperialis: plantă cu tulpină, frunze catifelate de culoare verde măsliniu pătate cu verde argintiu de-a lungul nervurilor, flori mici albe.
  • Begonia incana: plantă cu tulpină, frunze mici spre mijlocii, flori mici albe.
  • Begonia masoniana: plantă cu tulpină scurtă, impresionează prin frunzele sale asimetrice, colorate în verde deschis pătat brun roșcat de-a lungul nervurilor, flori mici alb-verzui care apar pe timpul verii.
  • Begonia metallica: plantă cu aspect de arbust ce atinge o înălțime de până la 90 de cm și un diametru de până la 60 de cm. Frunzele sunt asimetrice, colorate verdee-arămiu cu luciu metallic pe partea superioară și verde-roșiatic pe partea inferioară. Florile mici, colorate roz, apar toamna.
  • Begonia x rex.: specie hibridă rezultată prin încrucișarea speciilor Begonia diadema și Begonia decora.

Begonia – sfaturi pentru o creștere armonioasă!
Begonia – sfaturi pentru o creștere armonioasă!

Begoniile sunt plante de seră caldă și umedă, care iubesc lumina, dar nu suportă razele soarelui în mod direct. Se descurcă bine și în arii semi-umbrite. Temperatura optimă din timpul sezonului cald este de 20-25 de grade, iar iarna de 16-18 grade. Vara udarea trebuie făcută moderat dar constant, iar iarna udarea trebuie făcută mai rar. Begoniile preferă spațiile aerisite, dar sunt sensibile la curenți de aer.

Solul în care acestea se plantează trebuie să fie fertil, bogat în humus, bine drenat și cu un pH ușor acid.

Citeste si: Azalea – cum întreții o floare pretențioasă? Îţi dezvăluim toate secretele!

Begonia – sfaturi pentru o creștere armonioasă! Primăvara devreme, pământul de la suprafață trebuie înlocuit în fiecare an iar odată la 2-3 ani, trebuie realizată o transplantare totală a florii în alt pământ nou, proaspăt. Udarea trebuie făcută cu grijă, astfel încât apa să nu ajungă pe frunze și flori, întrucât favorivează putrezirea acestora. Apa trebuie să fie ușor acidă iar pe parcursul sezonului cald trebuie făcute fertilizări cu îngrășăminte minerale pe bază de soluție apoasă ori batoane.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce să vizitezi în Italia dacă îți place natura? Promitem amintiri de neuitat!

ȘOC! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

Cine a fost nominalizat la Survivor România pe 18 iunie 2021. Află care sunt beneficiile cartofilor

AFLĂ: De ce se măresc picioarele în sarcină

// Cine este Viviana Sposub // data nașterii, relații amoroase, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CELEBRITATE: Cine a fost Marilyn Monroe. Data nașterii, căsătorii, moarte

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri