Autoritățile vor să mușamalizeze tragedia? Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan, românca ucisă de rechin în Egipt

Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan
Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan

Medicii care au examinat trupul neînsuflețit al Roxanei Donisan au scris raportul de deces. Ce informații au apărut în cazul tragediei din Egipt?

Două femei au fost ucise de rechini în Marea Roșie la începutul acestei luni. O austriacă în vârstă de 68 de ani s-a luptat cu prădătorul marin sub privirile îngrozite ale oamenilor și salvamarilor, care nu au putut face absolut nimic pentru a-i putea salva viața.

Rechinii au mai făcut o victimă, din nefericire. Este vorba despre o româncă în vârstă de 40 de ani, Roxana Donisan, care își cumpăraseră două sejururi în Hurghada.

La fel ca în celălalt caz, femeia a reușit să ajungă singură la mal, însă din cauza rănilor puternice nu s-a mai putut face nimic, susține chiar tatăl ei.

Plajele au fost închise de către autoritățile egiptene la scurt timp după cele două tragedii, iar Nour El Din Farid, activist de mediu al Asociaţiei pentru Protecţia şi Conservarea Mediului în Hurghada (HEPCA), a cercetat incidentul.

Citeste si: Un rechin a fost văzut în apele Mării Negre, la Costinești! Românul care făcea scufundări a relatat experiența

Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan
Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan[Sursa foto: wowbiz]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan

Medicii au examinat trupul neînsuflețit al Roxanei Donisan și au ajuns la concluzia că moartea sa a fost provocată de pierderea unei cantități foarte mari de sânge, după ce aceasta a avut „un incident cu un animal”, însă

nu se notează cu exactitate despre ce este vorba.

„Moartea a survenit în urma pierderii sângelui şi a scăderii presiunii sângelui ca urmare a unui incident cu un animal”, scrie în raportul oficial, conform lui Nour El Din Farid, potrivit Libertatea.

Citeste si: Plajele din Hurghada s-au redeschis. Turiștii au văzut din nou rechini în stațiunea din Egipt

Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan
Ce scrie în raportul de deces al Roxanei Donisan[Sursa foto: wowbiz]

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Experții spun că prezența rechinilor în acea zonă este foarte rară

După cele întâmplate, specialiștilor nu le-a mai rămas decât să identifice specia de rechin care le-a ucis pe cele două femei. Se pare că prezența rechinilor în zona respectivă este cât se poate de rară, iar tragediile sunt fără precedent.

„Nici profesorul Mahmoud Hanafi de la HEPCA, consultantul ştiinţific al guvernatorului, nu a înaintat nicio explicaţie. Ceea ce am putut face a fost să trimitem bărcile în larg, pentru a cerceta prezenţa rechinului, astfel încât să aflăm măcar specia.

Nu putem spune decât că este un rechin mare, judecând după întinderea muşcăturii. Dacă vreţi să scrieţi ceva, HEPCA poate transmite că este un eveniment fără precedent, nu a mai fost întâlnit în această regiune(...)

În mod real, există un risc mult, mult mai mare să fii rănit de un peşte-piatră, care trăieşte pe recifele de corali, iar cei patru ţepi ai săi au un venin foarte puternic, care te poate omorî în 20 de minute.

Sau să fii înţepat de scoici de con, a căror înţepătură te poate omorî în 20 de minute. La fel de periculos e peştele scorpion! E mult mai probabil ca aceste specii să fie în apele în care oamenii înoată sau fac scuba-diving”, a precizat Nour El Din Farid pentru sursa menționată mai sus.Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

„A fost găsită pe corali. Trupul ei era desfigurat.” Noi declarații despre cazul din Egipt. Românca atacată de rechin ar fi fost prima victimă

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

„Niciodată nu intri în apă singur”. Monica Tatoiu și-a anulat concediul în Egipt după cazul româncei ucise de rechin

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Gulben, vis împlinit

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies